Arama

İç Anadolu Bölgesi'nde tarım ürünlerine dayalı sanayi ve ticaret faaliyetleri nedir? - Sayfa 7

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 5 Mart 2013 Gösterim: 43.525 Cevap: 92
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2012       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben bir ögretmenim
şimdi ögrenciler bir yerde tarım mesela pamuk pamuğu ip haline getirerek kazak,pantolon vb. giysiler yapılıyor buna ticaret denilir. Eğer bunları dışarı satarsanız dış ticaret denir.
Sponsorlu Bağlantılar

Tarımdan yararlanarak. Mesela pamuk yetiştirilir yurt dışına gönderilir yani satılır böylece ticaret yapılmış olur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben biliyorum çünkü abinizim yani abiniz corçum cevap kısa ve net
{{{{{{{{{{{{{{{{{{tarımdan yararlanarak mesela pamuk o yetiştirilir yurt dışına gönderilir yani satılır böylece ticaret yapılmış olunur}}}}}}}}}}}}}}}}}}}
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #63
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Göndereceğiniz mesaj ortalama 5-10 dk içinde onaylanıp cevaplanacaktır. Lütfen bu süre içinde Soru-Cevap Forumu sayfasını birkaç kez yenileyiniz...

UYARI: Tıbbi konularda verilen cevaplar tamamen tavsiye niteliğindedir.

DİKKAT
Sorunuzu anlaşılır bir dille, kısaltmadan yazmanız cevap almanızı kolaylaştıracaktır. Sorunuzun yer aldığı konuyu takip etmeyip yeniden aynı soruyu sormak adına konu açarsanız, verilen cevapları gözden kaçırabilirsiniz. Ayrıca aynı soruyu içeren konuların mesajları en eski konuya taşınmaktadır...
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öğretmenlerin ikiside yalancı ikiside kafadan sallamış öle bişiy yokmus ln hocaya sordum yalan smleyince elinize ne geçiyo mal ben öğretmenim diyenler yalancı sakın inanmayın hocaya sordum öle bişiy yok dedi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İç Anadolu Bölgesinin Geçim Kaynakları Nelerdir

İç Anadolu Bölgesi'nin ekonomisi daha çok tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarım alanlarının en geniş olduğu bölgemizdir. Yaygın olarak tahıl tarımı yapılır. Buğday, arpa, çavdar, şeker pancarı, patates, yeşil mercimek, nohut, armut ve elmanın en fazla yetiştirildiği bölgedir. Yağış miktarının az olması, bölgede nadas yönteminin yaygın olarak kullanılmasında etkili olmuştur. Toplam hayvan sayısının en fazla (% 25) olduğu bu bölgemizde özellikle koyun yetiştiriciliği yaygındır. Bölge, madenler açısından fazla zengin sayılmaz. Endüstri kuruluşlarının, Marmara ve Ege Bölgesi'nden sonra en yoğun olduğu bölgemizdir. Endüstri kuruluşları, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Konya ve Kayseri'de yoğunlaşır. İç Anadolu, turizmin en fazla geliştiği dördüncü bölgedir. Ankara, Konya, Niğde ve Kayseri bölgede turizmin canlı olduğu yerlerdir. Sağlık turizmi de yaygındır. Ancak bölgedeki birçok kaplıca ve ılıca çevresinde tesis yoktur. Haymana, Ayaş, Kozaklı, Balıklıçermik, Yozgat, Eskişehir ve Kırşehir kaplıcaları her yıl birçok insanın tedavi için uğradıkları yerdir ve çok rağbet görür.

Kaynak: anadolu blgesinin geim kaynaklar nelerdir OdevSor.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben sosyal ögretmeniyim;

mesela pamuk en kolay örnek bu pamuktan kazak pantolon vb. giysiler yapilir ve satilinca ticaret olur . ama yurtdisina satilinca dis ticaret olur .. cok kisa bir cümle yazin en önemlisi ise dis ticareti unutmayin tmm mi arkadaslar iyi basarilar !!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya nolurr sosyal ödevim var acill
ege sarıtuç - avatarı
ege sarıtuç
Ziyaretçi
14 Şubat 2012       Mesaj #68
ege sarıtuç - avatarı
Ziyaretçi
Ben biliyorum cevap şöyle:

Bir yerde tarım mesela pamuk pamugu ip haline getirerek kazak,pantılon vb. giysiler yapılıyor buna ticaret denilir eger bunları dışarı satarsanız dış ticaret denir.

Kaynak: İç Anadolu Bölgesi'nde tarım ürünlerine dayalı sanayi ve ticaret faaliyetleri nedir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2012       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar öğretmenim diyorsunuz fakat pamuk iç anadoluda yetişmezki örneğiniz biraz tuhaf olmadı mı sizce? Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf)
Şeker Pancarı
Elma
Armut
Sebze (baklagiller – fasulye, nohut, mercimek, bakla)
Ayçiçeği
Badem
Patates

yetişir iç anadolu da. örnek olarak: meyve ve sebzeler dış ticaret olarak yurt dışına gönderilir. oradaki pazarlarda satlır.
böle olabılır mesela ben ödevime bunu yazdım dün bugün hoca bana 95 verdi. sizinde yararlanmanız için yazdım. umarım da sızın ısınıze yarar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2012       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben bir öğretmen değilim ama iyi bir öğrenciyim :
Sanayi ; buğdayın fabrikalarda işlenmesi.
Ticari ; buğdayın ülkede ve farklı ülkelerde satılması.