Arama

Elektrik devresinde sigortanın yeri ve önemi nedir?

Güncelleme: 2 Temmuz 2012 Gösterim: 3.015 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ocak 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bir eleketrik devresinde sigorta neretye konmalıdır. neden ? sorusuna acil ve örnekli cvp lazım arkadaşlar tatminkar olmalı şimdiden teşkekürler
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Temmuz 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bir eleketrik devresinde sigorta neretye konmalıdır. neden ? sorusuna acil ve örnekli cvp lazım arkadaşlar tatminkar olmalı şimdiden teşkekürler

Bir elektrik Sigorta alternatif ve doğru akım devrelerinde kullanılan cihazları ve bu cihazlara mahsus iletkenleri, aşırı akımlardan koruyarak devreleri ve cihazı hasardan kurtaran açma elamanlarıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sigorta, elektrik devrelerindeki güvencemizdir. Elektrik devrelerindeki tellerin aşırı ısınmasıyla oluşabilecek tehlikelere karşı önlem olarak sigorta kullanılır. Devreden fazla akım geçtiğinde devreyi açarak - akımı keserek güvenlik sağlayan araçtır ve devreye seri bağlanır.

Sigorta kullanımında dikkat edilmesi gerekenler: Sigortalar taşıyabilecekleri en yüksek akım miktarına göre sınıflandırılır. Örneğin 13 A’lik sigorta en fazla 13 A’lik akımın geçmesine izin verir.Daha fazla akım geçmesi durumunda sigorta devreyi keser ve akım geçişini durdurur. Böylece devreden geçecek yüksek akımın oluşturacağı tehlikeler önlenmiş olur.
2 A’lik akım ile çalışan saç kurutma makinesini 1A’lik sigorta ile korumak anlamsızdır. Çünkü saç kurutma makinesi çalıştırıldığında sigorta üzerinden 1 A’den fazla akım geçeceği için atacak ve makine çalışmayacaktır. Aynı makineyi 13 A’lik sigorta ile korumak da güvenli olmaz. Çünkü makine çalışırken oluşabilecek bir sorunda akım 13 A oluncaya kadar sigorta atmaz ve aşırı ısınma sonucu yangın çıkabilir. Bu saç kurutma makinesini korumak için 3 A’lik sigorta kullanmak uygundur. Bu yüzden sigortalar kullanılacağı devreden geçen akım değerinden biraz yüksek değerde seçilmelidir.
Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

19 Nisan 2011 / Misafir Cevaplanmış
7 Aralık 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
23 Haziran 2013 / Misafir Cevaplanmış
21 Nisan 2015 / mileyyy Soru-Cevap