Arama

Eğitim ailede mi yoksa okulda mı başlar, ayrıntlıl bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 17 Aralık 2015 Gösterim: 9.169 Cevap: 16
sade - avatarı
sade
VIP hazan
4 Aralık 2012       Mesaj #11
sade - avatarı
VIP hazan
Öncelikle ben kendi fikrimi söyleyeyim Eğitimin kesinlikle ailede başladığını savunurum. Zaman zaman dalgalanmalar yaşasam da…

Sponsorlu Bağlantılar
Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor zenaati ve ailenin çocuk üzerinde olan etkisi de hiç kimse tarafından yadsınamaz bu bir gerçek.

Aile doğumundan itibaren çocuğun duygusal ve sosyal gelişimine ahlakına olumlu değerler katmaya adımmmm adımmmm başlar…

Okullarda da eğitimi destekleyici, zekasını geliştiren bilgi ve donanımı artırıcı bir dolu unsurlar ile çocuk yoğrulur, filizlenir ve olgunlaşır.

Ancak toplumun tüm kesimlerini göz önünde bulundurursak olumlu – olumsuz her türlü aile yapısı ile karşı karşıya kalırız.

Olumsuz koşullara sahip ailelerin çocukları için de “eğitim ailede başlar” denilebilir mi ???
Zaman zaman çelişkiye düşerim bu konuda.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2013       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence ailede başlar.7sinde neysen 70inde de o sundur.okul sadece öğretir ve 6. sınıftan sonra sadece okulda ders öğreniriz.ama ailede davranışıni,dinini öğreniyorsun.mesela okul senin dinine karışamaz.müslüman da olabilirsin hiristiyanda...(ama ben müslümanım haaa).ama genelde aileler hangi dini benimsiyorsa çocuğu da o dini benimser.aile nasıl davranrsa çocuklarda öyle davranır.aile içki veya sigara içerse çocuğu da okula gitsin gitmesin ailesinden gördüğünün aynısını yapar.bizim münazaramız var ne yazık ki biz eğitim ''okulda'' başlar fikrini savuncaz.ama çok zor.gerçek bu ki eğitim ailede başlar.
Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs Üyesi - avatarı
MsXLabs Üyesi
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #13
MsXLabs Üyesi - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ödevim vardı.
Hoca sordu . Ailede mi okulda mı eğitim başlar?
bunu neredeyse hepimiz bilmiştik.
cevap arayanlara söylüyorum .
arkadaşlar eğitim ailede başlar.Aileden terbiye alınmadıgı zaman da çocuk okulda
hocalarını cok zorlar .. Bu yüzden çocuklara erkenden ailede eğirim alınmalıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
TABİKİDE AİLEDE BAŞLAR...... Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2014       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ailede başlar çünkü 0 dan 6 yaşına kadar evde ailemizden sevgi,saygı göstermeyi ilk önce ailemizden öğreniriz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2014       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
EGİTİMOKUL DA BASLAR CUNKU DOGU ANA DOLU VEYA GUNEYDOGU ANADOLUDA AİLENİN VEREMEYECEGİ EGİTİMİ TERBİYEYİ OKULVERİYOR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2015       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğitim tabikide ailede başlar.Biz yapptığımız münazarada konumuz buydu EĞİTİM AİLEDE ÖĞRETİM İSE OKULDA BAŞLAR...Biz bu düşünceyle çıktık insan 0-6 yaşına kadar ne aldıysa bi daha hep onu yapar yürmeyi koşma vs.. gibi etkinlikleri kendi adını bile bu dönemde öğrenir.hem 'EĞİTİM EĞRİYİ KIRMA DEĞİL DOĞRULTMA SANATIDIR' eğitim ailede başalar

Sindirim nasil agizda basliyorsa egitim de ailede baslar. Anadolu'daki ailelerin cocuklarina verdikleri de kendilerine göre terbiyedir; bunu iyilestirmek icin o insanlari egitmek gerekir evvela.