
Ziyaretçi
15-25 yaşları arası günlük kaç gram süt,meyve,sebze et ve tahıl tüketmeliyiz?
15 -25 yaş arası tüketilmesi gereken miktarlar
Süt = 200 ml.
Sebze = Yeşil 250 gr. Kırmızı = 200 gr.
Meyve = 300 gr.
Kırmızı Et = 350 gr.
Beyaz Et = 350 gr.
Tahıl = 400 gr.
Demir: Hızlı büyüme demir eksikliğine yol açıyor. Kırmızı et, ekmek ve lifli gıdalar bolca yenmeli.
Kalsiyum: Bu yaşta vücuttaki kalsiyum miktarı yüzde 25 düşüyor Bu yüzden mutlaka günde en az 1 bardak süt içilmeli
Sebze ve meyve: 5 porsiyon kadar tüketilebilir.
Yağ ve şeker: Yağ ve şekerden uzak durmaya başlamak gerekiyor. 2-3 haftada bir sütlü tatlı ya da bitter çikolata yenebilir.
Su: Günde en az 8 bardak içilmeli
Süt = 200 ml.
Sponsorlu Baglantilar
Meyve = 300 gr.
Kırmızı Et = 350 gr.
Beyaz Et = 350 gr.
Tahıl = 400 gr.
Demir: Hızlı büyüme demir eksikliğine yol açıyor. Kırmızı et, ekmek ve lifli gıdalar bolca yenmeli.
Kalsiyum: Bu yaşta vücuttaki kalsiyum miktarı yüzde 25 düşüyor Bu yüzden mutlaka günde en az 1 bardak süt içilmeli
Sebze ve meyve: 5 porsiyon kadar tüketilebilir.
Yağ ve şeker: Yağ ve şekerden uzak durmaya başlamak gerekiyor. 2-3 haftada bir sütlü tatlı ya da bitter çikolata yenebilir.
Su: Günde en az 8 bardak içilmeli