Arama

Doğru akım transformatörü neden çalıştırmaz?

Güncelleme: 19 Aralık 2011 Gösterim: 6.851 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Aralık 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
doğru akım transformatörü niye çalıştırmaz ?
Sponsorlu Bağlantılar
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
19 Aralık 2011       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Doğru akım (DA DC ya da sürekli akım) elektrik yüklerinin yüksek potansiyelden alçak olana doğru sabit olarak akmasıdır. Tipik olarak kablo gibi bir iletkende, ya da yarıiletkenler ve yalıtkanlardan akabilir. Doğru akımda, elektrik yüklerinin aynı yönde akışı, doğru akımı alternatif akımdan ayırır.

Sponsorlu Bağlantılar
Yüksek akımların ölçü aletleriyle ölçülmesinin pahalı olması sebebiyle üretilmiştir. Elektrik devresine seri olarak bağlanır. Akım trafosunun Primer sargısından geçen akımın meydana getirdiği manyetik alanı Sekonder sargının kesmesi ile sekonder sargıda döngüsel bir akım meydana gelir. Sekonder sargıya paralel bağlanan bir ölçü aleti ile primer devreden geçen akım miktarı ölçülür. Sekonder sargı ucuna bağlanan ölçü aletinde okunacak değer primer sargı akımının Transformatör çevrim akımına olan oranıdır.

Bu tür transformatörlerin primer sargısından akım geçerken sekonder sargı ucu kesinlikle boşta bırakılmaz aksi takdirde transformatörün sekonder sargısı hasar görür. Sekonder sargısında koruma amaçlı elektrik kesicileri (sigorta vb..) kullanılmaz.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..

Benzer Konular

7 Ekim 2008 / kompetankedi Mühendislik Bilimleri
23 Haziran 2011 / LaSalle X-Sözlük
7 Şubat 2015 / Misafir Cevaplanmış
8 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
7 Şubat 2015 / Misafir Cevaplanmış