Arama

Marmara Bölgesi'nde insanlar geçimini nasıl sağlamaktadır?

Güncelleme: 15 Aralık 2014 Gösterim: 14.241 Cevap: 6
Berkay13 - avatarı
Berkay13
Ziyaretçi
1 Ekim 2009       Mesaj #1
Berkay13 - avatarı
Ziyaretçi
Marmara Bölgesi'nde insanlar geçimlerini yaygın olarak hangi yollarla sağlıyorlar?
Sponsorlu Bağlantılar
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Ekonomik Faaliyetler

Sponsorlu Bağlantılar

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Marmara Bölgesi'nin halkı geçimini sanayi, ticaret, turizm ve tarımdan sağlar. Türkiye'nin başlıca sanayi bölgesidir. Bölgedeki en gelişmiş sanayi alanı İstanbul-Bursa-İzmit eksenidir. İlkçağ'dan beri önemli bir ticaret merkezi olan ve kıtalararası ulaşım yolları üzerinde bulunan İstanbul, bölgeye ülke çapında bir üstünlük sağlar. Bölgenin diğer yörelerinde de yaygın sanayi faaliyetlerine rastlanır. Üretilen başlıca sanayi malları arasında işlenmiş gıda, dokuma, hazır giyim, çimento, kağıt, petrokimya ürünleri, beyaz eşya, gemi ve yat sayılabilir.
Bölgede aynı zamanda tarım da çeşitlenmiştir. Ekili alanların yaklaşık yarısı buğday tarlalarından oluşur. Buğday üretimini, şekerpancarı, mısır ve ayçiçeği üretimi izler. Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73'ünü, mısır üretiminin yaklaşık %30'unu gerçekleştiren bölgenin sebze ve meyve üretimi de önemli bir miktarı bulur. Mısır üretiminde Karadeniz Bölgesi'nden sonra ikinci sırada yer alan bölge, zeytin üretiminde de Ege Bölgesini izler. Sofralık Gemlik zeytinleri ünlüdür. Bağcılık konusunda da gelişmiş olan bölgede, Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Avşa ve Bozcaada üzüm ve şaraplarıyla tanınır.
Avrupa'nın güneydoğusunda yer alan Marmara Bölgesi, dünyanın en güzel manzaralarına, önemli mimarlık ve sanat eserlerine sahiptir. Marmara Denizi'ndeki adalar, yarımadalar ve koylar, bölgedeki dağlar ve ormanlar ile kentlerde tarih ve doğa içiçedir. Birçok büyük uygarlığın doğduğu ve gelişip kök saldığı bu bölge, iki kıta arasında geçiş yapan kavimlerin göç yollarını oluşturmuştur. Bu kavimlerin ve bölgeye yerleşen ulusların bıraktıkları izlere adım başında rastlamak mümkündür. Eşsiz doğal ve tarihi değerlere sahip olan bölgede turizm de çok gelişmiştir. Her yıl bölgeye önemli sayıda turist gelmektedir. Bölge Türk turizminin ülke genelinde finans, yatırım, eğitim ve operasyon merkezidir.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Şubat 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

istanbulda insanlarin gecimi

Ödevimde,İstanbul'da insanlar geçimini nasıl sağlar..?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

insanlar gecimini nasil saglar

insanlar geçimini nasıl sağlarlar
almina :) - avatarı
almina :)
Ziyaretçi
20 Kasım 2013       Mesaj #5
almina :) - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

insanlar geçimini nasıl sağlarlar

insanlar geçimlerini çalışarak sağlarlar ........ Başka nasıl geçimlerini sürdüreblilirler kii... Hee ama işi yoksa orda iş değişir gerekirse eve temizlemeye bile giderler yani ne diyim kii Msn Happy benden bu kadar teşekkkür ederim Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2014       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Marmara Bölgesi, Türkiye'nin coğrafi bir bölgesi.



Marmara Bölgesi Türkiye'nin kuzeybatısındadır.
Köprü niteliği ile Avrupa ve Asya'yı birbirine bağladığı söylenebilir. Yaklaşık 67.000 km²'lik bir yüzölçüme sahip olup Türkiye'nin %8,5'ine karşı gelir.[1] Marmara Denizi de yaklaşık 11,000 km2'lik yüzölçümüyle bu bölgenin bir iç denizi durumunda olup bölgenin tam ortasını kaplar. Marmara Bölgesi'nin toplam nüfusu TÜİK 2009 yılı nüfus sayımına göre 23 milyondan fazladır. Marmara Bölgesinde sanayi, ticaret, turizm ve tarım gelişmiştir. Bölgedeki en gelişmiş sanayi İstanbul-Bursa-Kocaeli şehirlerinde olmakla birlikte bölgenin diğer yörelerinde de yaygın sanayi faaliyetleri vardır. Başlıca sanayi ürünleri olarak; otomotiv endüstrisi parçaları,çeşitli metal ürünler, işlenmiş gıda, dokuma, hazır giyim, çimento, kimya, kâğıt, petrokimya ürünleri, beyaz eşya sayılabilir.

Ekili alanların yaklaşık yarısı buğday olup buğdayı şekerpancarı, mısır ve ayçiçeği izler. Bölge, Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73'ünü, mısır üretiminin ise yaklaşık %30'unu gerçekleştirir. Bağcılık da hayli gelişmiş olup Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Avşa ve Bozcaada üzüm ve şarapları meşhurdur.

Yedi coğrafi bölge içinde yükseltisi en az olan bölgedir. Ekili-dikili arazi oranı %30'dur. Ormanlık alan oranı %11,5'dir. Kümes hayvancılığı ve ipek böcekçiliği yaygındır. Nüfus ve nüfus yoğunluğu, göç alması nedeniyle çok yüksektir. Enerji tüketimi ve turizm gelirleri en yüksek bölgedir.
Misafirr - avatarı
Misafirr
Ziyaretçi
15 Aralık 2014       Mesaj #7
Misafirr - avatarı
Ziyaretçi
📍📍Marmara'da hangi illerde📍📍
⭐️ Yaz turizmi
⭐️ Kış " "
⭐️ Kültür " "
⭐️ Yayla " "
⭐️ Şeker fabrikası
⭐️ Buğday tarımı
⭐️ Ayçiçeği " "
⭐️ Narenciye " "
⭐️ İncir " "
⭐️ Üzüm " "
⭐️ Pamuk " "
⭐️ Mısır " "
⭐️ Zeytincilik
⭐️ Balıkçılık
⭐️ İpek böcekçiliği
⭐️ Büyükbaş hayvancılık
⭐️ Küçükbaş " "
⭐️ Kümes hayvancılığı
⭐️ Ormancılık
faaliyetleri olur?? Ne olur çok acil!

Benzer Konular

21 Şubat 2015 / dadyanke Soru-Cevap
9 Ocak 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
18 Aralık 2015 / Misafir Soru-Cevap
7 Aralık 2014 / Misafir Cevaplanmış