Arama

Bir günü 24 saate bölen uygarlık hangisidir, bunu neden yapmıştır? - Sayfa 3

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Mayıs 2012 Gösterim: 75.157 Cevap: 58
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2009       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha arkadaşlar bizim hoca proje verdi bunlar sizde bakın 5. sınıf
a)tarihte bir yılı 12 aya hangi uygarlığın neden böldüğünün araştırılması
Sponsorlu Bağlantılar
b)tarihte bir günü 24 saate hangi uygarlığın hangi nedenle böldüğünün araştırılması
c)gün ışığına göre saat ayarlamasının yararlarının araştırılması n
AMA NEYSEKİ BURDAN BULDUM EN SON KİM YYAZMIŞSA ONU YAZCAM O DOĞRUDUR YUPİİİİ!!!!!!!!!1!1!!!!!!!!!!!!!1!!!!!1!!!!!!!
HeLLßLooD - avatarı
HeLLßLooD
Ziyaretçi
2 Kasım 2009       Mesaj #22
HeLLßLooD - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı:

Sponsorlu Bağlantılar
Romalılar milattan 758 yıl önce 10 aylık takvim uygulamasına başladılar. Bu ilk orijinal Roma takviminde aylar, gündüz ve gecenin eşit olduğu, binlerce yıldır hayatın başlangıç zamanı olarak kabul edilen Mart ayından başlamak üzere, Martius (Mart), Aprilis (Nisan), Maius (Mayıs), Junius (Haziran), Quintilis (Temmuz), Sextilis (Ağustos), September (Eylül), actober (Ekim), November (Kasım) ve December (Aralık) idi. .
Bu ay adlarından Quintilis’den (Temmuz), December’a (Aralık) kadar olanlar, 5, 6, 7,8 , 9 ve 10 rakamlarının Roma’lı­larca telaffuz ediliş şekliydi yani, Mart başlangıçlı takvime göre bu aylar yılın 5′inci, 6′ncı, 7’nci, 8′inci, 9′uncu, ve 10 ‘uncu aylarıydılar. Bu 10 aylık takvim geride hesaba katılmamış daha 60 gün bırakıyordu. Yedek olarak bırakılan bu 60 gün sorun yaratınca, Janarius (Ocak) ve Februarius (Şubat) adları ile iki ay daha eklenerek takvim tamamlandı. Yani yılın ilk ayı Martius (Mart), son ayı ise Februarius (Şubat) oldu.
Asırlar sonra milattan 46 yıl önce Roma imparatoru Julius Caesar (Sezar), muhtemelen politik sebeplerden takvimde bazı değişiklikler yaptı. On bir ayı 30 ve 31 gün olarak iki şekilde düzenledi, yılın son ayı olan Şubat’a 29 gün verdi, her dört senede bir Şubat’a bir gün ilavesini kabul etti. Ancak sonra nedendir bilinmez Janairus’u (Ocak) yılın ilk ayı olarak ilan etti. Böyle olunca da, her 4 yılda bir eklenecek bir günün, yeni durumda yılın ikinci ayı konumuna gelmesine rağmen Februarius’a (Şubat) eklenilmesine devam edildi.
Julius Caesar’ın beklenmeyen ölümünden sonra, Romalılar bu çok sevdikleri imparatorlarının anısına Quintilis (Temmuz) ayının ismini July olarak değiştirdiler.
Ondan sora tahta çıkanlardan, Augustus kendi şerefine, Sextilis (Ağustos) ayının adını kendi ismi ile değiştirerek, bu aya August adını verdi. Ama ortaya başka bir sorun çıkmıştı. Sezar’ın ayı 31 gün, Augustus ‘un ayı ise 30 gün çekiyordu. Sorunu yine imparatorun kendisi çözdü ve zaten 29 gün olan Şubat’tan bir gün daha alarak Ağutos’a ekleyiverdi. Böylece iki ay da eşitlenmiş oldu.
Özellikle ortaçağda takvimler üzerinde o kadar oynanmıştır ki, yapılan bilimsel hesaplamalara göre, İsa’nın bugün kabul edilen Milattan, yani İsa’nın doğumundan yaklaşık 6 yıl önce doğduğu, 36 yıl yaşayıp Milattan Sonra 30 yılında öldüğü ileri sürülmektedir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2009       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1 yılı 12 aya hangı uygarlıgın neden boldugu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Kasım 2009       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
meraba acaba size bir soru sorablirmiyim adım gülennur da peki bu bir günü 24 saate hangi uygarlık bölmüş ki
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2009       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
neden tarihte bir günü 24 saate neden bölünür ? işte cevabı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2009       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
birgün 24 saat
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2009       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
saolun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2009       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadasım sana herkesın sorugu soru acık ve net sadecesoruya cevap verırsenız sevınırım sadece hagı uygarlık dıe soruyorum bı gunu 24 saate hagı uygarlı neden oldu bır yılı 12 aya hangı uygarlık neden bu ıste bu kadar basıt sadece sorum cvp aryorum genıs acıklamalara gerek yok umarım anlsılmısımdır dıkkate alırsa bırılerı sevınırım .
»aQuaSpRéaS« - avatarı
»aQuaSpRéaS«
Ziyaretçi
2 Ocak 2010       Mesaj #29
»aQuaSpRéaS« - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Konumuzun Başlıqında GosTéRD!q! q!ß! ' sorularımız ßßééLL!!


Lütfen Cwp Bekliom Performans ödevi için lazım Bide:

Gün ışıqına gore saat ayarlamasının yararları nedir ??


Bunlar bize yeter ..

Simdiden Ty arkadasşlar (Ty yii bilmiosan harbi kıt heRiFsin ha)
»aQuaSpRéaS« - avatarı
»aQuaSpRéaS«
Ziyaretçi
2 Ocak 2010       Mesaj #30
»aQuaSpRéaS« - avatarı
Ziyaretçi
Bir günün 24 saate bölünmesinin tek nedeni, insanın gününü böyle bölmeyi istemiş olmasıdır. Doğada saatle, dakikayla veye saniyeyle ilişkili hiç bir şey bulunmaz. İnsanların böyle bir bölümleme yapmış olmaları, sadece kendi işlerini daha planlı yapabilmeleri içindir.
Dünyanın, doğudan batıya doğru, kendi ekseni çevresinde bir tur dönmesi belirli bir zaman diliminde gerçekleşir. Geçen bu zamana ''bir gün'' denir. Bilim adamları zamanı kesin olarak ölçmek için yıldızları kullanırlar. Gözlemevlerinde, ''astronomik saat'' denilen bir cihaz bulunur. Astronomik gün, belirli bir yıldızın, belirli bir notadan geçmesiyle başlar ve aynı noktadan ikinci geçişinde biter. İnsan, günü saatlere, saati dakikalarai dakikaları saniyelere bölerek bir astronomik günün tam uzunluğunu belirlemiştir. Buna göre bir astronomik gün, 23 saat 56 dakika ve 4.09 saniye sürer. Ancak günlük kullanım için böyle bir zaman bölümlemesi pek çok zorluk çıkarır. Bu nedenle 24 saatten oluşan bir gün belirleyip, dört yılda bir Şubat ayına bir gün ekleyerek ortaya çıkan zaman farkını kapatırız.
İlk insanlar güneşin doğuşu ile batışı arasında geçen zamandan oluşan bir günden yararlanıyolardı ve gece geçen zamanı hesaba katmıyolardı. Eski Yunanlılar için bir gün, güneşin batışından başlayıp ertesi günkü güneş batışına kadar geçen süreydi. Eski Romalılar için ise gün, geceyarısından başlayıp bir sonraki geceyarısına dek sürerdi. İnsanlar saati icat etmeden önce gündüz ve geceyi onikişer eşit bölüme ayırıyolardı. Ama bu bölümleme, mevsimlere göre gündüz ve gecenin uzunluklarının değişmesi yüzünden pek çok sorun çıkarıyordu.
Günümüzde, bütün dünyada 24 saaten oluşan ve Eski Romalılar'ın yaptığı gibi gece yarısından başlayıp bir sonraki geceyarısında biten süre, bir gün olarak kabul ediliyor.


Tamammıdır arkadaşlar !!

Benzer Konular

2 Ocak 2012 / Misafir Cevaplanmış
11 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap
19 Mart 2018 / Misafir Cevaplanmış
27 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
8 Aralık 2015 / Misafir Cevaplanmış