Arama

Tırnak yemek nasıl bırakılır, yenmemesi nasıl sağlanır? - Sayfa 10

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Ağustos 2017 Gösterim: 121.919 Cevap: 172
yahşi - avatarı
yahşi
Ziyaretçi
26 Ocak 2011       Mesaj #91
yahşi - avatarı
Ziyaretçi
Ben de tırnak yiyodum ama şöyle bıraktım ;

Sponsorlu Bağlantılar
Ergenlik dönemindeki çocukların yaklaşık yarısı tırnaklarını yediklerini belirten uzmanlar, bunların dörtte üçünün bu alışkanlıklarını 35 yaşına kadar sürdürdüklerine de dikkat çekiyorlar.
Bunun gibi asabi alışkanlıkların, endişe, stres ve sıkıntı anında ortaya çıkan bilinçdışı davranışlar olduğunu söyleyen uzmanlar, tırnak yeme alışkanlığını “onikofaji” olarak isimlendiriyorlar. Tırnak yemek, sosyal açıdan da kabul edilebilir bir davranış değildir. Ayrıca, pürüzlü, yenen tırnakların çekici görünmediğini belirten araştırmacılar, bazı insanlar tırnaklarını çok kötü yediklerini, parmaklarını kanattıklarını ya da tırnaklarını kemire kemire yok denecek kadar az bıraktıklarını ifade ediyorlar.
Tırnak yemenin sağlığı da olumsuz etkilediğini vurgulayan uzmanlar, tırnaklarınızı yediğinizde, ağzınız ile parmaklarınız arasında ileri geri bakteri taşıdığınızı ve eğer şeytan tırnağınızı yerseniz, tırnağınızın kenarında enfeksiyon gelişebileceğini açıklıyorlar.
Peki bu zararlı alışkanlıktan nasıl kurtulacaksınız? HowStuffWorks isimli sitede yer alan habere göre, tırnak yemeyi önlemenin 5 yolu bulunuyor:
1. Tırnaklarınızın temiz ve bakımlı olmasına özen gösterin:
Bazı tırnak yiyenler için, bu saplantılı bir durum halini almıştır. Tırnaklarınızı temiz ve bakımlı tutmalısınız. Manikür kitlerinde genellikle tırnak kesme makası, bir törpü, küçük bir makas ve kütikül itici ya da manikür kürdanı bulunuyor. Evinizde ya da çantanızda küçük bir manikür kiti bulunursa, kırılan tırnaklarınızı ya da şeytan tırnaklarınızı yemeden düzeltebilirsiniz. Haftada bir kez manikür yapmaya çalışın. Gerekliyse tırnaklarınızı keserek başlayın. Zeytinyağlı ya da losyon eklediğiniz ılık suda tırnaklarınızı birkaç dakika bekletin. Tırnaklarınızdaki ölü deriyi yavaşça geriye itin. Ellerinizi kurulayın ve losyon ya da kütikül kremi sürün.
2. Caydırıcı kullanın:
Eczanelerde tırnak bakımı ürünlerine bakarsanız, tırnak yemeyi bıraktıran kremleri, yağları ya da tırnak cilalarını görebilirsiniz. Bu ürünlerden birçoğu aynı zamanda başparmak emmeyi bıraktırmak için de kullanılıyor. Bu ürünlerin içerisindeki kırmızı biber özü gibi maddelerden dolayı ürünlerin tadı acıdır. Bazı insanlar evde kendi hazırladığı saf karabiber gibi caydırıcı solüsyonları kullanıyor. Ancak bunlar kolayca yıkanabiliyor, ticari ürünler ise daha uzun süre etki gösteriyor.
3. Kendinize oyalanacak alışkanlık bulun:
Tırnak yeme alışkanlığınızı unutmak için tüm enerjinizi başka alışkanlıklara harcayın. Bazı insanlar için, bu ellerini meşgul tutmak anlamına geliyor. Basit bir stres topunu avuç içinde sıkabilirsiniz. Bu size yardımcı olur. Tırnaklarınızı yemek istediğiniz zaman, stres topunu elinize alın ve sıkmaya başlayın. Ya da ellerinizi meşgul etmek için boyama, dikiş dikme, örgü örme, çizim yapma ya da dantel yapma gibi el işleriyle uğraşabilirsiniz.
4. Tırnaklarınızı neden yediğinizi bulun:
Öncelikle, niçin tırnak yemeye başladığınızı düşünün. Sadece bir gün buna başlayıp, alışkanlık yapmış olabilir. Bu bazı tırnak yiyenler için doğrudur. Yine de, bunların birçoğu sıkıntı, stres, korku ya da endişe anlarında tırnak yemeye başlamıştır. Belki, siz de okulun ilk günü ya da ailenizden uzak, arkadaşınızın evinde ilk kez gece yatısına kaldığınızda başlamış olabilirsiniz. Eğer ne zaman ve hangi koşullar altında tırnak yemeye başladığınızı bulduysanız, bununla mücadelenin yollarını da bulursunuz. Her zaman stres kaynaklarını ortadan kaldıramayabilirsiniz, ancak o an yapacak başka bir şeyler bulabilirsiniz. İşte sıkıldıysanız, kısa bir yürüyüş yapın ya da bir bardak su almak için yerinizden kalkın. Eğer uçmak sizi endişelendiriyorsa, yanınıza okuyacak kitaplar alın ya da dizüstü bilgisayarınızı yanınıza alıp film izleyin, internete girin. Hissettiklerinizi biriyle konuşmak da yardımcı olabilir.
5. Tedavi görün:
Aşırı derecede tırnaklarınızı yiyorsanız, buna engel olamıyorsanız tıbbi tedavi görmenizin zamanı gelmiş demektir. Tırnak yeme alışkanlığı ya da hastalığı, obsesif kompulsif bozukluk (obsesyon ve kompulsiyonlarla seyreden anksiyete bozuklukları içinde sınıflandırılan bir psikiyatrik bozukluk) sorununa dahil bir davranıştır. Eğer böyle bir hastalığınız olduğundan şüphe ediyorsanız, psikiyatriste gidin. Size ilaç tedavisi, terapi ya da ikisini birden önerebilir. Eğer hasta değilseniz, stresli olduğunuzda kendi kendinize gevşeme tekniklerini öğrenebilirsiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ocak 2011       Mesaj #92
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben de tırnaklarımı yiyorum ama bi süre bırakmıştım sinirden sitresten tekrar yemeye başladım tırnaklarım berbat görünüyor =(
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2011       Mesaj #93
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
size anlattım işte tek yolu benim yaben 14 yaşındayım 4-5 senedirde tırnak yiyorum ne yollar denedim sonuç yok acı oje mi almadım psikoloğa mı gitmedim ne yaptıysam olmadı dediğim gibi artık tırnaklarım görünmüyordu çünkü ok kısaydı artık etleri yiyordum bir ara boncuk işine merak sardım okullarda tatıldı kendime yüzük bilezik falan yapıyodum 3-4 ay sonra tırnaklarıma bir baktım ki tırnak yemeği unutmuşum okullar açıldığında ise sevgilim oldu ve tırnaklarımdan iğrendiğini söyledi ve ben tırnak yemeği bir bıraktım bir daha tırnak yemiyorum 2 sene oldu şimdi tırnaklarım hiç yenmemeiş gibi düz ve güzel sizde böyle şeyler yapın ama önce tırnak yemeyi unutun

ptıkların şuan tırnaklarım up uzun isteyenler yapsınn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Şubat 2011       Mesaj #94
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
16 yaşında genç kızım. Çok erken yaşta tırnak yemeye başladım.Tırnak yemeyi bırakmak istiyorum. Otobüste ayakta durmak için bir yeri tuttuğumda ya da gitar çalarken sanki herkes tırnaklarıma bakıyormuş gibi hissediyorum ki zaten berbat gözüküyor. Yardım edn.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
4 Şubat 2011       Mesaj #95
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

16 yaşında genç kızım. Çok erken yaşta tırnak yemeye başladım.Tırnak yemeyi bırakmak istiyorum. Otobüste ayakta durmak için bir yeri tuttuğumda ya da gitar çalarken sanki herkes tırnaklarıma bakıyormuş gibi hissediyorum ki zaten berbat gözüküyor. Yardım edn.

Tırnaklarınızın bakımını kesinlikle yapın ya da yaptırın.Temiz ve bakımlı eller çekici görünecektir.Eviniz de ya da çantanızda küçük bir manikür kiti bulundurun.Kırılan tırnağınız olduğunda ya da şeytan tırnağı çıktığında tırnaklarınızı yemeden düzeltebilirsiniz.Hafta da 1 kez manikür yaptırmaya çalışın.
Eczanelerde bulunan tırnak bakım ürünleri arasında tırnak yemeyi bıraktırıcı kremler,yağlar ya da cilalar bulunmaktadır.Bu ürünler sadece tırnak yemeyi engellemek için değil başparmak emmeyi bıraktırmak içinde kullanılıyor.Ürünlerin içerisinde bulunan kırmızı biber özü ürünün acı olmasını sağlıyor.
Tırnak yeme alışkanlığınızı unutmak için sürekli kendinizi oyalayacak birşeyler bulun.Mesela basit bir stres topu işinize yarayacaktır.Tırnaklarınızı yemek istediğiniz zaman bu topu elinize alın ve sıkmaya başlayın.Ya da dikiş dikme çizim yapma,örgü örme gibi el işleri de sizi meşgul edecektir.
Neden tırnak yemeye başladığınızı bulun.Genellikle stres,sıkıntı,korku ya da endişe neden olduğu gibi sadece 1 günde de bu alışkanlığı edinmiş olabilirsiniz.Eğer ne zaman ve hangi koşullarda tırnak yemeye başladığınızı bulduysanız bununla ilgili yolları da bulacaksınız demektir.
Her zaman strese karşı dirençli olamayabilirsiniz fakat başka uğraşacak şeyler bulabilirsiniz.İş yerinde çok fazla sıkıldıysanız kısa bir yürüyüş yapın ya da en azından 1 bardak su almak için yerinizden kalkın.Hissettiklerinizi kendinize yakın gördüğünüz biriyle konuşmak da iyi gelecektir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2011       Mesaj #96
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaaaaaaaaaaa bende genç kızım yemiyeceğim diyorum am yinede yiyiyorum ne yapacağız millet Msn Sad annemler kızıyor ama Msn Sad Msn Sad Msn Sad (:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2011       Mesaj #97
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ben 14 yaşındayım. Genç kızlığa adım atıyorum ve bu tırnaklar başıma bela oldu. Küçüklüğümden beri yiyorum ve bırakamıyorum . Ne yaptıysam olmadı . Acı Oje sürdüm olmadı , Kendimi rahatlatıp stresten kaçmaya çalıştım gene olmadı ... Yazdıklarınıza baktım ve hiç gönlümü rahatlatacak bir çözüm bulamadım. Ne yapmalıyım?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2011       Mesaj #98
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen bırakılması için kolay yöntemler syleyin lütfennnnnnnn
makgunes07hot.. - avatarı
makgunes07hot..
Ziyaretçi
27 Mart 2011       Mesaj #99
makgunes07hot.. - avatarı
Ziyaretçi
bnde 14 yaşındaym ve acı oje kullanarak bıraktım ama sadece acı ojenin sayesinde değil ..kötü görünüyordu bnde utanıyordum anlarsınız ya öyle işte yavaş yavaş bırakıyorum 1 ay oldu...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2011       Mesaj #100
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben ne yaparsam yapiyim hala yiyorum farkında bile olmuyorummmm

Benzer Konular

27 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
19 Mayıs 2014 / Misafir 99 Soru-Cevap
14 Haziran 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
16 Ekim 2014 / jasemin Soru-Cevap
21 Aralık 2008 / mahmut Cevaplanmış