Arama

Bacağımdaki rahatsızlık ne olabilir?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 4 Haziran 2010 Gösterim: 1.492 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Haziran 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhabalar;2yıldan beri hiç spor yapmıyordum 3gün önce tempolu yürüyüş(20-30dk arasında) ve ardından spor aletleriyle spora başladım 3gün boyunca en az 1,5 saat spor yaptım bugün devam edememedim.Sol bacak diz kapağın arka bölümünde şiddetli,ağrı yanma ve çekilme var.Yürümekte zorlanıyorum hatta ayağımı sürüyorum bacağımı doğrultmada zorlanıyorum ağrı daha çok artıyor uzatınca.Kas yırtılmasımı,zedelenmemi liflerlemi alakalı birşey anlayamadım.Daha önce bu şekildce en ufak bi rahatsızlığım bile olmamıştı yüksek ihtimalle sebep ne olabilir?Açıklamınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.KÜBRA GİTMEZ
Sponsorlu Bağlantılar
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
4 Haziran 2010       Mesaj #2
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
merhaba öncelikle geçmiş olsun.bende sporcuyum ve bahsettiğiniz rahatsızlıkları sıklıkla olmasada yaşıyorum...bilinçsiz bir spor başlangıcı yapmışsınız.insan vücudu özelliklede sporcu veya belirli aralıkta spor yapan insanlar bu hataya çoğu zaman düşüyor.Vücuttaki kasları ısıtmadan asla'zorlayıcı hareketler yapmamalısınız..vücut toksit atıyor ve laktik asit üretiyor...Isınmadan ve spor geçmişi olmaksızın aşırı koşu bacak kaslarını lifleri zorlar...kas gerilmesi yırtılma v.s sebep olur.bu sorunlar, aşırı bir çalışma sonrası kaslarda biriken aşırı toksinlerin, özellikle laktik asitin birikmesinden kaynaklanır. Bu olay çalışmadan 24 saat sonra başlar ve 2-3 gün kadar sürebilir. Bu durum da çok su içmeli ve kaslara yumuşatıcı pomadlar sürülmelidir ya da sıcak bir banyo iyi bir etki sağlayabilir.ben bunu yaşamıştım eğer kaslarınızda yırtılma olmuşsa çok ağır bir tablo oluşturur. Cerrahi bir girişim gerektirir.tavsiyem muhakkak doktora görünmenizdir,buradan sadece kısa dönem için yardım alabilirsiniz ki ben tavsiye etmem,ileride ciddi bir soruna yol açmadan ortopedi 'ye gitmenizi öneririm..tekrar geçmiş olsunMsn Happy3ad4f71f72
Sponsorlu Bağlantılar