'Biz ikiz kardeşiz. Ben bal'da okudum, ikizim ataturk'te. Dolayısıyla objektif bir kıyaslama imkanımız oldu. Özellikle sayısal ve dil alanlarında daha ciddi bi eğitim var atatürk'te. Sınavları falan daha zor. Yeri de daha güzel alsancağın kordonun dibinde. Keşke Bal İng. yerine İalnin almancasına gitseydim diye çok pişmanım ama yapcak bi şey yok. Puanı yeten, zora göğüs germeyi ve yaşamayı seviyosa orayı yazsın. Daha kalite olduğu zaten göze de çarpıyo. Herkese başarılar' demiş biri.
Atatürk Lisesi nin reklamını yapmak için bir insan 4 sene okuduğu okulunu bu kadar ezemez.Ciddi bir mantık hatası yapmışsın kardeşim.BAL mezunu da değilsin belli zaten ikiz kardeş hikayesi ilginç olmuş ama okudum dediğine göre mezun olduğunu iddia ediyorsun fakat son bir kaç sene Atatürk ün BAL dan yüksek puanla almasını saymazsak sen sınava girdiğinde BAL ın puanı daha yüksekti.BAL ing yerine keşke İAL Almancaya gitseydim demenden belli sen mezunu değilsin reklam yapmak için gelmişsin.BAL da eğitim almış hiç bir insan 'alsancağın' demez zaten

Böyle yöntemlerle BAL ın sürekli karalanmaya çalışması bile okulların kalitesi hakkında bilgi veriyor bence.Tercih yapıcak arkadaşlara söylüyorum burdaki sahte övgüleri okumak yerine okullara gidip bakın internet sitelerini araştırın.Puanlara değil öss başarılarına bakın mezunlarla konuşun.2011 sbs 1.sinin de gazetelere İAL a gideceğini söylediğini ardından İzmir Amerikan Koleji ne gittiğine rahatlıkla ulaşabilirsiniz okulların sitesinden.
Son olarak ben Galatasaray ve İstanbul Lisesi hariç Türkiye de ki bütün anadolu liselerine puanım yetmesine rağmen BAL ı tercih ettim.Bir BAL mezunu olarak aldığım eğitimden , okulumun üniversite hayatına hazırlamasından ve sürekli değişen eğitim sistemine rağmen başarılı öğrenciler yetiştiren okulumdan gayet memnundum.Sınava hazırlanan arkadaşların biraz dişlerini sıkıp çalışmalarını , gideceği okulu iyi araştırmalarını ve tabiki BAL da okumanın ayrıcalığını yaşamalarını diliyorum.