Ziyaretçi
ben 10.sınıf öğrencisiyim geçen seneden zayıfla geçtim bu sene dilekçe falan vermedim sınav tarihinde gidip sınava girebilirmiyim ?
Öncelikle "Sorumluluk sınavı" ve "Ortalama yükseltme sınavı" kavramının farklı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu iki sınav farklı şeylerdir. Bu nedenle kafa karışıklığı yaşamayınız.
Sorumluluk sınavında öğrenci dilekçe vermez çünkü bu tür öğrencileri okul idaresi belirleyerek sorumluluk sınavına girecek öğrencileri ilan eder.
Bakınız : Sorumluluk sınavı
Bakınız : Ortalama Yükseltme Sınavı
Sorumluluk sınavında öğrenci dilekçe vermez çünkü bu tür öğrencileri okul idaresi belirleyerek sorumluluk sınavına girecek öğrencileri ilan eder.
Sponsorlu Baglantilar
Bakınız : Sorumluluk sınavı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ
Sorumluluk Sınavına Girecek Öğrencilerin Tespiti
Madde 7 - Sorumluluk sınavına girecek öğrenciler ve sınava girecekleri dersler, okul müdürlüğünce tespit edilerek, listeler halinde sorumluluk sınavlarının başlamasından en geç on beş gün önce ilan edilir. ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ
Sorumluluk Sınavına Girecek Öğrencilerin Tespiti
Bakınız : Ortalama Yükseltme Sınavı
İKİNCİ BÖLÜM
Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları
Derslerin Belirlenmesi ve Müracaat Zamanı
Derslerin Belirlenmesi ve Müracaat Zamanı
Madde 6 (c) :Ortalama yükseltme sınavına girecek öğrenci, sınava gireceği ders veya dersleri velisi ve sınıf öğretmeni ile birlikte belirler ve örneğine uygun (EK-1) dilekçe ile ders kesiminden itibaren en geç üç gün içinde kendisi veya velisi tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.