Arama

Sümüklüböcek ve salyangozlarda olan antenlerin işlevleri nedir?

Güncelleme: 14 Ekim 2014 Gösterim: 15.552 Cevap: 21
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Üsttekiler göz mü, alttakiler ne işe yarıyor?
Sponsorlu Bağlantılar
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Şubat 2010       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Salyangozların iki çift anteni vardır Bunlar baş kısmında,en üstte bulunur ve diğerlerinden daha uzundurlar Salyangozların gözleri ise bu antenler üzerinde bulunuyordur Diğer iki anteni ise altta bulunur ve daha kısadırlar Bu antenlerin işleviyse salyangozların koku almasını ve çevreye karşı duyarlı olmasını sağlamaktır Salyangozların gözleri üst antenlerinin ucundadır Deniz salyangozlarında ise bu gözler antenlerinin altında bulunuyordur...
Sponsorlu Bağlantılar
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #3
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Üsttekiler göz işlevi görüyor sadece o zaman. Deniz salyangozundaki üst antenin işlevi nedir?

Ayrıca bir salyangozun üst antenlerine üflediğimiz zaman hemen onları içeriye çekiyorlar. Bu havanın bir canlıdan geldiğini anladıkları için midir?
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Şubat 2010       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı
Tüm salyangozlarda üst antenler Aynı işleve sahiptirler.Sadece deniz salyangozunda gözler bu antenlerin alt kısımlarında,diğer salyangozlarda ise antenlerin ucunda bulunuyordur Salyangozlar çevreye karşı duyarlı canlılardır Hava akımından rahatsız olmuş olabilirler Bu nedenle bu gibi rahatsız edici durumlarda ya da bir tehlike sezdiklerinde genelde kendilerini gizlemeye ve kabuklarına çekilmeye çalışırlar.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
28 Şubat 2010       Mesaj #5
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Peki Salyangozlarla beslenen canlılar var mı.?

Kabuksuz sümüklüböcekler de mi aynı hareketi yaparak(içlerine çekilerek) kendilerini gizlerler? Ve kabukları olmadığı için tehlike anında ölü numarası yapıyorlar mı?

Kediler ve köpekler neden salyangozlardan, veya sümüklüböceklerdenn uzak dururlar?
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
28 Şubat 2010       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı
Sümüklüböcekler ve salyangozlarla beslenen canlılar;yılanlar,kurbağalar,kaplumbağalar,sülükler,kirpiler,kuşlar ve bazı böcek türleridir.Sümüklüböceklerin kabuğu yoktur sümüklüböcekler,salyangoz sınıfının bir alt türüdür ve zamanla kabukları kaybolmuştur Savunma sistemleri daha farklıdır Kabukları yoktur ama bunun yerine zehirli salgıları ve yakıcı hücreleri bulunuyordur Yani bu bileşikleri kendi bünyelerinde depolayıp tehlike anında ortaya çıkararak korunuyorlardır

Kediler ve köpekler neden çekinirler tam bilmiyorumdur ama eğer çekiniyorlarsa da demekki kedi ve köpeklere karşı da bu canlıların belli bir savunma sistemi var demektir ve bu sistem onları(Kedi,köpek vs...) salyangoz ya da sümüklüböceklerden uzak tutuyordur bir fikir...
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
1 Mart 2010       Mesaj #7
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Sümüklü böcekler Salyangozlara göre daha mı tehlikelidir insan için hem salgıları hem de kirlilik açısından? Dokunmak insana zarar verir mi?

Ayrıca görülüyor ki birçok canlı salyangozlarla besleniyor. Fakat o birçok canlı şehir içinde olmayabilir. Şehirdeki salyangozları hangi bildik, sık görülen hayvanlar yiyordur?

Evet muhtemelen Yüce Tanrı kedileri veya köpekleri doğal olarak bilgili kılmıştır salyangozlara veya sümüklüböceklere karşı. Belki de tehlikeli olabileceklerini biliyorlardır. Ama yaklaşmaktan, hatta merak edip bakmaktan bile çekindiklerini gördüm. Belki de beslenme alışkanlarına dahil olmadıkları içindir.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Mart 2010       Mesaj #8
Avatarı yok
Yasaklı
Sümüklüböcekler,salyangozların alt sınıfından canlılardır Yukarıda kabuksuz salyangoz(deniz salyangozu) ve sümüklüböceklerin savunma sistemlerinden bahsettim Bu onları kabuklu olan salyangozlara göre az yada çok tehlikeli yapıyor değildir Sonuçta aynı türün farklı sınıfına sahip canlılar sadece hepsi bu ve savunma sistemleri farklı oluyordur Salyangoz ve sümüklüböcekler genelde rutubetli alanlarda bahçelik alanlarda ağaç diplerinde yaşayan canlılardır ve bu tür alanlarda kurbağa,kaplumbağa,bazı kuş türleri,tavuk,kaz türü canlılar ve böcekler rahatlıkla bulunabilir ve bu canlılar salyangozlarla besleniyordur.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #9
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Bu salyangozların kabuğunu bilerek kırıp yiyen hayvan var mı? Mesela su samurları ellerini kullanmada ustadırlar. Bir canlıyı yakalayıp kırıp yiyebilirler veya şempanzeler. Bunlar gibi yiyenler var mı?

Ayrıca çok kurak yaz zamanında bu salyangozlar ne olur?
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Mart 2010       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı
Su samurları su da yaşayan canlılardır adı üzerinde su samuru ve genelde balıkla beslenirler Bazen deniz kestanesiyle beslendikleri de olur Su samurlarının genelde ayaklarını bir dalgıç gibi iyi kullandıklarını ve iyi bir yüzücü olduklarını biliyorumdur Deniz salyangozlarının kabukları zati oldukça serttir pek kırılgan yapıda değillerdir süs eşyası yapımında tercih edilmelerinin bir nedeni de bu özellikleridir Karada yaşayan kara salyangozlarının kabukları nisbeten biraz daha zayıf olsa da kendilerine uygun savunma sistemleriyle kendilerini böyle bir olasılıktan koruyabilirler Salyangozlar yağmurlu havalarda,yağmurdan hemen sonra daha çok görülürler nemi severler Çok kurak yaz mevsiminde ise vücutları nemli olduğu için kurumasını önlemek amacıyla kabuklarının içine çekilirler uzun bir süre bu şekilde kalabilirler

Benzer Konular

26 Mayıs 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Eylül 2012 / Misafir Soru-Cevap
5 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
26 Ekim 2011 / Misafir Cevaplanmış
11 Ekim 2008 / Gabriella Mühendislik Bilimleri