güzel bir kantaron aldınız. pırlanta değerinde bu bitkiden uzun vadede (maksimum/minumum hepsi 3 ay) kullanmak ile pırlanta

şifalarından yararlanabilirsiniz.
kantaron, Bileşimi; Uçucu yağ, tanen, acı maddeler, reçine, pektin, kolin, zamk, hyperin isminde sarı renk boya maddesi, hypericin adlı kırmızı boya maddesi taşır.
Acı lezzetiyle iştah açıcı, hazmı kolaylaştırıcı etkileri olup, hafifi ateş düşürücüdür-acı maddeler mide suyunun salgılanması artırarak ve yine mide kan dolaşımını artırarak iştahın açılmasını sağlar.
Vücudu kuvvetlendirir, ishali keser nezle, bronşit,öksürük, mide ağrıları , yaraların çabuk iyileşmesi, astım, mide ülseri, midede asit fazlalığı, akciğer hastalıkları, damar sertliği ve sınır iltihaplarına faydalıdır.
1 Cezve kaynar suya 2 çay kaşığı ufalanmış atılır.15 dakika bekletilir. Yemeklerden önce günde 3 defa ılık olarak içilir.
fazla bilgi göz çıkarmaz; ltfbknz;
Kantaron Çiçeği