Arama

İzmir Atatürk Lisesi mi, yoksa Bornova Anadolu Lisesi mi daha iyi okuldur? - Sayfa 13

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 3 Eylül 2014 Gösterim: 67.450 Cevap: 165
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Temmuz 2012       Mesaj #121
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tabiki biz sizler için varız.. öncelikle balın almancasının fr ve ingilizceden hiç bir farkı yok tek fark işte ingilizce yerine haftada 6 ders almanca görmeniz. öğretmen olarak bizde baya bildiğin alman hocalar giriyorlar ve benim arkadaşlar yarım dönemde şakır şakır konuşmaya başladılar. hocalar özel kitap aldırıyorlar ordan devam ediliyor. yurt dışında kardeş bir okulumuz var ordan mektup arkadaşı bulunuyor. göte enstitü ile antlaşma gibi bir şey var; sınavlar yapılıyor okulda ve buna bağşı belge alıyorsunuz. yılın belli dönemlerinde kardeş okuldan kardeşlerimiz geliyor Msn Grin alman onlarda... belli dönemlerde biz öğrenci gönderiyoruz. onun dışında benim bildiklerim bu kadar ben ingilizcedeyim ama sınıf içinde birçok etkinlik falan yapıyorlarmış zevkli ortam yani. bal almanca iyidir..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #122
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
puanlarım 450, 492. 495 balın almanca bölümüne girmek istiyorum. sizce olur mu?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #123
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Birisi geçmişin gerçek anadolu lisesi ( 7 yıllık eğitimi olan ),diğeri son 10 yılın anadolu lisesi !!!.Gerçi şimdi BAL'da da hazırlık sınıfı yok ama geçmişten gelen öğretmen popülasyonu ile yine de Atatürk Lisesi ile yabancı dil açısından karşılaştırılmaz.ÖSS başarısı zamanla giren öğrenciye göre değişebilir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #124
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Birisi cumhuriyetten eski tarihe sahip ve lise dendiğinde akla gelen profile sahip bir anadolu lisesi, diğeri sadece alanının genişliğiyle öne çıkan bir anadolu lisesi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #125
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürk Lisesi'ni ilk tercih olarak yazacağım ama yine de girememe ihtimalimi düşünürek BAL'ı da tercihlerime yazmayı düşünüyorum. BAL'la ilgili bir sorum olacak. Bildiğime göre okulun tekrar yapılması söz konusu olduğundan geçen sene okula girenler okulda değil, yan okulda sabahçı-öğlenci olarak eğitim görmüşler. Bu yıl da öyle bir şey söz konusu mu?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #126
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilemiyoruz olma ihtimali var, hatta öğrenci almama ihtimali bile var... BAL; türkiyedeki ilk 5 anadolu lisesinden birisidir.. ama atatürk lisesi için aynı şeyi söyleyemeyiz.son 10 yılda anadolu lisesi olan liselerden birisi o. balın eski öğretmenleri duruyor. dil eğitimi ve normal eğitim olarak hiç kimse bir şey söyleyemez. bal türkiyedeki en iyi liselerden birisidir ve atatürkten daha iyi. ayrıca bal sadece alanının genişliğiyle öne çıkmıyor: türkiyede ANADOLU LİSESİ denince akla gelen bir lise.. dikkatinizi çekerim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #127
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Teşekkürler umarım Atatürk Lisesi'ne girerim çünkü lisede sabahçı ya da öğlenci olmak istemem. Öğle arasının olmaması da kötü.
Ayrıca BAL ilk anadolu liselerinden olabilir ama Atatürk Lisesi de ilk liselerden biri. Ama bunların hiçbirinin geçerliliği yok tabii, zaman değişti.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2012       Mesaj #128
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öğle arasının olmaması kötü birşey evet ama şöyle bir şey de var, 7.30 da okul başlıyor 12.45 te bitiyor! tüm öğleden sonrası boş verimli kullanırsan süper oluyor. sabah 1 saat erken başlayıp öğleden sonra 4 saat kazanmak güzel bir duygu: öğleden sonrası senin oluyor, istediğini yap: dershaneye gidebilirsin,ders çalışabilirsin. ama zor oluyor genede.. neyse hayırlısı; dediğim gibi bal'a gelmek insanın içinden gelir, içinizden bir ses '' bal'a gitmeliyim, bal beni çağırıyor demeli! korusunda bir gezinti yaptığında okuluna aşık olmasın.. böyle duygular hissetmediysen zaten balda mutlu olma ihtimalin yok..
tekrar hayırlı olsun: umarım güzel bir lise yaşamı geçirirsin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Temmuz 2012       Mesaj #129
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
puanlarım 470,470,485. bal ingilizceye girebilir miyim? herkes bu sene bal çok puan arttıracak diyor. bu doğru mu?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Temmuz 2012       Mesaj #130
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu sene artırcak çünkü malum: bizim kontejyan fazlaydı atatürkten felan o düşürüldü o yüzden artıcak. senin ortalaman 478 civarı bir şey olucak..puandan çok sıralama önemlidir, izmirde ilk 350 ye girersen gelebilirsin ama belli olmaz genede düşebilir.. sıralama önemli özellikle izmir sıralaması çünkü son yıllarda izmir bir atılım yaptı izmirdeki sıralamanla türkiye tutmuyordu. mesela ben izmirde 258. olmuştum genelde 7.000. orantısızlık var yani. ama girersin diye düşünüyorum