Arama

Stroop etkisi hangi cinsiyet grubunda ve hangi yaşlarda daha sık görülür? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Kasım 2011 Gösterim: 36.890 Cevap: 54
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ekim 2010       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
stroop etkisi nedir? stroop etkisi hangi organlarda geçerlidir?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ekim 2010       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar Stroop etkisinde (kabaca dikkat sapması olarak da tanımlanabilir) cinsiyetin belirleyici bir kriter olmadığı sonucuna varılmıştır. Ancak farklı yaş grupları ve bu yaş gruplarının eğitim düzeylerinin etkili olduğu tespit edilmiştir.
Çocuklardan ziyade yetişkin yaş gruplarında uygulanan bir test olup alt yaş sınırı 24, üst yaş sınırı ise 64 olarak üç ayrı yaş grubu alınmış, bunlar da kendi içlerinde eğitim düzeylerine göre gruplandırılmış, buna göre de tepkilerin farklılaştığı gözlemlenmiştir. Ancak kesin olarak şu yaş grubu ve şu eğitim düzeyi diye netleştirmek yanlış olacaktır. Kapsamlı bir araştırma testi olması sebebiyle testi içeren dökümanlardan faydalanılması zorunludur.
Sponsorlu Bağlantılar

yani stroop etkisi cinsiyetin önemi yok sadece yaş grubunda var buda 3 e ayrılıyor ama farklı yaş grupları etki ediyor

doğru cevap bu...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ekim 2010       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
stroop etkisi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2010       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
stroop etkisi başka duyularda da görülür mü?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2010       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Stroop etkisi beynin farklı görevleri yapan farklı bölgeleri olduğunu ispatlamak amacıyla yapılmıştır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2011       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Acil hANGİsinde GorSUNUR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ekim 2011       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı
stoop (sıtrup)erkeklerdemi bayanlardamı sık gorunur

Alıntı:
stroop etkisi kadınlardamı erkeklerde mi çocuklarda nı yetişkinlerdemi daha çok görülür

Alıntı:
kimlerde daha çok görülür

Alıntı:
stroop etkisi yetişkinlerdemi yoksa çocuklardamı görülür?

Alıntı:
stroop etkisi kadınlarda mı erkeklerde mi gençlerdemi yaşlılardamı yardııııım

Stroop etkisinde (kabaca dikkat sapması olarak da tanımlanabilir) cinsiyetin belirleyici bir kriter olmadığı sonucuna varılmıştır. Ancak farklı yaş grupları ve bu yaş gruplarının eğitim düzeylerinin etkili olduğu tespit edilmiştir.
Çocuklardan ziyade yetişkin yaş gruplarında uygulanan bir test olup alt yaş sınırı 24, üst yaş sınırı ise 64 olarak üç ayrı yaş grubu alınmış, bunlar da kendi içlerinde eğitim düzeylerine göre gruplandırılmış, buna göre de tepkilerin farklılaştığı gözlemlenmiştir. Ancak kesin olarak şu yaş grubu ve şu eğitim düzeyi diye netleştirmek yanlış olacaktır. Kapsamlı bir araştırma testi olması sebebiyle testi içeren dökümanlardan faydalanılması zorunludur.

Kaynak: Stroop etkisi hangi cinsiyet grubunda ve hangi yaşlarda daha sık görülür?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2011       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar sıtrop etkisi en çok çokuklarda ve yaşlılarda görülür.Kendinizi bu etki ile test etmeniz için okuma yazma bilmeniz yeterli...

saygılarımla (TL)AYZAM
eglenceli - avatarı
eglenceli
Ziyaretçi
8 Ekim 2011       Mesaj #39
eglenceli - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar stroop etkisinin kadınlarda mı erkeklerde mi , gençlerde mi yaşlılarda mı , çocuklar da mı yetişkinlerde mi biri bana cevap versin çook acil !!!!!!! Msn CryMsn Thinking
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ekim 2011       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Stroop etkisinin başka duyuları neler çok acil ödevim var Msn Sad

--
Via MebApp.com