Arama

Hamurun mayalanmasını, sütten yoğurdun oluşumunu sağlayan etmenler nelerdir?

Güncelleme: 28 Ekim 2014 Gösterim: 5.698 Cevap: 1
güllü_muzaffer - avatarı
güllü_muzaffer
Ziyaretçi
27 Nisan 2010       Mesaj #1
güllü_muzaffer - avatarı
Ziyaretçi
maya tek hücreli küf olan bir mikroorganizmadır.mayaların birçok çeşidi vardır.ekmek ve bira yapımında kullanılan en bilinenidir.
hem mayalama hem de işlemleri mikroorganizmaları içerir.fermantasyon işlemi mayalar,bakteriler ve küflerin ayrı ayrı veya kombinasyonları ile yapılırken,mayalamada ise sadece mayalar kullanılır.fermente olan birçok ürün vardır.örneğin;yoğurt,peynir,bira,zeytin,salam,çay,ekmek gibi besinler yer alır.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2014       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Soru 1) Süt yoğurda yada peynire nasıl dönüşür?
Cevap: Maya sayesinde.Maya ile olursa daha güzel olur ve hiçbir çürüme kokma olmaz.Doğal yolla bakteri olur çürür ve kokar.
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

15 Ekim 2015 / Ü-S-A Soru-Cevap
25 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
23 Şubat 2014 / Misafir Soru-Cevap
22 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap