Arama

Bilgisayar virüsü nasıl temizlenir?

Güncelleme: 7 Mayıs 2013 Gösterim: 18.595 Cevap: 15
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben Avira AntiVir 'i kullanıyorum . Bilgisayarıma indirmiş olduğum bir dosyadan virüs bulaştı . Bilgisayarım Kilitleniyor mause falan herşeyi . Virüs taraması yaptım . Virüs çıktı ama nasıl silebileceğimi bilmiyorum . Bilgisayar öğretmenimize sormuştum . Virüsleri temizle dedi ama nasıl temizliyebileceğimi bilmiyorum . Acil yardım edin lütfenn Msn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben avira antivirüsü silmek istiyom.asıl vürüs avira antivirüs
Sponsorlu Bağlantılar
CtrlQ - avatarı
CtrlQ
Ziyaretçi
15 Mart 2011       Mesaj #3
CtrlQ - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bir kaç gün önce system tool diye bir program bilgisayarı tarayıp virüsler buldu ve masaüstü resmimde ingilizce tehlike içindesiniz yazdı internetten baktım bu bi virüs ama nasıl kaldırıldığını anlamadım açıklayıcı bir şekilde yazarmısınız?Çok önemli pc'm çökebilir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
okeye giremiyom java istiyo ( ondada virüs var galiba )
emrebob - avatarı
emrebob
Ziyaretçi
14 Nisan 2011       Mesaj #5
emrebob - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayara Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır ve Nasıl Temizlenir?
503bar



Eğer elinizde anti-virüs yazılımı yoksa bilgisayarınızda virüs olduğunu ancak (çoğunlukla) virüs etkisini gösterdikten sonra anlayabilirsiniz. Nadiren, dosya adı sabit ve bilinen virüsleri dosya adıyla tarayarak bulmak ve silmek çözüm olabilir. Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama, Windows uygulamalarında beklenmeyen hata mesajları (application error, system fault, missing files vs. gibi), bilgisayarın kilitlenmesi, rastgele DOS işletim sistemine dönmesi, normalde açılan dosyaların açılmaması, anormal sesler/görsel davranışlar ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. Bu durumda yapılacak şey, bir anti-virüs programı kullanarak bilgisayarın virüsten temizlenmesidir. Ancak, virüsün bilgisayara önemli ölçüde/geri dönülmez hasarlar vermiş olduğu durumlarda virüsten temizleme işlemi her zaman başarılı olmayabilir.

Bilgisayarınızda anti-virüs yazılımı olmadığı durumlarda, bu yazılıma sahip bir bilgisayarda daha önceden hazırlanmış olan acil durum disketi ile diskinizde ve disketlerinizde virüs taraması yapabilirsiniz.

Anti-virüs yazılımlarının tarama işlemi sonrasında virüs bulamaması bilgisayarda virüs olmadığını değil, sadece tarama işleminde kullanılan anti-virüs programlarının tanıdığı virüslerin mevcut olmadığını gösterir. Kullanılan anti-virüs yazılımlarının buldukları virüsleri silmeleri veya bulaştıkları dosyalardan temizlemeleri mümkün olmaması da zaman zaman karşılaşılan bir durumdur. Bu durumda kullanılan anti-virüs programının güncellenmesi veya daha güncel başka bir anti-virüs yazılımının kullanılması uygun olacaktır. Yani, kullanılan anti-virüs programının tanımadığı bir virüsün bilgisayarınıza bulaşmış olması ihtimali her zaman vardır.

lütfen herkez okusunMsn GrinMsn Rotfl
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilgi sayarmda virüs var.yardım edin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
virüs programı nasıl indirebilirim..?
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2011       Mesaj #8
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

virüs programı nasıl indirebilirim..?

Hangi programı indirmek istiyorsanız güvenilir indirme sitelerinde Antivirüs yazılımlarının deneme sürümleri mevcut.. Örneğin;Kaspersky,Nod32... vs gibi.

Hangisini indirmek istiyorsanız onu seçip download edebilirsiniz.Lisanslı sürümü kullanmak için de kullandığınız ürünün web sayfasından ürünü satın alabilirsiniz.
Sen sadece aynasin...
Merill - avatarı
Merill
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #9
Merill - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarıma virüs girdi hapı yuttum.. Güvenlik duvarını karıştırıyor, hiçbir programı indirmeme izin vermiyor (aniden kilitleniyor tarayıcı), chrome'ı devre dışı bıraktı çalıştırmaya çalıştığımda hata iletisi verdi windowsun tanımadığı bi programmış gibi programı kaldırdım tekrar yükleyemiyorum da indirme yapamadığım için... Bir sürü fotoğrafım, oyunum, programım vs var kendi çapımda da olsa. Lütfen yardımcı olur musunuz Msn Sad

Msxlabsın üyesiydim lisedeyken, yıllar geçti yine geldim Msn Happy ama beni getirenin böyle bişey olmasını istemezdim tabi ki Msn Sad(

Yardım lütfen
Merill - avatarı
Merill
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #10
Merill - avatarı
Ziyaretçi
"SignInAssistant kaynağındaki 0 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.
Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır."


"gupdate kaynağındaki 0 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.
Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır."

Bunlar olay görüntüleyicilerdeki şüpheli kayıtlar. Güvenlik duvarı da ortak ağdaki biri tarafından kurcalandığına dair iletiler veriyor.

Windows başlatıldığında yazılım anahtarı istiyor, orijinal kopya olmadığını iddia ediyor, internetten indirme yapmaya çalıştığımda tarayıcım kilitleniyor ve izin vermiyor, güvenlik duvarı olur olmaz şeyleri ve önceden karışmadığı ya da izn verilmiş programları engellemeye kalkıyor. Chrome'ı indirmeye kalktığımda bazen bilgisayar hepten yanıt vermiyor. Ekran donuyor, kapatamıyorum da.

Windows vista basic kullanıyorum. Ağlamak istiyorum. Hiç yapmicam bişey yaptım aceleyle silmem gereken bişeyi tıklayıp çalıştırdım. Hoop çalışıp kendini sakladı.

Acil yardımlarınızı rica ediyorum, lütfen Msn Sad

Benzer Konular

20 Mayıs 2009 / kaaaaaadir Soru-Cevap
20 Ekim 2012 / nikneym Soru-Cevap
25 Mart 2011 / aheng41 Soru-Cevap
18 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Şubat 2010 / salesman1980 Soru-Cevap