Ziyaretçi
turnike nedir
1) Turnikeyi yaranın biraz yukarısına fakat yaraya değmeyecek biçimde yerleştirin. Turnike ile yara arasında normal deri parçası bulunmalıdır. Yara bir eklem yerine yakınsa, turnike eklem yerinin biraz yukarısına yerleştirilmelidir.
Sponsorlu Bağlantılar
3) Turnike uygulandıktan sonra hasta en kısa zamanda bir doktora götürülmelidir. Turnike, kesinlikle ya bir doktor ya da kanamayı kontrol altına alıp hastanın kaybettiği kanı verebilecek düzeyde eğitilmiş sağlık hizmetleri personeli tarafından çözülmelidir. Deneyimler doğru uygulanmış turnikenin hastaya hiç zarar vermeden 1-2 saat kalabildiğini göstermiştir.
4) Hastanın üzerine turnikenin yapıldığı saati ve vücudun hangi bölgesinde olduğunu belirten bir yazı iliştirilmelidir.
5) Turnike yaklaşık 5 cm. genişliğinde uzun ve düz bir parça (kravat, çorap, kemer gibi] ile yapılabilir. İp, tel, kordon gibi şeyler kullanılmamalıdır, bunlar dokulara ve kan damarlarına zarar verebilir
Basketbolda Turnike Atışı
Turnike basketbol oyununun temel şutlarındandır. Potaya yakın bir yerlerde top sürdükten veya pas aldıktan sonra yapılabilir. Başarılı bir turnike yapabilmek için şunlara dikkat edilmelidir:
• Kural hatası yapmadan turnike atışı yapabilmek için, topu tuttuktan sonra sadece iki adım atabilirsiniz.
• Top iki elle, iki adım yürüyüşüne geçmeden önce tutulmalıdır. Turnikede birinci adım uzun, ikinci adım kısa olmalıdır. Çünkü oyuncu ikinci adımında öne doğru yapmış olduğu hareketini, yukarıya ve potaya rahat yükselebilmesi için kısa tutması yararlı olacaktır.
• Son aşamada sağ veya sol ayak üzerinde kuvvetli olarak sıçranmalıdır. Aynı anda atışı yapan elin dizi ritmik olarak karna doğru çekilmelidir.
• İki elle tutulduğunda vücudun önünde olan top, baş üzerinden yukarı doğru kaldırılır ve atış kolunun uzatılması ve el bileğinin bükülmesi ile ya direk olarak çemberin içine ya da pota levhasına vurdurularak atılmalıdır.