Arama

Otomotiv mühendisliği ve iş imkanları hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Temmuz 2014 Gösterim: 32.576 Cevap: 23
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Temmuz 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hacettepe otomotiv mühendisliği için yeterli puanı aldım ancak bazı forum sitelerinde otomotiv mühendisliğinin sanıldığı kadar iş imkanı yüksek bir yer olmadığı söyleniyor konu hakkında bilgili olanlar yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben karabük ü. otomotiv müh kazandım iyi yapmışmıyım iş bulma olanaklarının zor olduğunu söylüyorlar doğrumu*
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

öncelikle şimdiden tşkr ederim vereceğin cevaplar için ben 2 yıllık ototmotıv mezunuyum bu bolume gırerken dgs ıle nerelere gecıs hakkı olsugunu bılmeyerek gırdım ama sonradan oğrendım cok guzel bolumlere gecıs hakkı varmıs oncelıkle otomotıv muh. ve ucak govde motor benım soracagım soru bu ıkı bolum arasında hangısı on planda gerek ıs ımkanı olarak gerekse sonradan karıyer yapma amçlı bu bolumlerdern bırını okuyan arkafaslar varsa yardımcı olurlarsa cok sevınırım

ya bende otomotiv mühendisliğini kazandım fakat kararsızım yani ya iş bulamazsam ? yardımcı olabilir misiniz? yosa seneye tekrar hazırlanıcam
LaleZaR - avatarı
LaleZaR
Ziyaretçi
10 Eylül 2011       Mesaj #14
LaleZaR - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya bende otomotiv mühendisliğini kazandım fakat kararsızım yani ya iş bulamazsam ? yardımcı olabilir misiniz? yosa seneye tekrar hazırlanıcam


GÖREVLER
- Otomobil, kamyon, motosiklet, traktör gibi motorlu araçların projelerini yapar, - Aracın kullanım yerine göre denge hesaplarını yapar ve uygun şasi yapısını belirler, - Aracın güvenliğini azami duruma getirmek için teknik hesaplar yapar, - Aracın çeşitli aksamlarının (fren takımı vb.) seçimini yapar, imalatını yaptırır, üretilen parçaların montaj denemelerini yapar, aksaklıkları tespit eder ve giderilmesini sağlar.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
- Teknik resim çizim gereçleri, - Bilgisayar, - İşin yapılışı için kullanılan tezgahlar, - Torna, freze, radyal taşlama işlem merkezleri, CNC tezgahları.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Otomotiv mühendisi olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde akademik yeteneğe, - Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, - Matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanda başarılı, - Mekaniğe karşı ilgi duyan, - Yaratıcı ve tasarım gücü yüksek kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Otomotiv mühendisleri fabrikalarda, kirli, yağlı ve gürültülü ortamlarda, yönetici kadrolarında bulunmaları halinde büro ortamında çalışırlar. Otomotiv mühendisi çalışırken yöneticiler, işçiler, teknikerler ve diğer mühendislerle iletişim halindedir.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Otomotiv sektörü ülkemizde en gelişmiş sektörler arasında yer almaktadır. Özellikle İstanbul, Bursa, İzmir gibi illerimizde özel sektöre ait otomotiv motor ve cihazlarının üretimini yapan fabrikalar vardır. Bu nedenle özellikle otomotiv sanayiinin gelişmiş olduğu bölgelerde çalışabilirler.
MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Ülkemizde, üniversiteler bünyesinde otomotiv mühendisliği lisans eğitimi veren bir program yoktur. Ancak makine mühendisliğinin lisans eğitimi sırasında otomotiv sektöründeki tasarım ve üretimle ilgili dersler de verilmektedir. Makine mühendisliği bölümü mezunları otomotiv mühendisliği dalında lisansüstü eğitim alarak bu unvanı alabilirler.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Lisans üstü eğitime başlayabilmek için bu alanda lisans eğitimini tamamlamak ve ÖSYM tarafından yapılan “Lisansüstü Eğitim Sınavında (LES)” başarılı olmak gerekmektedir.
EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
- 2 ya da 2,5 yılı kapsayan lisansüstü eğitim sırasında; Otomotiv Mühendisliği, İçten Yanmalı Motorlar, Taşıt Tekniği, Raylı Taşıtlar, Arazi Taşıtları gibi zorunlu derslerin yanında Ulaşım Tekniği, Roket Motorları, Otomatik Kontrol, Güç İletimi, Ziraatte Mekanizasyon gibi seçmeli dersler de verilir.
MESLEKTE İLERLEME
Otomotiv mühendisi işe ilk girdiğinde çalıştığı işletmede bir süre oryantasyon eğitimine tabi tutulur. Bundan sonra mühendis olarak işe başlar. Kişi belli bir süreye bağlı kalmaksızın, kişisel olarak göstereceği performansa bağlı olarak baş mühendis, bölüm müdürü, genel müdür yardımcısı veya koordinatör müdür olduktan sonra, genel müdürlüğe kadar yükselebilir. Günümüzde, mühendislik alanında mesleki eğitimlerini tamamlayanlar işletme alanında yüksek lisans yaptıkları takdirde yönetici kadrolarda daha fazla yer alabilirler.
BENZER MESLEKLER: Makine mühendisliği, uçak mühendisliği, gemi mühendisliği.
BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU
- Öğrenciler eğitimleri süresince çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanan kredi ve burslardan faydalanma olanaklarına sahiptirler. Ayrıca, stajları sırasında ücret almaktadırlar. - Otomotiv mühendislerinin çalıştıkları işyerlerinde aldıkları ücretler konusunda kesin rakamlar vermek güçtür. Deneyim, bilgi ve beceriyle işyerindeki pozisyonlar ücretler konusunda etkili olmaktadır. Bölüm müdürü, genel müdür yardımcısı gibi yönetim kademesinde çalışanlar tatminkar ücretler almaktadırlar.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
- İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yahu arkadaşlar otomotiv mühendisliği okuyanın iş derdi mi olur Allahınızı severseniz , bitirdiğiniz an iş garanti.. hatta tanıdığım bazı arkadaşlar öğrendikleri çizim-paket programlarla gayet iyi para kazanıyorlar otomotiv mühendisliğinde daha okurken..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ YDA NE KEDAR ALIYOOOMsn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2012       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaslar
Ben Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum. Suan Otomotiv Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans yapıyorum. Yüksek Lisansı bitirdiğimde benim unvanım ne olacak bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2012       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben otomotiv mühendisliği bölümü öğrencisiyim hazırlık okuyorum hazırlıkta kalırsam türkçe bölüm geçiş hakkımı makina mühendisliğinden yana kullanabilirmiyim ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2012       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Poliyannacılığınıza hayran kaldım, iş bulabilirseniz en iyi ihtimalle otomobil servislerinde servise gelen araçların kabul ve teslim işlerinde çalışabilirsiniz. Neyse hayallerinizi daha fazla yıkmayayım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2012       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türkiyede artık 6-7 yerde otomotiv mühendisliği vardır. Bildiğim yerler şunlar; Karabük, Atılım,Sabancı,Işık ,Okan,Uludağ ve birkaç tane daha olabilir. Işık Ünivesitesinde yeni açıldı ve dolayısıyla tanıtımını iyi yapmak zorunda buna binaen Doğuş Otomotiv ile işbirliği anlaşması içerisindeler. Yani şöyleki, laboratuvarları hazırlanması, öğrencilere staj sağlanması gibi hususlarda bazı kolaylıklar sağlanması söz konusudur. Doğuş Otomotivle ilgilendiğimden mütevellit bu haberi görmüştüm.

Benzer Konular

16 Ekim 2014 / şeyhmus Soru-Cevap
21 Haziran 2015 / careless_WhispeR Cevaplanmış
31 Temmuz 2012 / Misafir Soru-Cevap
20 Mayıs 2013 / Misafir Soru-Cevap
27 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap