KEMENÇE
“Rize’de yasayan iki aileden birisinin oglu öbürünün kizina sevdalidir Iki sevdali kavusacaklari günü düsünüp, düsler kurarken ailelerin arasi açilir
Gençler bir türlü ailelerine söz geçiremezler Sonunda kavusma umudunu yitirmekte oldugunu görüp ormana kaçarlar Aileleri ardlarini birakmaz Bir korulugun kiyisinda gençleri kistirirlarKurtulamayacaklarini anlayan gençler, kucaklasir, birlikte yakarirlar
'' Bizi bunlarin elinden kurtar Allah' imDal olup bölüselim, saz olup söyleselim ''
Az sonra köklenmeye, dallanip budaklanmaya basladiklarini duyumsarlar Yüzlerinde mutlu bir gülücükle son kez kucaklasirlar Kiz limon, delikanli servi agaci olmustur
Bir süre sonra limon agacindan kemençe, Servi agacindan da yay yapilir Bir araya gelince saz olup söylesir, söz olup sevdalarini dile getirirler Böylelikle sonsuza dek kavusmus olurlar... " Belki sizin için geç kaldım ama başkalarına yardıdmcı olma dileğiyle Buyrun ..

BU ARADA BENDE 7. SINIF TÜRKÇE ÖDEVİMİ YAPARKEN BULDUM SİZEDE YARDIM ETMEK İSTEDİM ..

UMARIM HERKES FAYDALANABİLİR..