Arama

İnsanların saçı en çok ne zaman dökülür?

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Kasım 2011 Gösterim: 1.875 Cevap: 4
Misafir55 - avatarı
Misafir55
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #1
Misafir55 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benim bir sorum var bana insanların en çok ne zaman saçları döküldügünü söylermisiniz ???
EN İYİ CEVABI JéLLyßon verdi
• Saçlar Sonbaharda Daha Çok Dökülüyor

Sponsorlu Baglantilar

Sonbaharda, kimilerimizin yoğun, kimilerimizin hafif şekilde yaşadığı deri değişimi, havaların soğuması, ısıtma sistemlerinin ortam nemini azaltması, günlük yorucu ve tekdüze hayata dönüş, düzensiz beslenme, şehrin kargaşası, rüzgar gibi etkenlerle de birleşince, saç dökülmesi kaçınılmaz hale gelir.

Ayrıca saçlar,yaşlılık döneminde ve bakımsız kaldığı zamanlarda da dökülür.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
3 Kasım 2011       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Hastalar genellikle saçlı deride kaşıntı, kepeklenme, yara, saç dökülmesi ve seyrekleşmeden şikayet ederler. En çok kaşıntıya sebep olan hastalıklar; saçlarda bitlenme, saç ekzemaları ve diabetes mellitus yani şeker hastalığıdır. Kepeklenmeye sebep olan hastalıklar ise; saç ekzaması, sedef hastalıkları, sinirsel ekzama ve mantar hastalığıdır. Saç dökülmesi ve seyrekleşmesi yaygın ve bölgesel olarak karşımıza çıkar. Yaygın saç dökülmesine neden olan hastalıklar arasında özellikle; ateşli hastalıklar, demir-protein-çinko eksikliği, tiroid hastalıkları (tiroid bezinin az veya çok çalışması durumlarında), gebelik, şeker hastalıkları, karaciğer ve böbrek hastalıkları, anemi, zayıflama için aşırı diyet yapma, kanser hastalıklarının seyrinde bazı ilaçlar ve kimyasal madde kullanımı, merkezi sinir sistem hastalıkları ve stres yer alır. Bunların dışında bir de kadınlarda görülen, erkeklerdeki olağan kelliğe benzer (androgenetik alopesi) mevcuttur. Bu duruma en çok over kistleri, hormonal bozukluklar ve andrenal tümörler sebep olabilirler. Bu nedenlerden dolayı androgenetik tip alopesi çok iyi araştırılmalı ve tetkikleri yapılmalıdır.
Yaygın saç seyrekleşmesi ve dökülmesinin yanı sıra bazen bölgesel saç dökülmesi de olabilir. En sık rastlanan bölgesel saç dökülmesine örnek olarak mantar hastalıkları, saç kıran, bazı kozmetiklerin fazla kullanılması ve sürekli bir bölgeden saç koparılması sayılabilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: Saç Hastalıkları

Ayrıca benzer konular:

Saç dökülmesinin sebepleri ne olabilir?
https://www.msxlabs.org/forum/kadin-ve-saglik/336571-hamilelikte-ve-dogumdan-sonra-sac-dokulmesi.html
Saç dökülmesinin kansızlıkla ilgisi var mı?
Saçlarım neden dökülüyor olabilir, nasıl tedavi edilir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evet bende bilmiyorum bana da lazımdı ama aradığım KOMPETANKEDİ nin yazdığı değil lütfen açıklamasının yapabilirmisiniz...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
insanların saçı bakımı olmadığı için dökülür ben avondan aldığım kremle saçlarım çok dolgun ve parlaktır
JéLLyßon - avatarı
JéLLyßon
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #5
JéLLyßon - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
• Saçlar Sonbaharda Daha Çok Dökülüyor

Sonbaharda, kimilerimizin yoğun, kimilerimizin hafif şekilde yaşadığı deri değişimi, havaların soğuması, ısıtma sistemlerinin ortam nemini azaltması, günlük yorucu ve tekdüze hayata dönüş, düzensiz beslenme, şehrin kargaşası, rüzgar gibi etkenlerle de birleşince, saç dökülmesi kaçınılmaz hale gelir.

Ayrıca saçlar,yaşlılık döneminde ve bakımsız kaldığı zamanlarda da dökülür.