Arama

Yemek süsleme sanatı ile ilgili kurslar var mı?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 22 Ocak 2011 Gösterim: 2.622 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yemek süsleme sanati öğrenmek istiyorum.mümkün mü. İStanbulda var mı kurslari
EN İYİ CEVABI RivaN verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yemek süsleme sanati öğrenmek istiyorum.mümkün mü. İStanbulda var mı kurslari


-> Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.
Sponsorlu Bağlantılar

-> Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.

-> Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.


-> Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.



-> Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.



-> Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.





-> Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli.





-> Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur.

-> Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir.

-> Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz.


-> Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur. Pilav kâse içinde iyice sıkıştırılıp bir tabağa ters çevrilirse görsel olarak şık bir kombinasyon hazırlanmış olur. Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları. Pilavın yanına sarma, börek konulabilir. Tabağın boşta kalan kısımlarına da karabiber, maydanoz, nane veya kırmızı biberle hale yapabilirsiniz. Bu, tabağı daha şık gösterir.

-> Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır
.

''Kendi fikrimi de ilave edeyim.Bence herhangi bir eğitim almanıza gerek yok . Her bayanın az çok göz zevki vardır.Kendinizde farklı bir sunum yapabilirsiniz (:
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
22 Ocak 2011       Mesaj #2
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yemek süsleme sanati öğrenmek istiyorum.mümkün mü. İStanbulda var mı kurslari


-> Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.
Sponsorlu Bağlantılar

-> Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.

-> Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.


-> Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.



-> Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.



-> Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.





-> Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli.





-> Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur.

-> Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir.

-> Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz.


-> Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur. Pilav kâse içinde iyice sıkıştırılıp bir tabağa ters çevrilirse görsel olarak şık bir kombinasyon hazırlanmış olur. Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları. Pilavın yanına sarma, börek konulabilir. Tabağın boşta kalan kısımlarına da karabiber, maydanoz, nane veya kırmızı biberle hale yapabilirsiniz. Bu, tabağı daha şık gösterir.

-> Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır
.

''Kendi fikrimi de ilave edeyim.Bence herhangi bir eğitim almanıza gerek yok . Her bayanın az çok göz zevki vardır.Kendinizde farklı bir sunum yapabilirsiniz (:

Benzer Konular

30 Aralık 2008 / Misafir Türkiye Cumhuriyeti
16 Nisan 2008 / virtuecat Türkiye Cumhuriyeti
17 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap