Arama

Cebrail (A.S) şu an nerededir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Temmuz 2011 Gösterim: 7.422 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilindiği üzere görevi biten tüm canlı varlıklar yok olur.Bu dünyada ve ahirette hiç bir varlık boş yere yaratılmamıştır.Her varlığın bir görevi var ve biten yok oluyorsa CEBRAİL ALEYHİSSELAM ın görevide peygamberlere vahih getirmekti ki bu görev peygamber efendimizle (S.A.V) son bulduğuna göre bu büyük melek şimdi nerde yani ölümü (yokmu oldu) insanların uyanacağı gün ilk mezardan kalakan peygamber efendimiz (S.A.V) olacak ve kaldıran CEBRAİL A.V olacana göre ölümü bu melek yoksa diri ama yüce yaradanın katında beklemedi.

Peygamber efendimiz (S.A.V) Cebraile sorar ben öldükden sonra sen ne olacan oda : ben kıyamete kadar yok olacam demiş ve yeniden dirilişde seni mezardan ben cıkaracam demiş diye duydum bundan ötürü bu soruyu sorma ihityacı hissettim bilgi verirseniz sevinirim.

SAYGILARIMLA
EN İYİ CEVABI ThinkerBeLL verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bilindiği üzere görevi biten tüm canlı varlıklar yok olur.Bu dünyada ve ahirette hiç bir varlık boş yere yaratılmamıştır.Her varlığın bir görevi var ve biten yok oluyorsa CEBRAİL ALEYHİSSELAM ın görevide peygamberlere vahih getirmekti ki bu görev peygamber efendimizle (S.A.V) son bulduğuna göre bu büyük melek şimdi nerde yani ölümü (yokmu oldu) insanların uyanacağı gün ilk mezardan kalakan peygamber efendimiz (S.A.V) olacak ve kaldıran CEBRAİL A.V olacana göre ölümü bu melek yoksa diri ama yüce yaradanın katında beklemedi.

Sponsorlu Bağlantılar
Peygamber efendimiz (S.A.V) Cebraile sorar ben öldükden sonra sen ne olacan oda : ben kıyamete kadar yok olacam demiş ve yeniden dirilişde seni mezardan ben cıkaracam demiş diye duydum bundan ötürü bu soruyu sorma ihityacı hissettim bilgi verirseniz sevinirim.

SAYGILARIMLA

İşitsel yollarla edinilen bilgiler kesin bir kanıta, bir kaynağa dayanmadığı sürece geçerli değildir. Böyle bir soruya verilecek cevaplar ise sadece tahminlerden ibaret olacaktır. Zira varlıkları ve görevleri, Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber efendimiz dahil peygamberlerce bildirilmiş olan meleklerin şu anki durumları, konumları, halleri ile ilgili bilgiler nübüvvetle birlikte son bulmuştur.
Gece Prensesi - avatarı
Gece Prensesi
Ziyaretçi
21 Temmuz 2011       Mesaj #2
Gece Prensesi - avatarı
Ziyaretçi
Şu an CEBRAİL nerede..
CEBRAİL (as) bir gün ALLAHU TEALA HZ.ne sorar;
Sponsorlu Bağlantılar

YA RABBİ senin şu an kainat da ki en sevgili kulun kimdir ve nerededir?

ALLAHU TEALA HZ. emir buyurur cebrail (as)'a şu gün dünyanın şurasında bir tane köprü var oraya git ve bekle diye emir buyurur.

CEBRAİL (as) o gün gelince ALLAHU TEALA HZ.nin emri gereği söylemiş olduğu köprünün yanına insan kılığında gider ve beklemeye başlar.Biraz zaman geçince fakir görünümlü bir tane insan gelir köprüyü geçer ve seccadesini serip oturur ve ALLAHU TEALA HZ.ni zikretmeye başlar.

Bir süre sonra bir süvari birliği çok süratli bir şekilde köprünün diğer tarafından gelmektedir. Adamcagız süratle kalkar atlar benden ürkmesinde üzerindekilere zarar vermesin diye köprünün yanından uzaklaşır ama buna rağmen süvarilerin komutanın atı ürker ve at şaha kalkınca komutan yere düşer. Komutan çok sinirlenmiştir ve hışımla eline kamçısını aldığı gibi adamın üstüne yürür, adamcagızı kamçılayarak her tarafını kan içinde bırakır ve yoruluncaya kadar döver.Artık dayak atacak dermanı kalmayan süvarilerin komutanı dövmeyi bırakır.

Adamcagız her tarafı kan içindedir ayağa kalkar ve mahçup ve üzügün bir şekilde süvarilerinin komutanının yanına gider ve der ki :

Efendim bu aciz ve günahkar kula hakkınızı helal ediniz,bizim yüzümüzden atınızdan düştünüz ve üstünüz toz oldu,yolunuzdan alıkoydum sizleri der ve yalvararak helallik ister.

Süvarilerinin komutanı hala çok sinirlidir ve defol git başımdan diyerek atına biner adama bir tane tekme vurur adam yere yıkılır ve atını dört nala sürrek gider. Adamcagız arkasından bağırmaktadır efendim bize hakkınızı helal ediniz diye.

Bütün bu olanları CEBRAİL (as) görmüştür ve adamın yanına insan kılığında gelir selam verir adamcağız selamını alır adam ve CEBRAİL (as) der ki :

Sana bişey soracağım ama bana dogru söyleyeceksin

Adamcağız pekir der

CEBRAİL (as) buyurur : Şu an CEBRAİL'in nerde olduğunu bana söyleyeceksin

Adamcağız ben nerden biliyim onu ancak RABBİM bilir der.

CEBRAİL (as) sıkıca adamı tutar ve sıkmaya başlar söylemezsen seni burda öldürürm der

Adamacağız korkar ve bana biraz müsade et der ve gözlerini kapatır ve der ki : Şu an dünyanın her tarafını gezdim ama CEBRAİL (as) bulamadım ama bir tek buraya ikimizin olduğu yere bakmadım. CEBRAİL (as) ben olmadığıma göre sensin der.

CEBRAİL (as) kendini tanıtır ve adamın sırtını sıvazlayarak ALLAH (cc) dostluğu sana hayırlı ve mübark olsun der ve oradan ayrılır...

Kaynak
Son düzenleyen Gece Prensesi; 21 Temmuz 2011 15:45 Sebep: Sayfa yapısı
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı

Şu ayeti kerimeye göre; "(Kadr 4.) O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar." her kadir gecesinde inmektedir.

Cebrail peygamberimizden sonra vahiy getirmek maksadıyla yeryüzüne gelmemiştir. Çünkü peygamberimizin gönderilmesiyle vahiy gönderme işlemi nihayet bulmuştur. Peygamberlere vahiy getirmek cebrail'in görevlerinden sadece biridir.Onun başka görevleride var. Mesela; Cebrail bütün mevcudata ilham vermekle görevli olan meleklerin başı olduğu için bu noktadan dünya ile alkadardır ve dünyaya gelebilir.

Latif mahlukatın mühim bir kısmı da meleklerdir. “nur”dan yaratılmışlardır. “imtihan”a tabi olmadıkları için makamları sabittir. Yalnız ilahi emirlere itaat ederler. Daima hayır işler, vazifelerini yaparlar. Verilen emrin dışına asla çıkmazlar. Şerre kabiliyetleri yoktur.

Kainattaki maddi, manevi hemen bütün işlerde memurdurlar. Her varlığın “müekkel” bir melaikesi vardır. Yaptıkları işlerin ehemmiyetine göre dereceleri de birbirinden farklıdır. En büyükleri hazreti cebrail, mikail, israfil ve azrail aleyhimüsselamdır. Güneş ve benzeri yıldızların birer müekkel melaikesi olduğu gibi, her bir yağmur tanesinin de birer melaike ile taşındığı hadislerde mervidir.

Bu meleklerin özel görevleri olduğu gibi her zaman yaptıkları zikir ve tesbihleri vardır. Bu nedenle Hz. Cebrail aleyhisselam he zaman azametli haliyle Allah'ı zikrediyor, tesbih ediyor.

Hem meleklerin tek bir görevi yoktur. Cebrail Aleyhisselamın Peygamberlere vahiy getirmesi görevlerinden yalnızca biridir. Aynı anda birden çok iş yapabilirler. Bu konuyu Bediüzzaman hazretleri şöyle açıklıyor:

Hem nasılki şu kesafetli, karanlıklı, dar dünyada güneşin pek çok âyinelerde bir anda aynen bulunması gibi, öyle de: Nurani bir zât, bir anda çok yerlerde aynen bulunması meselâ, Hazret-i Cebrail Aleyhisselâm bin yıldızda bir anda hem Arş'ta, hem huzur-u Nebevîde, hem huzur-u İlahîde bir vakitte bulunması; hem Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm'ın haşirde bir anda ekser etkıya-ı ümmetiyle görüşmesi ve dünyada hadsiz makamlarda bir anda tezahür etmesi ve evliyanın bir nevi garibi olan ebdalların bir vakitte çok yerlerde görünmesi ve avamın rü'yada bazan bir dakikada bir sene kadar işler görmesi ve müşahede etmesi ve herkesin kalb, ruh, hayal cihetiyle bir anda pekçok yerlerle temas edip alâkadarane bulunması, malûm ve meşhud olduğundan.. elbette nuranî, kayıdsız, geniş ve ebedî olan Cennet'te, cisimleri ruh kuvvetinde ve hıffetinde ve hayal sür'atinde olan ehl-i Cennet, bir vakitte yüzbin yerlerde bulunup yüzbin hurilerle sohbet ederek yüzbin tarzda zevk almak; o ebedî Cennet'e, o nihayetsiz rahmete lâyıktır ve Muhbir-i Sadık'ın (A.S.M.) haber verdiği gibi hak ve hakikattır. Bununla beraber, bu küçücük aklımızın terazisiyle o muazzam hakikatlar tartılmaz.

İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez.

Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez.

Bir Azrâil Nasıl Binlerce Azrâil Oluyor?

Televizyondaki tek spikerin bir anda her evde hazır bulunması, haberlerin tamamını da her seyirciye ânında iletmesi hâdisesi; artık tek Azrâil’in, vefat ânı gelmiş her insanın evinde kolayca hazır bulunduğuna misâl teşkil etmiş olsa gerektir. İlim inkişaf ettikçe bu gibi mes’elelerin isbatı da kolaylaşacaktır.

Bir şehrin elektrik şebekesinde bekleyen tek memur, bir düğmeye basmasıyla yüzbinlerce lâmbayı bir saniye içinde söndürebiliyor. Koskoca şehri bir anda karanlıklara gömebiliyor. Kaldı ki, bunlar hep maddî misâller. Bizim sözünü ettiğimiz şahıslar ise mânevî mevzuun şahıslarıdır. Yâni, durum daha da kolaylaşmaktadır.

Misâl âleminin bir ferdi olan Hazret-i Azrâil’in hakikî şahsı bir merkezde beklerken, temsilî şahısları, vefatı vâki olacakların yanında temessül edip, ruhlarını, kolayca kabzeder. Spikerin, Ankara’da bulunduğu halde televizyon olan her evde konuşup, sözlerini işittirmesi gibi.

Diyebiliyor muyuz Ankara’daki bir adam bütün ülkeye tek başına nasıl görünebilecek, sesini, sözünü duyurabilecek?

İnsanın yaptığı nizamlarda mümkün olan şey, insana bu bilgi ve zekâyı ihsan eden Allah’ın nezdinde neden olmaz gibi görünsün?.. Kaldı ki Azrâil Aleyhisselâm’ın yardımcıları da vardır. Onları da tavzif ettiği kaydedilmektedir. O takdirde mes’ele büsbütün kolaylık arzetmektedir.

Kaynak
Sen sadece aynasin...
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #4
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı

SAYGILARIMLA

İşitsel yollarla edinilen bilgiler kesin bir kanıta, bir kaynağa dayanmadığı sürece geçerli değildir. Böyle bir soruya verilecek cevaplar ise sadece tahminlerden ibaret olacaktır. Zira varlıkları ve görevleri, Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber efendimiz dahil peygamberlerce bildirilmiş olan meleklerin şu anki durumları, konumları, halleri ile ilgili bilgiler nübüvvetle birlikte son bulmuştur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!