Ziyaretçi
maya tek hücreli küf olan bir mikroorganizmadır.mayaların birçok çeşidi vardır.ekmek ve bira yapımında kullanılan en bilinenidir.
hem mayalama hem de işlemleri mikroorganizmaları içerir.fermantasyon işlemi mayalar,bakteriler ve küflerin ayrı ayrı veya kombinasyonları ile yapılırken,mayalamada ise sadece mayalar kullanılır.fermente olan birçok ürün vardır.örneğin;yoğurt,peynir,bira,zeytin,salam,çay,ekmek gibi besinler yer alır.
hem mayalama hem de işlemleri mikroorganizmaları içerir.fermantasyon işlemi mayalar,bakteriler ve küflerin ayrı ayrı veya kombinasyonları ile yapılırken,mayalamada ise sadece mayalar kullanılır.fermente olan birçok ürün vardır.örneğin;yoğurt,peynir,bira,zeytin,salam,çay,ekmek gibi besinler yer alır.
Sponsorlu Bağlantılar