Arama

Disleksi raporu olan kişinin bu durumu iş hayatını nasıl etkiler?

Güncelleme: 25 Mart 2013 Gösterim: 3.370 Cevap: 1
nur kökcü - avatarı
nur kökcü
Ziyaretçi
4 Nisan 2011       Mesaj #1
nur kökcü - avatarı
Ziyaretçi
Oğlumun DİSLEKSİ olduğunu biliyorum ama baba subay olduğu için değişik ve küçük şehirlerde bulunmak zorunluluğu nedeniyle resmi bir başvurum olupta kanıtlayamadım. Kendim öğretmen olduğum için araştırarak bilgi edindim ,özellikle sayın prf dr ÜMRAN KORKMAZLAR IN saygıdeğer araştırmalarını takip ederek kendimce çocuğumu eğitmeğe çalıştım bu konuda öğretmnleri yönlendirdirmeye çabaladım şimdi oğlum 18 yaşında ve hiç sınıfta kalmadan son sınıfa kadar geldi bundan sonra doğrusu biraz panik yaşamaya başladım geleceğini daha bir nasıl güvence altına alabilirim diye disleksi teşhisi ile alınan bir rapor işe girmesinde avantaj sağlar ?mı yoksa engelmi olur? psikolojik bozukluk mu olarak görülür? çünkü malumunuzdur ki bu farklılık toplumumuz tarafından hiç bilinmiyor, ehliyet almasında da engel teşkil eder mi ?Tüm bu konularda bilgi verebilecek merci nedir? lütfen bana yardımcı olabilir misiniz ya da yol göstere bilir misiniz?
İlgileneceğiz umudu ile müteşekkirim
Sponsorlu Bağlantılar
nur kökcü
Son düzenleyen asla_asla_deme; 4 Nisan 2011 13:50
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2013       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Oglum Disleksi bunu raporlamak istiyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
Yurt dısında yasıyorduk . Oglum 4 yasından beri almanyada özel egitim aldı ilk 1 sene diksiyonu gelistirildi sonrasında 2 sene özel okulöncesi egitim aldı ,daha sonra ilkokul 1. sınıfıda özel bir okulda okudu ,oradaki egitimini sonlandırıp Türkiyeye getirdim suanda Devlet okulunda okuyor sıfır Türkcesi ile gelip ,Türkce ders dinleyip Türkce ögrendi ,sıkıntıları olsada basarılı bir egitim gösteriyor .

Türkiyeye gelmeden evel Okulu ile uzun görüsmeler yapıp egitimi hakkında bilgilenmistim dolayısı ilede disletikliginden müdürümüzü bilgilendirmistim .Ögretmenimizlede ilk günümüzde karsılıklı görüsüp konu hakkında paylasımda bulunduk .Ögretmenimiz internet üzerindede kendini aşarak Oglumu maden gibi isledi suanda düz devlet okulunda ve tüm dersleri pekiyi derecede .

Görünüste rapora ihtiyac yok lakin ilerki egitiminde lazım olacaktır.bu sebeple Oglumun bu durumunu raporla belgelemek istiyorum ,bunu nereden alabilirim bilgilenmek istiyorum. Simdiden tesekkür ederim Saygılarımla .

Benzer Konular

9 Şubat 2016 / Misafir Cevaplanmış
26 Şubat 2017 / bülent Cevaplanmış
19 Şubat 2012 / acillllll Soru-Cevap
2 Ekim 2011 / okay Soru-Cevap
19 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap