Arama

''Tarihi yapılar daha güzel ve işlevseldir'' sözünü münazarada nasıl savunabilirim? - Sayfa 2

Güncelleme: 14 Mayıs 2013 Gösterim: 13.823 Cevap: 14
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
modren yapılar daha kullanışlı ve günümeze uyan biçimiyle dikkat eder. modren yapılar eski yapılara göre daha sağlamdır. modren yapılar tarihi yapılara göre daha küçüktür bu nedenle de hiç insanların evsiz kalması bir bakımından önüne geçiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2013       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya biz münazarada tek tek söyleyecegimiz için kısa kısa sözler yazarmısınız ?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mayıs 2013       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tarihi yapılar tabiki tabi mesela osmanlı devri
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2013       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
modern yapılar daha işlevsel ve saglıklıdır. bu konu her munazarada kazanan konu oluyor. neden o zaman eskı bınalar yıkılıp yerıne yenılerı yapılıyor ınsanlar yenılesmek ıstıyor basbakan bıle cıragan sarayında oturuyo dıyenler çıragan sarayında oturan yenılesme ıcın el sıkısmıyo mu ? çıragın sarayının ıcıde yenılesmıs bır yerdır madem o kadar tarıhı yapılara sahip çıkıyorsunuz neden haftasonu savundugunuz yerlerı gıdıp gormek yerıne cevhaır tramp tower gıbı MODERN YAPILAR a gıdıp eglenıyorsunuz neden eskı gecekondularda oturmak yerıne en modern guzel evlerde oturmayı tercıh edıyorsunuz ? modern yapıları seçen kazanır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2013       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

'' Tarihi yapılar daha güzel ve işlevseldir '' hakkında güzel bir yazı veya bilgi verir misiniz ?

Tarihi yapılar modern yapılara göre daha dayanıklıdır.bunu Van depreminde yıkılan ''modern'' binalarla Sakarya depreminden etkilenen İstanbul'da ki tarihi eserleri örnek verebiliriz..sonuçta modern yapılar gösteriş için yapılmış tek kazancı para olan yapılardır.ama tarihi yapılar her yönden daha iyidir..
Bazı arkadaşlar modern yapıların ısı yalıtımıyla daha kullanışlı hale geldiğini söylüyor..Peki neden tarihi eserler de yok?(Zaten o zamanın teknolojisi buna elvermezdi.)Çünkü tarihi yapıların ısı yalıtımına gerek yoktu.tarihi eserler öyle bir şekilde yapılmış ki sadece yapıldığı malzemeler ısı yalıtımına yetmiştir..
Aynı zamanda modern yapıların yapılışı günümüz teknolojisine göre çok kolaydır.Ama tarihi eserlerin,özellikle Mimar Sinan'ın yapıtlarının,hala sırrı çözülememiştir.Peki soruyorum günümüzde bile hala sırrı çözülemeyen bu yapılar 19 ve 20. yüzyıllarda nasıl yapılmış olabilir? İşte bu tarihi eserlerin daha kullanışlı ve işlevselliğinin bir başka kanıtıdır.
Modern yapılar her yeri radyasyonla kaplanmış insanı her yönden etkileyen dev yapılardır.İnsanın başı ağrır bir alışveriş merkezinde..Çünkü radyasyonun zararlarını herkes bilir.Ama tarihi eserler her yönden huzur vericidir.Tarihi yapıları gezenler bilir..Orada herkes çok sessizdir herkes küçük harflerle konuşur.
UMARIM HERKES ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE AŞIRI SESLİ MÜZİK VE RADYASYONA MARUZ KALMAKTANSA TARİHİ ESERLERİ GEZEREK GEÇMİŞİNİ,TARİHİNİ VE HUZUR BULMAYI TERCİH EDER!!!

Benzer Konular

28 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
3 Ekim 2016 / Lebron James Genel Mesajlar
31 Mart 2010 / Ziyaretçi Taslak Konular