Arama

Meslek liseleri arasında nakil yapmak mümkün müdür? - Sayfa 3

Güncelleme: 28 Mayıs 2014 Gösterim: 33.423 Cevap: 33
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ağustos 2012       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben aml gıda okuyorum aynı okul içinde atl bilişime geçebilirmiyim. 10 daha yeni geçtim acil yazarsanız iyi olur.
Sponsorlu Bağlantılar
irem1 - avatarı
irem1
Ziyaretçi
15 Eylül 2012       Mesaj #22
irem1 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar yalvarırım bana yardım edin bu sene 9.sınıfa geçicek endüstri meslek lisesini seçtim liseler hakkında hiçbir bilgim olmadığı için yanlış karar olduğunu fark ettim ticaret meslek lisesine geçmek istyrm yardım edin lütfen detaylı bi şekilde bana cvp verrsnz sevinirim Msn Sad

Sponsorlu Bağlantılar
---------- Mesaj tarihi 16:49 ---------- Önceki mesaj tarihi 16:25 ----------

yalvarırım bana yardım edin bı cvp ıstıyorum
eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
15 Eylül 2012       Mesaj #23
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
Geçiş yapabilirsin ama bidahakı sınavlara gırerek yoksa olmaz fakat eğer ıstedıın yere puanın yetıosa ve kontejan bossa gecersın irem1
oguzkaan015 - avatarı
oguzkaan015
Ziyaretçi
16 Eylül 2012       Mesaj #24
oguzkaan015 - avatarı
Ziyaretçi
Meslek Liselerine Nakil

Madde 7- Meslek liselerine nakillerde aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Meslek liselerine öğrenci nakilleri dokuzuncu ve onuncu sınıflarda ders yılı sonunda yapılır.
Ancak;
1) Dokuzuncu sınıfı ikinci ders yılının sonunda da başaramayanların,
2) Dokuzuncu sınıfı ikinci ders yılının sonunda başaran ancak, onuncu sınıfta devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı bulunanların,
3) Dokuzuncu sınıfı birinci ders yılının sonunda başaran ancak, onuncu sınıfta iki ve daha fazla ders yılı devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı bulunanların nakli yapılmaz.

b) Nakillerde, öğrencilerin başarmış oldukları genel kültür dersleri ile sınıflar dikkate alınarak bu ders ve sınıflara ait muaflıklar sağlanır.

c) Teorik ve uygulamalı bölüm derslerinde yoğunlaştırılmış telafi eğitimi programlan uygulanır. Herhangi bir bölümde yoğunlaştırılmış telafi eğitiminin yapılabilmesi için en az 12 öğrencinin başvuruda bulurunası gerekir.

d) Yoğunlaştırılmış telafi eğitim programlarında öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme ile devam-devamsızlık işlemleri, Yönetmelik hükümlerine göre yapılır.

Özürsüz olarak devam edilmeyen yoğunlaştırılmış telafi eğitimi gün sayısı, devam edilen gün sayısının dokuzda birinden (1/9), devam edilmeyen özürlü-özürsüz gün sayısı ise devam edilen gün sayısının yarısından fazla olamaz.

e) Yoğunlaştırılmış telafi eğitiminde meslek liselerine ait haftalık ders çizelgeleri ile öğretim programları uygulanır. Öğretim programlarının uygulama planları, telafi eğitimi takvimine göre, ders öğretmenlerince yapılır.

f) Meslek liseleri müdürlüklerince, ortalama yükseltme sınavları sonuçlandıktan sonra dokuzuncu ve onuncu sınıflardaki bölümlere ait yoğunlaştırılmış telafi eğitimine alınabilecek öğrenci sayıları millî eğitim müdürlüklerine bildirilir.

g) Okulların bölümlerine ait kontenjanlar ile telafi eğitiminin yapılacağı okul ve bölümler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince uygun yerlerde ilan edilir.



h) Öğrenciler, ortalama yükseltme sınavlarının bitiminden itibaren bir hafta içinde, tercih sırasına göre devam etmek istedikleri okulu/bölümü gösteren bir dilekçe ile il/ilçe millî eğitim müdüklüklerine başvuruda bulunurlar.

ı) Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda; öğrenciler, tercihleri ve alınabilecekleri sınıf dikkate alınarak dokuzuncu sınıfın sonunda nakil yapmak isteyenler için dokuzuncu sınıf, onuncu sınıfın sonunda nakil yapmak isteyenler için de dokuzuncu ve onuncu sınıf yıl sonu başarı ortalamalarına göre en yüksek ortalamadan başlanarak sıralanır. Ortalaması en yüksek olan öğrenciden başlanarak kontenjan miktarı kadar öğrenci alınır.

j) Onuncu sınıfın bölümlerine kabul edilebilecek öğrencilerin dokuzuncu sınıf teorik ve uygulamalı bölüm dersleri telafi eğitimi, yoğunlaştırılmış olarak cumartesi ve pazar günleri de dahil yaz tatilinde yapılır. Bu programı başaranlar onuncu sınıfa alınırlar.

Onbirinci sınıfın bölümlerine kabul edilebilecek öğrencilerin dokuzuncu ve onuncu sınıf teorik ve uygulamalı bölüm dersleri telafi eğitimi, yoğunlaştırılmış olarak cumartesi ve pazar günleri de dahil yaz tatilinde ve öğretim yılı içinde yapılır.

k) Yoğunlaştırılmış telafi eğitiminin süresi, öğrencilerin kabul edildikleri bölümün teorik ve uygulamalı bölüm derslerinin; onuncu sınıfa alınacaklar için dokuzuncu sınıftaki, onbirinci sınıfa alınacaklar için dokuzuncu ve onuncu sınıflardaki dersten ve haftalık saat sayılan toplamını kapsayacak şekilde planlanır.

l) Yoğunlaştırılmış telafi eğitimi ile onbirinci sınıfa alınacak öğrenciler, önce dokuzuncu sınıfa ait teorik ve uygulamalı derslerini alırlar. Yönetmeliğe göre başarılı olanlar, bir haftalık ara tatilinden sonra onuncu sınıfa ait teorik ve uygulamalı bölüm derslerini alırlar.

m) Yoğunlaştırılmış telafi eğitimi sonunda, öğrencinin devam ettiği sınıfı doğrudan geçmiş sayılabilmesi için;
1) Sınıfın teorik ve uygulamalı bölüm derslerinin tamamından başarılı olması, veya,
2) Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders veya dersler dışındaki teorik ve uygulamalı derslerden başarısızlığı varsa başarısız olduğu dersler de dahil tüm derslerinden aldığı notların ağırlıklı ortalamasının en az 2.50 otması
gerekir.

n) Yoğunlaştırılmış telafi eğitiminde aldıkları programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, durumlarına göre, onuncu, onbirinci sınıfa kabul edilirler. Öğrencilerin dokuzuncu ve onuncu sınıftaki teorik ve uygulamalı bölüm derslerine ait yıl sonu notları, telafi eğitiminden aldıkları notlardır.

o) Yoğunlaştırılmış telafi eğitimi sonunda;
1) Birinci ders yılının sonunda onuncu sınıfa geçme hakkını kazanmış olduğu halde nakil yaptıranlardan yoğunlaştırılmış telafi eğitiminde başarısız olanlar meslek liselerinde dokuzuncu sınıfı tekrar ederler veya geldikleri okullarına geri döner ve orada onuncu sınıfa devam ederler.
2) Onuncu sınıfa, ikinci ders yılının sonunda geçme hakkını kazanmış olarak nakil yaptıranlardan yoğunlaştırılmış telafi eğitiminde başarısız olanların programla ilişiği kesilir. Bunlar, isterlerse geldikleri okullarına geri döner ve orada onuncu sınıfa devam ederler.
3) Yoğunlaştırılmış telafi eğitimi programı süresi ile daha önce diğer orta öğretim kurumlarında devam edilen sürenin toplamı, Yönetmeliğin "Okulu Bitirme Süresi" başlıklı 58. maddesinde belirtilen süreyi aşamaz. Bu süreyi tamamladığı halde mezun olamayanların programla ilişkileri kesilir.

p) Yoğunlaştırılmış telafi eğitimine başvuru, kayıt-kabul ve eğitim süresi, çalışma takviminde belirtilir.

Zorunlu Nedenlere Dayalı Nakiller

Madde 8- Velinin görev yeri veya iş yeri değişikliği, can güvenliği, doğal afet ve sağlık kurulu raporu alınması gibi zorunlu sebeplerle yapılacak öğrenci nakilleri, öğrencinin nakledildiği yerde devam ettiği okul türünün, bölüm ve alanının bulunmaması durumunda Bakanlıkça yapılır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Alan ve Bölümler Arası Geçişler

Alanlar Arası Geçişler

Madde 9- Resmî ve özel genel lise, Anadolu lisesi, yabancı dil ağırlıklı lise ve Anadolu öğretmen lisesi onuncu sınıfı sonunda, başka bir alana geçmek isteyen öğrencilerin, geçiş yapacakları alanın onuncu sınıfının okumadıkları alan derslerinden sorumlu tutulmaları kaydıyla onbirinci sınıfa geçişleri yapılır. Bu öğrenciler, sorumluluk sınavları dönemlerinde sorumlu tutuldukları onuncu sınıfın alan derslerinden sınava alınır ve başarı durumları Yönetmeliğin 40. maddesi hükmüne göre değerlendirilir.

Bölümler Arası Geçişler

Madde 10. Meslek liselerinin bölümleri arasındaki geçişler için de bu Yönergenin 7. maddesindeki esaslara uygun yoğunlaştırılmış telafi eğitimi yaptırılır. Telafi egitimine
alınanların devam ettikleri bölümle ilişkileri kesilir. Geçişlerde, öğrenciler başarmış oldukları ortak genel kültür dersleri ile teorik ve uygulamalı bölüm derslerinden muaf tutulurlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2012       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben aydında mimar sinan endüstri anadolu ve teknik lisesinde 9.sınıf anadolu makina teknolojileri okuyorum ama bölümümde sadace cnc var ve bnde makine ressamlığı var diye gitmiştim ama makine ressamlıgı yokmuş. fakat endüstride var ve benimde endüstriye geçmek gibi bir şansım varmı ? varsa benim için bir zararı olurmu? puanım: 320,566

ve endüstride biişim teknoloji var diyor okulun sitesinde geçis yapabilirmiyim yarımcı olurmusunuz. Lütfen.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya biri yardımcı olsun çok acil, ticaret meslekte muhasebe okuyorum 10.sınıfım.. ama okulumu değiştirmek istiyorum kız mesleğe aldırabilirmiyim??
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2012       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Meraba ben anadolu imam hatipte okuyorumda anadolu turizm otelciliğe geçiş yapabilirmiyim lütfen cevap verin?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2012       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Anadolu ticaret meslek lisesinden adalet lisesine nakil olunur mu ya
ufuk1998 - avatarı
ufuk1998
Ziyaretçi
28 Kasım 2012       Mesaj #29
ufuk1998 - avatarı
Ziyaretçi
ben tekirdağ endistüri meslek lisesinde okuyorum ama 9.sınıftan 10 gecerken okuldeğiştirip turizm meslek lisesine gitmek istiyorum gitmömem için ne yapmam lazım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Haziran 2013       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 9.sınıf öğrencisiyim Anadolu ticaret bilişim bölümündeyim.anadolu olduğum için bölümü en basta seçtim fakat henüz bir meslek dersi görmedik.şimdi ben bölümümü değiştirerek başka meslek lisesine geçebilirmiyim?
lütfen acill cevap

Benzer Konular

8 Ağustos 2016 / Misafir Soru-Cevap
9 Ocak 2017 / çagtay tok Cevaplanmış
23 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış