Arama

Buz kızağı nedir?

Güncelleme: 6 Mayıs 2012 Gösterim: 3.174 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ocak 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

buz kizagi nedir ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

arkadaşlar buz kızağı nedir
Sponsorlu Bağlantılar
byz_qny - avatarı
byz_qny
Ziyaretçi
6 Mayıs 2012       Mesaj #2
byz_qny - avatarı
Ziyaretçi
Skeleton(Buz Kızağı)

Sponsorlu Bağlantılar

sekeleton



Bu kızağın kapalı çelik rayları olup, iz uzunluğu 38 cm'dir ve sürücüsü ile birlikte maksimum 120 kg ağırlığında olabilir. Sporcu, kızağını ağırlık verme suretiyle
yönetir. Sporcu, kasket, yumuşak döşemeli yarış giysisi, eldiven ve yön vermeyle frenlemede kullanılmak üzere demirli ayakkabı kullanmaktadır. St. Moritz (İsviçre) Cresta-Run Pistinde bu sporcular 120 km/s 'ten fazla hız yapabilmektedirler.
Skeleton?da baş önde ve farklı bir kızak çeşidi kullanılmaktadır. Skelaton kayıcılar Cresta kayıcılarla aynı aletleri kullanılar fakat ikisi farklı sporlardır. Skeleton; bobsleigh ve Luge kullananlarla aynı pisti kullanır. Cresta kendine özgü bir piste sahiptir. Skeletonda dümen ve frenleme mekanizmaları yasaktır ama crestada ayaklar bu konuda kullanılır.
Skeleton çok hızlı kayış sporudur ve atletlerin deneyimleri bunu arttırır. Fakat FIBT tarafından 5G?nin altında bir hız öngörülmüştür. Kızakçılar dümen ve fren mekanizması kullanamazlarve hızları saatte 130 km kadar ulaşır. Dümen için ufak vites ve ayaklar sürüklenerek kullanılır.
Skeleton ilerde bobsleigh kariyeri için en iyi eğitimi veren ve atletleri hazırlayan bir spordur. Olimpik olmayan ana yarışmalar; her yıl düzenlenen Dünya Şampiyonaları ver Dünya Kupalarıdır. Bu yarışların sonunda alınan sonuçlar ve dereceler ilerdeki yarışmalardaki başlangıç pozisyonlarını belirler. Pist kayıldıkça düzlüğünü yitirir.Bu nedenle her yarışmacı, yarışta ilk sıralarda olmayı tercih eder. FIBT tüm performanslara dayanarak olimpiyatlara hangi ülkenin katılacağını belirler. Erkek yarışlarında, en iyi 12 ülke dünya kupasındaki sıralarına göre , bayanlarda ise en iyi 8 ülke katılmaya hak kazanır.


Benzer Konular

26 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL Spor
8 Eylül 2009 / Mystic@L Spor
8 Eylül 2009 / ThinkerBeLL Spor
10 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap