Herkeze Merhaba..
45 yaşındayım 17 yaşından 9 ay öncesine kadar günde 1 paket sigara içtim yani yaklaşık 28 yıldır , 1 seneyi aşkın hemen hemen haftanın 1 günü bu geç saatlerde daha çok oluyordu nefes alamama kalp çarpıntılar kriz şeklinde ölecekmiş hissiyatı ile acile kaldırılıyordum herdefasında sinirsel veya soğukalgınlığına bağlı teşhiş konularak kas gevşetici ilaçlarlarla evime gönderiliyordum .Gün içinde çoğu zaman nefes almakta zorlanıyor sanki hastanenin acil servisine yetişemiyecekmiş paniğin krizine giriyordum hatta aklıma geldikçe gülüyorum eşimle alışverişe çıkmıştık birseferinde yolumuz hastanenin acil kapısının önünden geçiyordu
birden bire eşime gel girelim şuraya bana bişeyler oluyor diye telaşe ederek acilin dokdoruna nefes alamadığımı söyleyerek kalp filimimi çekmelerinin ardından birmüddet beklettmelerinin ardından eşimle gülerek o hastaneden çıktığımızı ve asıl gideceğimiz alışveriş yapacağımz yere gidemediğimizi hatırlıyorum
)) Sigara ciğerlerimin muksuk denilen yerlerinde bana nefes aldırmıyor ciğerlerim vucuduma beynime tam anlamıyla okjisen vermiyordu , burun deliklerim sigaranın katran ve pis dumanından devamlı tıkanıyor nefesi heryönden alamamanın işkencesini hergün hastalanarak yaşıyordum ....9 ay önce her paketin üstünde sigara acı çektirterek öldürür yazan ibaresi ile hayatımı zehir eden insanlık düşmanı hiçbir mantığı olmayan sigara denilen laneti bıraktım ....ve bahsettiğim yaşadığım o nefes alamama krizlerinde çokşükür kurtuldum nekadar zor olsada hayatımın kalitesini kazandım korkularım panik ataklarım yok ona verdiğim ayda 200 liraya yakın sokağa atacak param yok , engüzeli hemen hemen herhafta acil servisteki doktorun beni tanıyıp adam yerine koymayışlarının verdiği ezikliğim yok ...
))) Herkezi aklıbaşında olan düşünen insanların bu garip manasız illetten kurtulmasını temenni ediyorum . Herkeze Sevgi Tadında Dumansız Günler Diliyorum ..