Arama

Vişne suyu gaz yapar mı?

Güncelleme: 12 Temmuz 2015 Gösterim: 35.510 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

gaz yapan yiyecek ve içecekler

vişne suyu gaz yaparmı
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

vişne suyu gaz yaparmı

Eğer içen kişinin mide sorunu varsa yapar.Yoksa çok fazla etki yapmaz
Sponsorlu Bağlantılar
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2015       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Yakut kırmızı rengi ile reçelini yemeğe alıştığımız vişne, içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde, birçok hastalığa karşıkoruma kalkanı yerine geçiyor. Vişneye kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor. Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne, kas ağrılarının hafiflemesi, hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da etkin rol oynuyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah.
Ferahlatıcı etkisi yüksek bir meyve olan vişnenin şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Diareyi kesmesi ve idrar söktürücü özellikeri, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılma işleminde önemli rol oynuyor. Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli fonksiyonu için önemli bir meyve olan vişne ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki; vişnedeki “antosiyanin”ler, kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azaltıyor. sifalibitkileriniz
Yaklaşık olarak 100 – 120 vişnenin antosiyanin içeriğine sahip olan bir şişe vişne suyu, ağrı kesici yerine doğal ve keyifli bir alternatif sunuyor.
Vişne Suyu Yapılışı
1 kg vişne, yaklaşık 1,5 litre su, 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz), yarım limonun suyu. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı.) Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. Soğutup servis yapın.
SİFALİBİTKİLERİNİZ.COM
🌘 🚀
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
12 Temmuz 2015       Mesaj #4
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
Meyveler ve Sebzeler: Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller için mükemmel kaynaklar olan taze sebze ve meyvelerin bazıları fazla gaz üretimine neden olabilir. Brüksel lahanası, lahana, brokoli ve kuşkonmaz bakliyat kadar olmasa da bir miktar rafinoz içerir. Elma, erik, şeftali ve armut ise gaza yol açtığı bilinen bir diğer şeker türü “sorbitol” bakımından zengindir. Ayrıca bu sebze ve meyvelerde bulunan besin lifi sindirilmeden bağırsaklara geçtiği için gaz üretimini arttırır. Bu meyvelerin kurutulmuş versiyonları da aynı etkiyi yaratır. Gaz yapan meyveleri ve sebzeleri daha az tüketmek veya yerine gaz yapmayan alternatiflerini yemek (turunçgiller, çilek, domates, biber, kereviz, mantar, pişmiş meyve ve sebzeler) gaz oluşumunu önemli oranda azaltacaktır.

Benzer Konular

27 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
6 Ocak 2016 / Misafir Cevaplanmış
25 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Kimya
15 Aralık 2009 / Misafir Ziraat
9 Ocak 2014 / Misafir Soru-Cevap