Meyveler ve Sebzeler: Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller için mükemmel kaynaklar olan taze sebze ve meyvelerin bazıları fazla gaz üretimine neden olabilir. Brüksel lahanası, lahana, brokoli ve kuşkonmaz bakliyat kadar olmasa da bir miktar rafinoz içerir. Elma, erik, şeftali ve armut ise gaza yol açtığı bilinen bir diğer şeker türü “sorbitol” bakımından zengindir. Ayrıca bu sebze ve meyvelerde bulunan besin lifi sindirilmeden bağırsaklara geçtiği için gaz üretimini arttırır. Bu meyvelerin kurutulmuş versiyonları da aynı etkiyi yaratır. Gaz yapan meyveleri ve sebzeleri daha az tüketmek veya yerine gaz yapmayan alternatiflerini yemek (turunçgiller, çilek, domates, biber, kereviz, mantar, pişmiş meyve ve sebzeler) gaz oluşumunu önemli oranda azaltacaktır.