
Ziyaretçi
biz sebzecilik işi ile uğraşıyoruz ve şuan gitgide mezvsim sıcaklıkları düştüğü için domateslerimizde bozulma yani çatlamalar oluşmaya başladı. ve onları yeşil iken toplayıp depolamayı düşünüyoruz hasat pek fazla zarar görmesin diye ama topladıktan sonra ürünün kızarması için neler yapmalıyız kasaya toplayıp üstünü örtüp kızartabılırsnz dıyorlar bize siz bu doğrumu doğru olanı nedir yardımlarınız için teşekkürler
Bildiğim kadarıyla yeşil domatesler güneş ışığının fotosentez etkisiyle kızarır, eğer kızarmadan önce yeşil halde toplanmak zorunda kaldılarsa, yine güneşle ya da ışıkla temaslarının sağlanması gerekir.
Üstlerini örtmek yerine ışıkla temaslarını sağlamalısınız. Ama renklerinin kırmızıya dönüşmesi içlerinin güneş altında olgunlaştığı gibi olmasına yetmeyecektir. Ve yine kasanın üstündeki domatesler ışık ya da güneşle temas edip kızarsa bile alttakilerde bozulma olabilir. Bazı kimyasallarla da meyve ve sebzeler kızartılmakta ya da olgunlaştırılmaktadır,ama bunlar da insan sağlığı açısından tehlikeli olabilir.
Üstlerini örtmek yerine ışıkla temaslarını sağlamalısınız. Ama renklerinin kırmızıya dönüşmesi içlerinin güneş altında olgunlaştığı gibi olmasına yetmeyecektir. Ve yine kasanın üstündeki domatesler ışık ya da güneşle temas edip kızarsa bile alttakilerde bozulma olabilir. Bazı kimyasallarla da meyve ve sebzeler kızartılmakta ya da olgunlaştırılmaktadır,ama bunlar da insan sağlığı açısından tehlikeli olabilir.
Sponsorlu Baglantilar