Arama

Windows Media Player'daki parça adı sorununu nasıl gideririm ?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 26 Ocak 2010 Gösterim: 5.440 Cevap: 6
suskun__kral - avatarı
suskun__kral
Ziyaretçi
12 Eylül 2009       Mesaj #1
suskun__kral - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba Arkadaşlar,

Sponsorlu Bağlantılar
Ben WMP 11 kullanıyorum ve müzik dinlemeyi seviyorum.Bu nedenle WMP de müzik dinlerken şarkı ismi WMP de farklı çıktı.Şarkıcı ismi olarak.Doğal olarakta WLM de etkileyerek Şarkıcı-Şarkıcı oldu.Yani:

MANGA'dan ''Dünya'nın Sonuna Doğmuşum'' dinlemek için WMP de MANGA olarak çıktı.WLM de ise MANGA-MANGA oldu. Bu sorunu çözebilmem için yardımlarınızı bekliyorum...

Diğer bir sorunun ise,dinlemek istediğim parçanın şarkıcısının WLM de gözükmemesi.Yani:

MANGA'dan ''Dünya'nın Sonuna Doğmuşum' dinlemek içi WMP de açıyorum.Fakat WLM de sadece ''Dünya'nın Sonuna Doğmuşum' yazıyor.MANGA yazmıyor.Bu sorunu da çözebilmem için yarımlarınızı bekliyorum...

Teşekkürler,
Son düzenleyen ozti; 12 Eylül 2009 16:30
suskun__kral - avatarı
suskun__kral
Ziyaretçi
12 Eylül 2009       Mesaj #2
suskun__kral - avatarı
Ziyaretçi
Winamp değil Windows Media Player...
Sponsorlu Bağlantılar
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
13 Eylül 2009       Mesaj #3
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
MP3 Dosya isminde ne yazıyorsa o çıkması lazım.Dosya ismini değiştirerek deneyiniz.
Manga - Dünyanın Sonuna Doğmuşum şeklinde.

Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
13 Eylül 2009       Mesaj #4
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Mp3'lerin içinde tag ayarlarını düzenleyiniz. Mp3Tag isimli programı kullanarak gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Resimleri nasıl yok edebiliriz peki?
saka_laz - avatarı
saka_laz
Ziyaretçi
26 Ocak 2010       Mesaj #6
saka_laz - avatarı
Ziyaretçi
MEDİA PLAYER TAG - DOSYA ADI - MP3 ADI - RESİM VE İSTENMEYEN MP3 UZANTILARI DEĞİŞTİRME...

Arkadaşlar bu konuda çok deneyimim oldu. İsimler eğer dosyadaki isimlerle tutmuyorsa, Media Playerde kitaplık bölümünde şarkının üzerine gelin ve sağ tıklayarak düzenle butonuna tıklayın. İsmi oradan değişebilirsiniz. eğer direk dosyadaki ismi kullanmak istiyorsanız, isim olarak hiç bir şey yazmayın ve enter e basın ( yani boş bırakın ) entere basmasanız da olur. aşağı yukarı tuşlarıyla alt yada üst satıra geçersiniz ve seri şekilde diğer isimleride boş bırakarak işlemleri hızlı gerçekleştirirsiniz. Boş bırakılan yere zaten media player otomatik olarak dosyadaki ismi koyacaktır. Kolay gelsin.

Ve çok az kişinin bildiği ve de sürekl, forumlarda karşılaştığım bir konu ise tagların düzeltilmesi konusudur. Sürekli program isimleri verirler fuzuli yere. Oysa ki bunu media playerden daha iyi ve hızlı yapan bir program yoktur.

Şimdi gelelim bu tagların düzenlenmesine... Çoğu lişi bundan şikayetçidir. Hani mp3 dosyalarınızda bulunan anlamsız site isimleri ve şarkı isimleri v.s vardır ya!! İşte onlarıda silmek mümkün. Ayrıca albüm isimlerinin değişimi, Yorumları da değiştirmek mümkün. İsterseniz kendi istediğiniz resimleri de yükleyebilirsiniz. Media Playerde gerçekleştirdiğiniz bu işlemler direk dosyanıza yapışıyor. Böylece kendi dosyalarınızın karmaşıklığından da kurtuluyorsunuz.

Yapmanız gereken çok basit; Media Playerde kitaplık üzerinde seçtiğiniz mp3 üzerinde sağ tıklayın ve sonra da GELİŞMİŞ ETİKET DÜZENLEYİCİ ye tıklayın. Buradan herşeyi yapabilirsiniz. Bu değişiklikler sadece Media Playerde kalmıyor. Dosyalarınıza da işlkiyor.

Fuzuli yere program kullanmayın. Aksi takdirde mp3 dosyalarınıza zarar verebilirsiniz. Bu kadar basit...

Ben bu işlemleri Media Player 11 de gerçekleştiriyorum. Daha eski sürümlerde olabilir fakat menü değişikliği olabilir. Bu konuda bir şey diyemem.

Umarım faydalı olabilmişimdir... Kolay gelsin...
saka_laz - avatarı
saka_laz
Ziyaretçi
26 Ocak 2010       Mesaj #7
saka_laz - avatarı
Ziyaretçi
mp2e

mp1b

Arkadaşlar gördüğünüz gibi Dosya Klasöründeki mp3 dosyalarının gereksiz uzantıları kalkmış durumda ve Albüm Başlığı olarak kendi ismimi yazmış bulunmaktayım.

Ayrıca bunlar Media Player e aktarılmış durumda ve Yine Media Playerin sol alt köşesinde kendi resmim ve ismim mevcut.

Ortalama 5.000 adet mp3 ü bu şekle getirdim. İnşallah sizlere faydalı olabilmişimdir...