Arama

Karabasan görmekten nasıl kurtulurum?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Kasım 2015 Gösterim: 8.859 Cevap: 16
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar ben 16 yaşındayım adım Fatmanur bende bu karabasan olayını cok yaşıyorum ve gerçekten gözüm açık oluyor görüyorum siyah birşeyler sonra korkup gözümü kapatıyorum ne kadar çırpınsam bağırsam nafile ve hep ezan okunuyor ve kurtuluyorum
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar ben 16 yaşındayım adım Fatmanur bende bu karabasan olayını cok yaşıyorum ve gerçekten gözüm açık oluyor görüyorum siyah birşeyler sonra korkup gözümü kapatıyorum ne kadar çırpınsam bağırsam nafile ve hep ezan okunuyor ve kurtuluyorum

Yatmadan önce ağır yemekler yersek, bardak bardak su içersek işin psikolojik tarafı diyebilirim. Ama karabasan dediğimiz görünmeyen varlıklar cinlerdir. Zaman zaman musallat olurlar ve kişiye metafizik zararlar verebilirler. Mesela siz yatakta olduğunuzu hissedersiniz ama vücut kıpırdamaz. Odada kuşun uçtuğunu farkedersiniz, kedi olduğunu farkedersiniz, daha sonra kendi vücuduyla yanınıza gelir yüzünüze üfler veya yorganın üzerine çıkar gezinir durur. Size zulmani dualar okur ama siz anlamazsınız.Rahmani sanırsınız. Bunlardan kurtulmanın en kestirme yolu Şeyh Nazım Kıbrısi Hazretlerine melekler tarafından yazılıp kendisine verilen HAKKANİ MÜHRÜDÜR. Kim bu mührü evinde, odasında bulundurursa size yemin ederim bir tane değil bin tane cin giremez. Bir 1 seneden beri odamda bulunduruyorum ve çok rahatım. Printer ile fotokopisini çıkartın gerçekten faydalı. bir Nakşibendi kardeşiniz olarak söylüyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
ocean97 - avatarı
ocean97
Ziyaretçi
8 Şubat 2012       Mesaj #2
ocean97 - avatarı
Ziyaretçi
Bu senin psikolojinle ilgili. Ben pek karabasan diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Cinlere inanıyorum ama karabasanlar bana saçma geliyor. Bu senin beyninin içine girmiş. Bir filimden yada okuduğun bir kitaptan etkilenmiş olabilirsin. Ezan okuyunca görmemenin nedeni bence onu bir şekilde dinle bağdaştırmışsın. Bu işi kafanda bitirirsen birdaha göreceğinin sanmam...
Sponsorlu Bağlantılar
eksi020 - avatarı
eksi020
Ziyaretçi
8 Şubat 2012       Mesaj #3
eksi020 - avatarı
Ziyaretçi
Sırtı üstü yatma.
Jelibonyh - avatarı
Jelibonyh
Ziyaretçi
4 Ocak 2013       Mesaj #4
Jelibonyh - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşım galiba sana onlar musallat olmus ama yani cok onları kafana takma eger takarsan beynin sana oyun oynar varmıs gibi seyler yapar yani f azla kafana takma o psikolojik bişi gecmesse bi pskiloga git istersen tavsiyem bu .
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
4 Ocak 2013       Mesaj #5
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
Karabasanın iki temel nedeni var:
1. Kan dolaşımındaki düzensizlikler.
2. 2-Psikolojik gerginlikler.
Eski bir Avrupa şampiyonu güreşçi, bu durumun sebebini şöyle açıklıyor: “İnsanın gece yatış pozisyonu önemli. Sırtüstü yatarsan, vücuttaki kan dolaşımı çok kısa süren bir an, ayni seviyede kalır veya durur. Bu anda vücut, bahsedilen sıkıntıları yaşar. Ama sen bu durumdayken, ufak bir hareket yapsan -bir parmak bile oynatsan mesela- kan, yeniden vücutta dolaşmaya başlar ve sıkıntı dağılır.”
Bu anlattığımız olayın bilimsel adı, “Rapid Eye Movement”tir (REM). İnsanın uykusu, birkaç evreden oluşur. REM döneminde, hızlı göz hareketleri vardır ve beyin aktivasyonu durur. Ama bazı insanlarda beyin aktivasyonu, zaman zaman ya da sürekli durmaz. Vücudu kontrol edemezsiniz; ama bilinçli ya da bilinçsiz çevreyi görebilirsiniz. Bu korkutucu bir durum. Çocukluktan beri “karabasan, karabasan” diye anlatılan hikâyeler, bilinçaltında daha da büyük korkular yaratıyor. Bir daha yaşarsanız, bilinciniz yerinizde ise bu bir sağlık problemi ve uyanmalıyım diye düşünün ve odaklanın. Uyanacaksınız.


Karabasan’ın Olası Sebepleri
Uyku felci, rüya gören bir kişinin rüyasında yaptığı hareketleri aynen yapmasını engellemek için REM uykusu süresince oluşur. Uyku felcinin fizyolojisi hakkında çok az şey bilinir. Bununla birlikte, uyku felcinin beynin pons bölgesindeki motor nöronların post-sinaptik inhibisyonu ile bağlantılı olduğu önerilmektedir. Özellikle, düşük seviye melatonin kasların uyarılmasını engelleyecek şekilde sinirlerdeki depolarizasyon akımı durdurabilir, ve rüyada yaşanan fiilin gerçekte yaşanmamasını sağlayabilir (mesela, rüyasında koştuğunu gören bir kişinin gerçekte koşmasını engellemek gibi).
Ayrıca, bu düzensizliği yaşayanlar ve narkolepsiden muzdarip olanlar arasında belirgin bir ilişki vardır. Fakat değişik çalışmalar, çoğu insanın hayatlarında en az bir kez uyku felci yaşadığını göstermektedir.

Bazıları, değişik faktörlerin uyku felci ve halüsinasyonların yaşanma olasılığını arttırdığını rapor etmişlerdir. Bunlar:1. Sırt üstü yatmak
2. Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
3. Fazla stres
4. Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
5. Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir. WILD olarak da bilinir.
6. Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.


Peki Karabasan’dan Nasıl Kurtulunur?
1. Öncelikle bir hekime danışmalı..
2. Karabasan görmekten korktuğunuz gece, sırtüstü yatmamalı.
3. Yatağın üzerinde yada yerde ekmek kırıntısı falan varsa temizlemeli.
4. Yatarken yatağa abdestli girmeli, Euzü Besmele okuyarak sağ yanı üzerine kıbleye karşı yatıp, sağ avucu sağ yanağın altına koymalıdır. Âyet-el Kürsi, 3 İhlas, sonra Fatiha ve 1er defa iki kul euzüyü okumalıdır. Sonra 3 defa (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illahü) okuyup, üçüncüsüne (el-hayyelkayyume ve etubü ileyh) ilave etmelidir. Daha sonra da 10 kere (La havle vela kuvvete illa billah) okuyup, onuncusuna (hil aliyyil azim ellezi la ilahe illahü) ilave etmelidir! Li ilafi’yi [Kureyş suresini] gece yatarken 11 defa okumalı. Aşağıdaki hadis-i şeriflerde bildirilen duaları okumalıdır:
(‘Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim’ duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace]
(‘Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka’ duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim]
5. Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmalı. Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: “Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım” O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî). Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Günümüz meselelerine Fetvalar – 2, Yasin Yayınevi, s: 258 )
6. Fatiha, Nas, Felak, İhlas surelerini okumalı.
7. 7 defa Ayete’l Kürsi’yi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumalı
8. 33 defa Sübhanellah, 33 defa Elhamdülillah ve 34 defa Allahü ekber diyerek uyumalı
9. Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmalı.
..Aşk Hiç Biter mi?...
muzaffer - avatarı
muzaffer
Ziyaretçi
4 Ocak 2013       Mesaj #6
muzaffer - avatarı
Ziyaretçi
sure okuyarakMsn Cry
Chelsea_Eny - avatarı
Chelsea_Eny
Ziyaretçi
5 Ocak 2013       Mesaj #7
Chelsea_Eny - avatarı
Ziyaretçi
Karabasan aslında uyku felcidir.

Uyku felci , REM uykusu sırasında ortaya çıkıyor. Beyin uyurken vücut kasları da uykudadır. Uyuyan bir insanın kolunu kaldırıp bıraktığınızda kolu düşer çünkü kaslar aslında felç konumundadır. REM uykusu sırasında beyin bazen birden uyanıyır, ancak bu uyanma kaslarda olmaz. Kaslar felç durumunda kalır ve beynin uyanıklığına eşlik edemez. Uyanan kişi sanki vücudunun üzerinde biri oturmuş ya da ağırlık çökmüş gibi hisseder. Aslında o anda olan durum kişinin kaslarını kıpırdatamaması sonucu hissettiği felç durumudur. Beyni uyanan kişi bedeni ve kasları tam olarak uyanmadığından hareket edemez, konuşamaz. Çoğu zaman bunu yaşayan kişiler korku ve endişeye kapılırlar. Uyku felci birkaç saniye veya birkaç dakika sürebilir. Çok uç durumlarda, 4-5 saat sürdüğü de bilinmektedir. Uyku felcine bazen halüsinasyonlar da eşlik edebilir. Bu halüsinasyonlar işitsel, dokunsal veya görsel olabilir. Bunlar da kısa sürebilir.

Ocean97 arkadaşımızın dediği gibi bir filmden yada bir kitaptan etkilenmiş olabilirsin. Ya da bir olaydan. Stres yapmışsındır.

Bende görüyordum bir aralar. Ayetel Kürsi, Fatiha, Felak, Nas hepsinden 1 tane oku yat ,hiç bir şey olmaz ben öyle yapıyorum.
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
5 Ocak 2013       Mesaj #8
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Karabasan nedir
Karabasan nedir neye gelir diye merak ediyorsanız sizlere anlatacağım. İlk önce kendi başımdan geçenleri söyliyecegim ve daha sonra bu olayın asıl sebeblerini yazıcam.
Halk arasında Karabasan basması ( karabasan çökmesi ) diye tabir edilen bir durum söz konusu. Karabasan ( goncoloz ) da denir. Normalde geceleri uyku esnasında gelir ve üzerinize çıkar. üzerinize çökme durumuna göre hissedebilirsiniz. Örneğin benim ayak uçlarımdan başlıyor çökmeye yukarı doğru geliyor hissediyorum ağırlığını fakat hiç birsey yapamıyorum.gözlerimi yarı acabiliyorum. sesim çıkmıyor.haraket özğürlüğüm kısıtlanıyor. göğüs kafesime kadar çıktığında nefes almakta zorluk çekiyorum sanki birazdan boğulacakmışım gibi geliyor ki öylede…
Birde şu durum var arkadaşlar karabasan yakalama olayı. bu durumu biliyormusunuz bilmiyorum ama eğer bir karabasan yakalarsanız her işinizi veya her istediğinizi ona yaptırabilirsiniz. Nasıl tutulur diye merak ediyorsanız.
Karabasanlar şekil değiştirebilr kedi , köpek , at , öküz , kurbağ , durumlarında görüldüğünü biliyorum
Karabasan size musallat olabilir. Hergece Hergece üzerinize çökebilir. Bu durumlar sık yaşanılan durumlar.Bazıları ise tamamen farklı , ” yıllar öncesi amcam 15 20 yasları arasında iken her gece karabasan gelirmiş geceleri amcam’a çökerek eziyormuş onu , sabah amcam yataktan kalkamaz hale geliyormuş o şidetle eziyormuş bütün vücudunu.
KARABASAN YAKALAMA
Karabasanı yakalamak için gece uyurken yanınıza toplu iğne almanız yeterli ve uyurken geldigini hissetiğinizde o iğneyi ona saplamak. NOT: yanlız karşınıza ne şekilde çıkar nasıl gözükür size onu bilemem. Olayın en kötü durumunu düşünecek olursak eğer. tek gözlü , burnu olmayan dişleri dışarıda agzının yarı olmayan , göz kapakları yok , siyah dişli vb.. Kendiniz en kötü durumu düşünün bu hallerde karşınıza öıkabilir , ödünüz yarılır buna bağlı felc , kısmi felc , kalıcı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Ve Karabasanlarla ilgili bir bilgi daha, ilk başta söylemiştim bana ayaklarımın üzerinden başlıyor çökmeye ama insanın başından yüklenmeye başladığında boğmalar ,felc bırakması ve carpması durumları yaşanabilinir.
Karabasan , cin , Bunlar inanılması zor fakat doğru durumlar. Ve onlar karşısında neler yapabiliriz , onlardan nasıl kurtuluruz. KARABASAN,CiN vb.. Tekrardan söylüyorum arkadaslar bunlar ciddi konular taviz verebileceğiniz bir durum söz konusu değildir. Bu tür olaylardan etkilenenleri çok görüyoruz tv çevremizde. Allah-u Teala Kuran-ı Kerim de bunların açıklamasını çok güzel yapmıştır. Tek doğru Kuran-ı Kerim’de yazar bunlar hakkında daha geniş yazılarım var ama hikayeye girer gerisi. Çok yaşayan arkadaslarım , ve çok ugraşmış olan annem , dayım , amcam kendim Msn Confused… bu durumlar bu şekilde.Dua etmeyi unutmayın geceleri yatarken , aklınıza getirmeyin , düşünmeyin , ağlıyarak yatmayın , küfür etmeyin onlara , onları düşünüp uyumayın , bunlar benm bildiklerim arkadaslar tekrardan söyliyeyim dahada bildiğim çok olaylar var eğer bir istek olursa yazarım.

Peki Karabasan’dan Nasıl Kurtulunur?
1. Öncelikle bir hekime danışmalı..
2. Karabasan görmekten korktuğunuz gece, sırtüstü yatmamalı.
3. Yatağın üzerinde yada yerde ekmek kırıntısı falan varsa temizlemeli.
4. Yatarken yatağa abdestli girmeli, Euzü Besmele okuyarak sağ yanı üzerine kıbleye karşı yatıp, sağ avucu sağ yanağın altına koymalıdır. Âyet-el Kürsi, 3 İhlas, sonra Fatiha ve 1er defa iki kul euzüyü okumalıdır. Sonra 3 defa (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illahü) okuyup, üçüncüsüne (el-hayyelkayyume ve etubü ileyh) ilave etmelidir. Daha sonra da 10 kere (La havle vela kuvvete illa billah) okuyup, onuncusuna (hil aliyyil azim ellezi la ilahe illahü) ilave etmelidir! Li ilafi’yi [Kureyş suresini] gece yatarken 11 defa okumalı. Aşağıdaki hadis-i şeriflerde bildirilen duaları okumalıdır:
(‘Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim’ duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace]
(‘Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka’ duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim]
5. Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmalı. Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: “Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım” O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî). Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Günümüz meselelerine Fetvalar – 2, Yasin Yayınevi, s: 258 )
6. Fatiha, Nas, Felak, İhlas surelerini okumalı.
7. 7 defa Ayete’l Kürsi’yi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumalı
8. 33 defa Sübhanellah, 33 defa Elhamdülillah ve 34 defa Allahü ekber diyerek uyumalı
9. Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmalı.
Sağlıklı günler…
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Temmuz 2013       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ocean97 adlı kullanıcıdan alıntı

Bu senin psikolojinle ilgili. Ben pek karabasan diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Cinlere inanıyorum ama karabasanlar bana saçma geliyor. Bu senin beyninin içine girmiş. Bir filimden yada okuduğun bir kitaptan etkilenmiş olabilirsin. Ezan okuyunca görmemenin nedeni bence onu bir şekilde dinle bağdaştırmışsın. Bu işi kafanda bitirirsen birdaha göreceğinin sanmam...


gerçekten dinle ilişkisi var
kardeşim banda oldu ayeltel kürsi oku diyolar ya aslında onun sonunda bir hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm. bunu dersen gidiyorlar ben 3kere dedim farkettiğim anda hemen gittiler sonra baya korktum babamı falan kaldırdım Msn Happy genelde kritik büyüme çağlarında oluyomuş Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Temmuz 2013       Mesaj #10
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Bunlar hep psikolojik arkadaşlar günlük hayattaki stresten falan kaynaklanıyor size tavsiyem kasmayın, hep rahat olun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

31 Ekim 2018 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
5 Nisan 2015 / Josie-X Soru-Cevap
17 Mayıs 2015 / vampirinlaneti Soru-Cevap
16 Ocak 2015 / SARA Cevaplanmış
8 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap