Arama

Hoşgörülü olmayan insan ve toplumlar ne gibi zorluklarla karşılaşırlar? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Aralık 2012 Gösterim: 49.119 Cevap: 48
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2011       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hoşgörüsüzlük insanları ve toplumları tahammülsüz, sevgisiz ve anlayışsız yapar.Hoşgörüsüz toplumlarda güven duygusu azalır.Bu da doğal olarak birlik ve beraberliği zedeler. İnsanların davranışlarda mükemmelliği araması normaldir ama hatasız insan bulunamayacağına göre hoşgörüsüz insan arkadaşsız kalmakla da karşı karşıyadır. Bu da toplumsal bir yalnızlık travmasına yol açar.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende 5. sınıf öğrencisiyim hosgorulu olmayan ınsan ve toplumların karsılasacagı olumsuzlukları belirtirmisiniz lütfen

Sponsorlu Bağlantılar
Kayn
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #43
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

hosgorulu olmayan ınsan ve toplumların karsılasacagı olumsuzluklar nelerdır ???

Hoşgörü, vurdum duymazlık ve bananecilik gibi algılamamalı.

Hoşgörü olmazsa, toplumsal ve insani ilişkilerimizi yürütmemiz mümkün değildir. Her nerede olursa olsun insani ilişkiler doğru veya yanlış gibi keskin ve katı değildir. Hoşgörülü olarak çevremizde bizden başka insanların da var olduğunu ve onlarında bizden farklı düşünebileceklerini kabullenmek lazım.
Şunu hiç unutmayalım; herhangi bir olayda hiç kimse yüzde 100 haklı veya haksız değildir. Mutlaka ikisinde de haklılık ve haksızlık payı vardır. Hoşgörülü olmazsak evde, yolda, araçta ve iş yerlerinde ilişkilerimizin doğru bir şekilde yürümesi mümkün olamaz. Toplumumuzda her zaman hoşgörüye ihtiyacımız vardır.
Toplumda ne kadar çok hoşgörü olursa o kadar az şiddet, ne kadar az hoşgörü olursa o kadar çok şiddet çok olur. Bunu hiç bir zaman unutmamalıyız
İnsanlar birbirlerini hoş görmezlerse kavgalar sürüp gider. Her iki tarafın dayatması ile hiç bir çözüm olmaz.
Hoşgörü, tahammül demek değildir. Sürekli olarak hoşgörülü olmayı nasihat etmek yerine niçin hoşgörülü olamadığımızı sorgulayan uzlaşmaya hazır bir topluma ihtiyacımız var
Toplumda Hoşgörülü olmazsa; ne ahlak ne saygı kalır ve bir gün yok olur gider

alıntı..
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
8 Aralık 2011       Mesaj #44
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
Hoşgörüvirgs yapılan her şeyin kolayca kabul edilip onaylanması değildir. Hoşgörüvirgs başkalarının görüşlerini anlama yeteneği ve acı bir duygu beslemedenvirgs anlayışlı bir tartışma ortamını yaratmaktır.
Sosyal ilişkilerde bir tarafınvirgs bazen farkında olmadanvirgs kasıtlı olmayarakvirgs bazen de kasıtla diğer tarafa (maddi/manevi) zarar verebilecek bir sahne yaratması durumundavirgs diğer tarafın bunu görmezden gelerek veya cevabınından vazgeçerek ödün vermek tahammülünü (erdem) gösterebilmesidir.Tasavvuf’ta Mevlana hoşgörü’ye en güzel örnektir. Mevlana gibi kişilervirgs Yunus Emre gibi kişiler insanları hoşgörüye davet etmişler ve Anadolu’yu bir hoşgörü merkezi haline getirmişlerdir. Hoşgörülü olmak insanlarla ilişki kurmanın en iyi yoludur. Hoşgörüvirgs özünde kendini bilmektir. Hoşgörü insanın özüdür.


Hoşgörü, insanın kendisine yada başka türlü yapılan hataları bir müddet görmezden gelmesidir. Bu görmezden gelme durumu sadece hoşgörü olduğu için gerçekleşmez fiziksel olarak zayıf olduğunuz bir insana hoşgörü değilde korktuğumuzdandan tepki gösterilmeyebiliriz. Yada yapılan hata sürekli tekrarlanır ve hala taviz veriyorsak buda hoşgörü sayılmaz.
Hosgörü önemlidir, gereklidir, az bulunur çabuk tüketilir. yorucudur, ekinini çabuk vermez ya ondan tercih edilmeyendir.
Hoşgörü kibirdir ayni zamanda. ama hoşgörülü insan kibirinin farkinda degildir; farkina vardiginda da artik hoşgörülü degildir.
Bu durumda hoşgörü, ortaya çıkan durumu, farklı açıdan değerlendirip, haklı ve güzel taraflarını ön plana çıkararak olumlu sayabilmek, doğru ve güzel bulabilmek, bunun da “hoş” olabileceğini kabullenebilmektir.
Hoşgörülü insan toplumda sevilen insandır yada sevilmeye çalışılan insandır. Kendinden taviz vermek, alıngan olmamak, olaylara iyi yönden bakmak ve bencil olmamak bizi hoşgörülü insan yapabilir. Peki bu durumda insan kendini sevebilirmi? Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişebilir ama şu gerçektir ki hoşgörününde sınırı vardır. Toplum tarafında sevilen insan olmak kendinden fazla taviz vermek değildir, yeri geldiğinde olaylara doğru müdehale etmek ve yanlışları düzeltmeye çalışmak hoşgörüden daha önemli bir erdemdir.

Türkçe’de hoşgörü diye telaffuz edilen kavram, Fransızca ve İngilizce gibi batı dillerindeki tolerance sözcüğünün karşılığı olarak kullanılmaktadır. Kelime, Latince’deki tolerare fiilinden türetilmiş olup, bu fiil dayanmak, katlanmak, hazmetmek, tahammül etmek ve devam ettirmek gibi anlamlara gelmektedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ocak 2012       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hoşgörülü olmayan insan toplumda huzursuzluk yapar ve dışlanır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ocak 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nolur yardım edin çocuklar ödevim var hadi be yalvartmayın beni faydasızlar sevgisizliklerimle
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BEN HOŞGÖRÜLÜ OLMAYAN insan ve toplumların karşılaşacağı olumsuzlukları istermiştim lütfen bulurmusunuz çok lazım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mayıs 2012       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hoşgörülü olmayan insanın karşılaşabileceği olumsuzluklar nedir**??????*???????
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Aralık 2012       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
toplumsal hoşgörü birlikte yasama lütfeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeN

Benzer Konular

16 Ocak 2018 / dolunay Cevaplanmış
17 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap
12 Ağustos 2009 / DOFİTİ Cevaplanmış
11 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap