Arama

Doğal güzellik nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Aralık 2013 Gösterim: 34.597 Cevap: 20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim isteğim doğal güzellik nedir, ne demektir.Kısacası doğal güzelliğin anlamı.TEŞEKKÜRLER!!!!!!!!!!!!
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
uzun bişr yazı yazarmısınız performans ödevidee
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Haziran 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
doğal güzellik hiçbir operasyon geçirmemiş yüzünde 1 makyaj kırıntısı bile olmayan kedisinden var olan içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan demektir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
doğal güzellik;hiçbir şekilde insa eli değmeyen kendiliğinde olan yapılara denir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
doğal güzellik nedir ve nerelerdir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Doğal GüzellikMsn Grinoğada kendiliğinden oluşan, hiçbir insan eli değmemiş , doğa olayları ile oluşan güzelliklerdir
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2012       Mesaj #17
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Saitabat Selalesi 1 150x150
Saitabat Şelalesi

Bursa’dan 12 km uzaklıkta yer alan Saitabat yemyeşil çimenler ve çınar ağaçlarıyla çevrili bir alan. Uludağ eteklerindeki şelalenin aktığı kanyon, doğa sporları ile uğraşanların buluşma noktası. Odun ateşinde, kiremitte tereyağı ile pişirilen alabalıklarıyla meşhur olan şelalenin çevresinde piknik alanları bulunuyor.



SUUTU 150x150
Çağlayanların buluşma adresi: Suuçtu

Mustafakemalpaşa’dan 10 km uzaklıkta bulunan Suuçtu, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin, bu isteklerine fazlasıyla cevap veren bir yerdir. Bölgeye adını veren 11 çağlayan, yılların yorgunluğunu bir anda insanın üstünden silip atabilecek bir etkileyiciliğe sahip. 38 metre yükseklikten, kendisini özgürlüğe bırakan… devam »



Cumalikizik 23 150x150
Yaşayan Osmanlı köyü: Cumalıkızık

Bursa’nın doğusunda Ankara yolu üzerinde Bursa’ya 13 km mesafede, Uludağ’ın yamaçlarında beş kızıklı köyden biridir. Orhan Gazi Vakfiyesi’ne bağlı bir köydür. Osmanlı dönemi konut dokusunu günümüze kadar koruyan nadir köylerden olan 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyü, Osmanlı dönemi kırsal mimarisinin… devam »



Misi Koyu 10 150x150
Saflığın ve yeşilliğin adresi 2000 yıllık Misi Köyü

Tarihi çok eskilere dayanan Gümüştepe köyünün ilk adının Misipolis olduğu sanılıyor. Bursa’nın merkezinden yalnızca 12 kilometre uzaklıkta, doğallığından hiçbir şey kaybetmemiş başka bir güzellik konuk eder kendisini görmeye gelenleri: Misi Köyü. Sınırsız yeşilliği, söğütleri, meyve ağaçları ve bir köprü gibi… devam »



Golyazi Koyu 8 150x150
Balıkçı kadınların köyü : Gölyazı

Bursa sınırları içinde, doğa ile tarihin bir arada yaşadığı bir eşsiz güzellik de Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Köyü’dür. İlkbaharda yükselen sular nedeniyle yarı bellerine kadar su içinde kalan ağaçlar, yine bu sularda sevgi dolu bir melodi gibi süzülen ördekler, Arnavut… devam »



172 150x150
Mudanya sahilinin keşfedilmemiş cenneti: Trilye

Bursa’ya bağlı Mudanya sahilinin keşfedilmemiş cennet köşelerinden biri olan Trilye, zeytini ve şarabı ile tanınan bir kasabadır. Oldukça bol balık çıkarılan kasabada Rumlar’dan kalma 7 kilise, 3 ayazma bulunduğu söylenir. Sütunlarının İskenderiye’den getirilen Panagia Pantobalissa adlı “kemerli kilise”nin dünyada duvarına… devam »



Uluabat11 150x150
Gümüş balıklı göl: Uluabat

Marmara Denizi’nin güneyinde yer alan sığ, bulanık, ötrofik bir tatlı su gölüdür. Doğu-batı doğrultusunda uzanan tektonik kökenli Yenişehir-Bursa-Gönen çöküntü alanında oluşmuştur. Kabaca üçgen biçimli olan gölün doğu-batı yönünde uzunluğu 23-24 km, genişliği ise 12 km kadardır. Göl içerisinde 7 adet… devam »



dd26a00414ae4c4481b179fac390b3b8gh81 150x150
İznik Gölü

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda, Bursa ilinin sınırları içerisinde kalan Türkiye’nin 5. büyük gölü, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüdür. İznik Gölü, ülkemizin en önemli sulak alanlarındandır. Faydalanılma durumu açısından, ülkemizin en önemli tatlı su kaynaklarından birisidir. Balıkçılık, sulama suyu, günübirlik yararlanma vb…. devam »



Bursa Hayvanat Bahcesi 10 150x150
Bursa Hayvanat Bahçesi

Daha önce Kültürpark’ta bulunan hayvanat bahçesi gelişen Bursa için yetersiz kalınca 10 Kasım 1997’de, Botanik Parkı’nın yanında 200.000 m2’lik alanda hayvanat bahçesi kurulma çalışmaları başlatılmış ve 10 Kasım 1998’de de hizmete açılmıştır. Bursa Zoo, ilk aşamada Türk köyü, ayı-kurt, yırtıcı… devam »



kus1 150x150
Bursa’nın büyülü güzelliği: Kuş Cenneti

Bursa- Çanakkale yolunun 45. km’sinde yer alan Kuş Cenneti ise, Bursa’nın bir başka doğal ayrıcalığıdır. Tavuskuşları başta olmak üzere; sülün, keklik gibi birçok kuş çeşidinin barındığı Kuş Cenneti, mavi servi, limoni servi, ladin, sedir gibi ağaçlarıyla da görülmeye değer gerçek… devam »



BOTANIK PARK 150x150
Bursa yeşilinin minyatürü; Botanik Parkı

Bursa’da yeşil kuşak kapsamında, kente bol oksijen, yeni dinlenme ve sağlıklı spor alanları kazandırmak amacıyla 1998 yılında “Soğanlı Botanik Parkı” hizmete açılmıştır. Soğanlı Botanik Parkı; 400.000 m2′lik alanında, 150 türden 8000 ağaç, 76 türden 100.000 çalı, 20 türden 50.000 yer… devam »



inkaya3 150x150
İnkaya Çınarı

Bursa’nın kuzeyindeki Oyukçınar Mahallesi’ne adını veren çınar ağacı 18,2 metre gövde genişliği ile Türkiye’nin en büyük ağacıydı. Halkalı ve Dudaklı Çınarı ile, her yıl içinde leyleklerin yuva yaptığı Kiremitçi Çınarı, Osmanlı ile yaşıt Bursa çınarlarıdır. Çekirge’de Uludağ yolu üzerindeki İnkaya… devam »



Suuctu1 150x150
Mesire Yerleri

Suuçtu Mesire Yeri Bursa İzmir karayolu ile 82 km sonra Mustafakemalpaşa ilçesine, buradan da 10 km uzaklıkta Suuçtu Mesire Yeri ve şelalesine ulaşılabilmektedir. I. Derece Doğal Sit Alanı olup, 10 ha alana sahiptir. Günübirlik tesisleri mevcuttur. 38 metre yükseklikten dökülen… devam »



yaban03 150x150
Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce inşaatına 2008 yılında başlanan ve 2010 yılında tamamlanan Karacabey Ovakorusu’ndaki Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezi “Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CİTES) ” ve 4915 sayılı… devam »



karacabey 150x150
Kocaçay Deltası

Güney Marmara akarsularının büyük bölümünün birleşmesiyle oluşan Susurluk Irmağı, Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Yeniköy yakınlarında Marmara Denizi ile buluşmaktadır. Susurluk Irmağı’nın oluşturduğu Kocaçay Deltası, göl, bataklık, kumul ve longoz ormanından meydana gelmektedir. Marmara Denizi’nin güney kıyısında yer alan delta, göl,… devam »



dd26a00414ae4c4481b179fac390b3b8gh82 150x150
Bir kuyu su gibi: İznik Gölü

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan İznik Gölü, derinliği en fazla 80 m. olan tektonik bir tatlı su gölüdür. Göl bütünüyle tarım alanları ve zeytinliklerle çevrilidir. Alan, sık sazlıkların arasında karışık koloniler kuran küçük karabatak… devam »



Uluabat1 150x150
Uluabat Gölü

Uluabat Gölü zengin tür çeşitliliğine sahip olması ve önemli bir sulak alan olması nedeni ile ülkemizde koruma altına alınan 12 Ramsar alanından birisidir. Bunun yanında Yaşayan Göller programının içinde de yer almaktadır. Uluabat Gölü; Anadolu’ya kuzey-batıdan giren kuş göç yolu… devam »



Uludag 4 150x150
Uludağ Milli Parkı

Milli Park’a adını veren Uludağ’ın mitolojideki adı OLYMPOSMYSİOS’ tur. Uludağ, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Keşiş Dağı olarak anılmış ve 1925 yılında şimdiki adı olan ULUDAĞ adını almıştır. Uludağ Milli Parkı, 11. 338 ha’lık bir alanda, bilimsel ve estetik bakımdan milli ve… devam »
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2013       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
doğada bulunan insan eli değmemiş varlıklara doğal varlık denir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ekim 2013       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
DAMLATAŞ MAĞARASI

Alanya'dadır. Sarkıt ve dikitler ihtiva eder. Mağara içindeki havanın nemlilik oranı % 90 civarındadır. Tedavi amacıyla da kullanılmaktadır.

KARAİN MAĞARASI

Yapılan kazılardan, bölgenin günümüzden 50 000 yıl kadar öncede yerleşim merkezi olarak kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Türkiye'nin içinde insan yaşamış en büyük mağarasıdır.

KAPADOKYA

Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.apadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. İnsan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya'nın yazılı tarihi Hititlerle başlar. Tarih boyunca ticaret kolonilerini barındıran ve ülkeler arasında ticari ve sosyal bir köprü kuran Kapadokya, İpek Yolu'nun da önemli kavşaklarından biridir.

FALEZLER,

Antalya'nın iki büyük plajı olan Lara ve Konyaaltı arasında kalan bölgedir. Bu ilginç jeolojik yapı aynı zamanda doğal arıtma sistemi işlevi ile körfezin temizliğine önemli bir katkı sağlamaktadır.Antalya'nın iki büyük plajı olan Lara ve Konyaaltı arasında kalan bölgedir. Bu ilginç jeolojik yapı aynı zamanda doğal arıtma sistemi işlevi ile körfezin temizliğine önemli bir katkı sağlamaktadır.

Antalya ile Fethiye arasında bulunan "Likya Bölgesi", tarihi ve turistik birçok değerlerinin yanısıra

Bakırdağları
yöreyi tümüyle kaplayan ve kendi aralarında 4 bölüme ayrılan "BEYDAĞLARI" ile ünlüdür. En yüksek noktasının 3070 metre ile"Kızlarsivrisi" nin olduğu Beydağları "Tahtalıdağlar", "Bakırdağları", "Merkezi Beydağları" ve "Güneybatı Bölümü Beydağları" gibi alt katagorilere ayrılmaktadırlar.
Kızlarsivrisi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2013       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

doğal güzellikler nedir?

doğada kendiliğinden bulunur

Benzer Konular

12 Mayıs 2017 / bgş Cevaplanmış
4 Ağustos 2018 / ThinkerBeLL Çevre Bilimleri
7 Aralık 2009 / Misafir Soru-Cevap
19 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap
16 Kasım 2009 / _KleopatrA_ X-Sözlük