
Ziyaretçi
meyvesuyu içindekiler ve zararları faydaları
Sponsorlu Baglantilar
meyve suyu, doğal olarak meyve dokusunda bulunan sıvıdır. Meyve suları, ısı veya çözücü kullanmadan, taze meyvelerinin ezmesi veya sıkıştırması ile hazırlanılır
Örneğin, portakal suyu portakal meyvesinin özütüdür
Türleri
Bazı popüler meyve suyu türleri elma, portakal, vişne, greyfurt, ananas, domates, hint kirazı, üzüm, yabanmersini ve nar sularıdır, ama diğer popüler türleri de var.
Meyve suyunun faydaları
Bilimadamları yaşlanmaya, Alzheimer, kanser, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara karşı taze sıkılmış meyve suyu tüketilmesini tavsiye ediyor.
Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu biliniyor. Taze sıkılmış meyve sularının haftada en az 3 kez tüketilmesini öneriliyor.
Glasgow üniversitesinde yürütülen araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, Alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı.
Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor.
Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar. En fazla antioksidan üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunda bulunuyor...
Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi Alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor.
Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor. Bu da yaşlanma etkilerini hafifletiyor.
Uzmanlar meyve sularında rastlanan antioksidanların kırmızı şarap, kahve ve çikolata da bulunduğunu, bu gıdaların da makul miktarlarda türketilmesinin faydalı olabileceğini vurguluyor.