Arama

Adil Turan kimdir, hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 4

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Şubat 2015 Gösterim: 28.966 Cevap: 36
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2010       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adil turan 1922 yilinda usak in esme ilcesine bagli dereköyünde dogmus.egitimci,sair ve siyaset adamidir.Anadolunun cesitli yörelerinde ögretmenlik ve milli egitim müdürlügü yapmistir.1969 secimlerinde CHP den Usak milletvekili secilerek parlamentoya girmistir.parti icerisinde cesitli görevlerde bulunmustur.Adil Turan in hayat felsefesi Hümanizme dayanir.su meshur sözü ne kadar hümanist oldugunun bir ifadesidir."önce hümanizm,sonra falanizm"parlamentoda gecirdigi 4 yilini."parlamentoda dört yil" adli bir kitapta toplamistir.Adil Turan 4 yil yaptigi milletvekilliginde,siyasetin cirkin yüzünü görmüs ve birdaha ki secimlerde onca israrlara ragmen adayligini koymamistir.dogdugu büyüdügü köye yaptirdigi cesme ve köprülerle,ne kadar halkci bir insan oldugunu kanitlamistir.son derece mütavazi bir hayat yasamistir Adil Turan.sairlik yönüde kuvettli olan Turan´in bazi siirleri zamanin ders kitaplarinda okutulusmustur.baslangic ve düsümden düsünceler siir kitaplarina iki örnektir.evli ve 3 cocuk babasi olan Adil Turan emekliliginden sonra izmir in Urla ilcesinde mütavazi yasantisina devam etmistir.Turan 2002 yilinda aramizdan ayrilmistir.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2010       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adil turanın türkiyem şiiri hakkında bir kaç tane soru yazabilirmisinizz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2010       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adil Turan Kimdir - Adil Turanın Hayatı
Adil Turan Kimdir - Adil Turanın Hayatı

adil turan 1922 yilinda usak in esme ilcesine bagli dereköyünde dogmus.egitimci,sair ve siyaset adamidir ve benim dedemin öz kardesidir.Anadolunun cesitli yörelerinde ögretmenlik ve milli egitim müdürlügü yapmistir.1969 secimlerinde CHP den Usak milletvekili secilerek parlamentoya girmistir.parti icerisinde cesitli görevlerde bulunmustur.Adil Turan in hayat felsefesi Hümanizme dayanir.su meshur sözü ne kadar hümanist oldugunun bir ifadesidir."önce hümanizm,sonra falanizm"parlamentoda gecirdigi 4 yilini."parlamentoda dört yil" adli bir kitapta toplamistir.Adil Turan 4 yil yaptigi milletvekilliginde,siyasetin cirkin yüzünü görmüs ve birdaha ki secimlerde onca israrlara ragmen adayligini koymamistir.dogdugu büyüdügü köye yaptirdigi cesme ve köprülerle,ne kadar halkci bir insan oldugunu kanitlamistir.son derece mütavazi bir hayat yasamistir Adil Turan.sairlik yönüde kuvettli olan Turan´in bazi siirleri zamanin ders kitaplarinda okutulusmustur.baslangic ve düsümden düsünceler siir kitaplarina iki örnektir.evli ve 3 cocuk babasi olan Adil Turan emekliliginden sonra izmir in Urla ilcesinde mütavazi yasantisina devam etmistir.Turan 2002 yilinda aramizdan ayrilmistir.kisaca Adil Turan hakkinda bilgi vermeye calistim.daha detayli ve Turan hakkinda sorusu olan arkadaslar olursa yardimci olmaya hazirim.saygilarimla
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2011       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yhaa adil turanla ilgili bişey bulamadım offff
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adil turan 1922 yilinda usak in esme ilcesine bagli dereköyünde dogmus.egitimci,sair ve siyaset adamidir ve benim dedemin öz kardesidir.Anadolunun cesitli yörelerinde ögretmenlik ve milli egitim müdürlügü yapmistir.1969 secimlerinde CHP den Usak milletvekili secilerek parlamentoya girmistir.parti icerisinde cesitli görevlerde bulunmustur.Adil Turan in hayat felsefesi Hümanizme dayanir.su meshur sözü ne kadar hümanist oldugunun bir ifadesidir."önce hümanizm,sonra falanizm"parlamentoda gecirdigi 4 yilini."parlamentoda dört yil" adli bir kitapta toplamistir.Adil Turan 4 yil yaptigi milletvekilliginde,siyasetin cirkin yüzünü görmüs ve birdaha ki secimlerde onca israrlara ragmen adayligini koymamistir.dogdugu büyüdügü köye yaptirdigi cesme ve köprülerle,ne kadar halkci bir insan oldugunu kanitlamistir.son derece mütavazi bir hayat yasamistir Adil Turan.sairlik yönüde kuvettli olan Turan´in bazi siirleri zamanin ders kitaplarinda okutulusmustur.baslangic ve düsümden düsünceler siir kitaplarina iki örnektir.evli ve 3 cocuk babasi olan Adil Turan emekliliginden sonra izmir in Urla ilcesinde mütavazi yasantisina devam etmistir.Turan 2002 yilinda aramizdan ayrilmistir.kisaca Adil Turan hakkinda bilgi vermeye calistim.daha detayli ve Turan hakkinda sorusu olan arkadaslar olursa yardimci olmaya hazirim.saygilarimla
yiğit çd - avatarı
yiğit çd
Ziyaretçi
4 Ocak 2014       Mesaj #36
yiğit çd - avatarı
Ziyaretçi
1922 yilinda usak in esme ilcesine bagli dereköyünde dogmus.egitimcisair ve siyaset adamidir.Anadolunun cesitli yörelerinde ögretmenlik ve milli egitim müdürlügü yapmistir.1969 secimlerinde CHP den Usak milletvekili secilerek parlamentoya girmistir.parti icerisinde cesitli görevlerde bulunmustur.Adil Turan in hayat felsefesi Hümanizme dayanir.su meshur sözü ne kadar hümanist oldugunun bir ifadesidir."önce hümanizmsonra falanizm"parlamentoda gecirdigi 4 yilini."parlamentoda dört yil" adli bir kitapta toplamistir.Adil Turan 4 yil yaptigi milletvekilligindesiyasetin cirkin yüzünü görmüs ve birdaha ki secimlerde onca israrlara ragmen adayligini koymamistir.dogdugu büyüdügü köye yaptirdigi cesme ve köprülerlene kadar halkci bir insan oldugunu kanitlamistir.son derece mütavazi bir hayat yasamistir Adil Turan.sairlik yönüde kuvettli olan Turan´in bazi siirleri zamanin ders kitaplarinda okutulusmustur.baslangic ve düsümden düsünceler siir kitaplarina iki örnektir.evli ve 3 cocuk babasi olan Adil Turan emekliliginden sonra izmir in Urla ilcesinde mütavazi yasantisina devam etmistir.Turan 2002 yilinda aramizdan ayrilmistir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2015       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adil turan chp milletvekili 2002 de aramızdan ayrıldı