Arama

Meslek liselerine uygulanan kat sayı sorunu çözüldü mü?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 15 Nisan 2010 Gösterim: 1.508 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben lise 2'ye gidiyorum meslek lisesi kat sayıdan dolayı kafam çok karışıyor sanki boşa geliyorum acaba bununla ilgili bilgiler alabilirmiyim
EN İYİ CEVABI The Unique verdi
YÖK Genel Kurulu, başkan Y.Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantıda İstanbul Barosunun başvurusuyal iptal edilen katsayı farkını ortadan kaldıran düzenlemenin yerine uygulanacak yeni sistem ile ilgili ayrıntılar görüşüldü.
Buna göre yeni katsayılar belirlendi. Katsayılar şöyle:
Sponsorlu Bağlantılar
Alan içi tercih yapan bir öğrencinin ortaöğretim başarı puanı 0,15 ile çarpılırken alan dışı tercih yapan öğrencinin ortaöğretim başarı puanı 0,13 ile çarpılacak.
Böylece dha önce de belirtildiği gibi alan içi-alan dışı arasındaki fark birkaç soru ile aşılab ilecek makul bir seviyeye çekilmiş oldu.
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
YÖK Genel Kurulu, başkan Y.Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantıda İstanbul Barosunun başvurusuyal iptal edilen katsayı farkını ortadan kaldıran düzenlemenin yerine uygulanacak yeni sistem ile ilgili ayrıntılar görüşüldü.
Buna göre yeni katsayılar belirlendi. Katsayılar şöyle:
Sponsorlu Bağlantılar
Alan içi tercih yapan bir öğrencinin ortaöğretim başarı puanı 0,15 ile çarpılırken alan dışı tercih yapan öğrencinin ortaöğretim başarı puanı 0,13 ile çarpılacak.
Böylece dha önce de belirtildiği gibi alan içi-alan dışı arasındaki fark birkaç soru ile aşılab ilecek makul bir seviyeye çekilmiş oldu.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: