Arama

Kanada'nın yeme, içme ve giyinme özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Aralık 2013 Gösterim: 14.500 Cevap: 13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kanadanın yemekleri kıyafetleri kısaca yeme-içme ve giyinme hakkında bilgi istiyorum ama tarihi falan beni ilgilendirmiyor ben sadece yeme-içme ve giyinmeleri hakkında bilgi istiyorum
EN İYİ CEVABI The Eniqmatic verdi
Kanada çağdaş ve teknolojik olarak ilerlemiş bir ülkedir ve fosil yakıt kaynakları, nükleer enerji üretimi ve hidro-elektrik güç üretim imkânları ile enerji bakımından genelde kendine yeterlidir. Ekonomisi geleneksel olarak yüksek miktarlardaki doğal kaynaklarına dayalıdır. Her ne kadar çağdaş Kanada ekonomisi çeşitlenmişse de doğal kaynakların kullanımı halen çoğu bölgesel ekonominin önemli bir parçasıdır.
Güney komşusu Amerika Birleşik Devletleri'nin onda biri nüfusu ile, Kanada'nın ekonomik gücünün de onda biri olması beklenirken; gerçekte bu oranı genellikle aşar.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben sadece kanadanın yemek isimlerini istiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

kanada nin yemekleri ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum


kanadanın yemekleri nedir???? LÜTFEEEEN!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mayıs 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Are great differences between regions in terms of climate. Winters are long and cold northern regions, west and south-east through the softer. 16 ° C. The average temperature in July. The most important factors affecting the climate and proximity to the sea and the degree of the distance to the North Pole. Belt of the North Pole in the remaining regions, for example, the average temperature in winter -37 ° C. Euroka'da. +6 ° C in summer, but interest. Rain karyağışı will vary depending on the distance from the sea.
Are great differences between regions in terms of climate. Winters are long and cold northern regions, west and south-east through the softer. 16 ° C. The average temperature in July. The most important factors affecting the climate and proximity to the sea and the degree of the distance to the North Pole. Belt of the North Pole in the remaining regions, for example, the average temperature in winter -37 ° C. Euroka'da. +6 ° C in summer, but interest. Rain karyağışı will vary depending on the distance from the sea.
The Eniqmatic - avatarı
The Eniqmatic
Ziyaretçi
26 Mayıs 2011       Mesaj #5
The Eniqmatic - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kanada çağdaş ve teknolojik olarak ilerlemiş bir ülkedir ve fosil yakıt kaynakları, nükleer enerji üretimi ve hidro-elektrik güç üretim imkânları ile enerji bakımından genelde kendine yeterlidir. Ekonomisi geleneksel olarak yüksek miktarlardaki doğal kaynaklarına dayalıdır. Her ne kadar çağdaş Kanada ekonomisi çeşitlenmişse de doğal kaynakların kullanımı halen çoğu bölgesel ekonominin önemli bir parçasıdır.
Güney komşusu Amerika Birleşik Devletleri'nin onda biri nüfusu ile, Kanada'nın ekonomik gücünün de onda biri olması beklenirken; gerçekte bu oranı genellikle aşar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Haziran 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
üüüüffff bu kanadanın özellikleri değil ki?????????
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kanada eski adı ile kanada dominyonu diye adlandırılır. Kuzey amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Aralık 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kanadanın yeme içme ve yerleşim özellikleri lütfen acil
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen acil kanadanın kültürü
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kanada Mutfağı ve Yemekleri

Geleneksel Kanada mutfağı, yerli av eti ve balığa dayanır. Sebze ve salatalar nispeten daha az yer tutar.
Newfoundland'in temel yemeği morinadır. Farklı balık çeşitleriyle desteklenerek sunulur. Adadaki restoranların çoğunda geyik ve fok eti satmak yasaktır, ancak birçok ada sakini yıllık av mevsiminden istifade ederek bu hayvanlardan avlarlar.
Denize yakın yerlerde, parçalara ayrılmış veya bütün, haşlanmış veya ızgara ıstakoz yaygındır. Bunlar, balık çeşitleriyle birlikte de servis yapılır. Nova Scotia çekirdeksiz yemişleriyle, Solomon Gundy, Annapolis Valley elmalı payıyla meşhurdur. Her ne kadar Great Lakes'in maruz kaldığı kirlilikten olumsuz etkileniyorsa da balık, Ontario'nun en temel ürünüdür. Beyaz balık, göl balığı, turna balığı popular yemekler arasındadır. Bu ürünlere eyaletin kuzey bölgelerinde güneyden daha kolay ulaşaılabilmektedir.
Domuz eti, Fransız usulü yemekleriyle de ün yapan Québec bölgesinin önemli bir unsurudur. Quebec'in bazı yemekleri isim vererek örneklendirmeye değer:
Fransız bezelye çorbası, tourtières (etli börek) ve poutine (soslu ve lor peynirli patates kızartması). Atlantik eyaletlerinde Acadian Fransızlar arsında rapie pie (paté à la rapure) (tüm nişastası alınmış, hamur kıvamında patates rendesiyle kaplanmış bir çeşit etli börek) rağbet görmektedir. Bu yemek et veya tavukla yapılabilir. Quebec aynı zamanda dünyanın bir numaralı isfendan (maple) şurubu (isfendan ağacının özünden alınan pekmez) üreticisi olarak ün yapmıştır.
Kanada çok kaliteli peynirler, özellikle de cheddars üretir. Her iki kıyı şeridinde de bol miktarda, lezzetli deniz ürünleri makul fiyatlara bulunabilir.
British Columbia mutfağında da balık ve diğer kabuklu deniz ürünlerinden oluşan çeşitler önemli yer tutar. Ayrıca birkaç yerde, özellikle de Wanuskewin Heritage Park'ta, Saskatoon, Saskatchewan'da yerli insanların işlettiği restoranlar vardır ki buralarda geyik (karaca) ve buffalo etinden oluşan yemekler yapılır.
Kanada’daki restoranlarda dışarıdan gelen ülke-toplumların da mutfaklarından örneklere rastlanır. Bazı istisnalar olmakla birlikte - Manitoba'daki Ukrayna kuruluşları gibi- Kanada'nın etnik restoranları şehirlerde toplanmıştır. Diğerleriyle kıyaslandığında Japon lokantaları daha meşhur ve daha pahalıdır; İtalyan yemekleri oldukça popüler ve ucuzdur; bunların haricinde Hint restoranları da ucuzdur. Orta Kanada'da yaygın olan Doğu Avrupa yemekleri oldukça güzeldir. Ayrıca ülke genelinde ucuz Çin restoranları da mevcuttur. Fransız yemekleri de kolaylıkla bulunabilir, ancak bu yemeklerin Québec dışındaki yerlerde oldukça pahalıdır.

İçki Kültürü

Kanada'da alkollü içeceklerin satışını belirleyen bir dizi kanun ve düzenleme mevcuttur: Genel bir kural olarak bu tür içkiler resmi yerlerden alınmalıdır, ki bu tür yerler de geceleri genellikle, Pazar günleri ve tatillerde kesinlikle kapalıdır.
Genel düzenlerindeki benzerliğe rağmen barlar, şehrin 'mavi-yakalı' çalışanlarının yoğun olduğu bölgelerinde ve kuzeydeki maden kasabalarında yer alan, çoğunlukla erkeklere hitabeden barlardan; yemek servisi, canlı eğlence ve birçok çeşit kokteyl gibi imkanları olan şehir barlarına kadar çok geniş bir yelpaze sunar. Aslında barları restoranlardan ayırt etmek neredeyse imkansızdır; zira artık -1960'lara kadar olduğunun aksine- yeme ve içme birbirinden ayrı faaliyetler olarak kabul edilmemektedir.
Yasal içki içme yaşı Alberta, Manitoba ve Québec'te 18, ülkenin diğer bölgelerinde 19'dur. Ancak hükümet tarafından işletilen ve pazar günleri kapalı olan likör satış noktaları dışındaki yerlerde kimlik gösterme zorunluluğu yoktur. Hükümet tarafından işletilen bu tür yerler halka doğrudan alkollü içki satışında tekel uygulamaktadır. Bira ve şarabın her yerde satıldığı Quebec bu duruma bir istisna teşkil eder.

Benzer Konular

13 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
1 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
6 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
23 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
1 Kasım 2012 / Misafir Cevaplanmış