Arama

Windows Live Messenger'da E-Posta Bildirimleri Sorunu

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 21 Mayıs 2009 Gösterim: 18.429 Cevap: 6
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
30 Ocak 2008       Mesaj #1
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Arkadaşlar, başka bir forumda insanların Messenger'daki e-posta simgelerinde belirtilen okunmamış e-posta sayısının güncellenmediği, yeni gelen e-postalar için bildirim almadıklarını okudum. Ve bugün ben de emin oldum ki, aynı şey bende de olmuş. Sizlerden bu sorunu fark eden var mı?

Sponsorlu Bağlantılar
Mesela, Messenger'da oturum açtığım anda 3 okunmamış e-postanız var diyor, giriyorum okuyorum ama o hep 3 olarak göstermeye devam ediyor. Bu arada yeni e-postalar almış oluyorum, bunları da ne bildiriyor ne de e-posta düğmesindeki sayıyı güncelliyor. Sayıyı güncellememin tek yolu, oturumumu kapatıp geri açmak...

Sizlerde de oluyor mu bu sorun? Lütfen sadece bu sorunu yaşayanlar cevap yazsın ve mümkünse buna bir çözüm yöntemi sunsunlar.
Fırtına - avatarı
Fırtına
Ziyaretçi
30 Ocak 2008       Mesaj #2
Fırtına - avatarı
Ziyaretçi
Evet hocam aynısı bende de oldu 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum dün iki defa geldi, bir ara oturumum açıkken geldi ve sağdaki açılan popup penceresinde 'Filan adlı kullanıcı bir posta aldını' gibisinden bir popup çıktı o popup penceresine tıkladığımda ise bir MSN'in bir sayfasına gidiyor gittiğim sayfada doğru işlem yaptığınızdan emin olun bu sayfa bulunamadı Gelen kutusuna gitmek için tıklayın gibi bir hata verdi...

Sponsorlu Bağlantılar
Bu sorunu yeni bir MSN virüsü olarak düşündüm Ahmet hocam, Sence bunun bir virüsle alakası olabilirmi? Mesela bir addware(Reklam) virüsü olma ihtimali varmı acaba?...

Şuanki tek çözüm tanımadığımız yada başlığından şüphelendiğimiz E-postaları açmayalım, Ayrıca oturumumuz açıkken sağda popup şeklinde çıkan e-posta bildirimi penceresinde örneğin atıyorum 'Filan kullanıcıdan bir e-posta aldınız, okumak için tıklayın' yazısına tıklamayıp direkmen gelen kutusuna gidelim eğer orası boşsa MSN Messenger 'a restart atalım...

Geçici bir sorun olsa gerek umarım düzeltilir bu, Evet bir fikri olan yazsın bu sorunu çözmemiz gerek sitemizde bir arkadaşta bu sorunu yaşıyordu ona restart atmasını söylemiştim MSN Messenger 'a ve restart attığında boş uyarı gitmişti...

ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
30 Ocak 2008       Mesaj #3
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Çöl Fırtınası, bir virüsten kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü, kardeşimin hesabında sorunsuz çalışıyor ama aynı bilgisayar ve Windows hesabında, bende ve benim test hesabımda sorun çıkıyor.

Yalnız şöyle bir şey tespit ettim. Windows Live ID'ne başka bir hesap bağladın mı? Şu anda hesabına bağlı başka bir ID var mı? Çünkü benim asıl hesabım ile test hesabım birbirine bağlıydı ve ikisinde de aynı sorun çıkıyordu. Şimdi bağlarını kaldırdım, ikisi de düzgün çalışmaya başladı. Bu bir rastlantı olabilir ama senin de bağlı ID'lerin varsa ve iptal ettiğinde sorun düzelirse bu rastlantı olmaktan çıkar diye tahmin ediyorum. Zaten bu bağlı ID'ler ile ilgili bir başka sorun daha yaşamıştım ben. Microsoft bunu tam oturtturamamış olabilir.
ck1991 - avatarı
ck1991
Ziyaretçi
30 Ocak 2008       Mesaj #4
ck1991 - avatarı
Ziyaretçi
ewet bendede oluyor ama virüs değil sistemdeki yawaşlama olabilir oturum kapatıp açtığımda güncelleniyor Msn Wink sistemi aynı anda milyonlarca kişi tarafından kullanıldığından en büyük sitemlerde bile aksamalar olabilir Msn Thinking
lifeispain - avatarı
lifeispain
Ziyaretçi
30 Ocak 2008       Mesaj #5
lifeispain - avatarı
Ziyaretçi
bende aynı problemi yaşıyorum.. Mail sayınızın güncellenmemesi neyse de mail geldiğinde haber vermemesi çok sinir bozucu bence.. yanlış hatırlamıyosam geçmişte yine böle bi sorunla karşılaşmıştım ve kendiliğinden düzelmişti.. ve 8.5 i yükledikten sonra böle oldu. önceden böle bi sorun yoktu..
ck1991 - avatarı
ck1991
Ziyaretçi
31 Ocak 2008       Mesaj #6
ck1991 - avatarı
Ziyaretçi
ewet bende sadece 8.5te aynı sorunu gördüm 8.1'de hiç karşılaşmadım ilginç acaba sürümden kaynaklanıyor olabilir mi?
sercankd - avatarı
sercankd
Ziyaretçi
21 Mayıs 2009       Mesaj #7
sercankd - avatarı
Ziyaretçi
yeni mail aldığımda msn penceresindeki Yeni mail iconunun yanındaki Sayı hiç artmıyor mailleri sildiğim halde yine aynı kalıyo yeni mail gelip gelmediğini çıkıp girerek anlayabiliyorum var mı bunun sebebini ve çözümünü bilen.Forumda araştırdım ama hiç alakalı bi topic göremedim.
adszkaf
eski haline nası getirebilirim yeni mail geldiğinde aynı birisi oturum açmış gibi alttan çıksın ve yukardaki mail iconunun yenilenmesi için çıkkıp girmek zorunda kalmıyayım. Msn Confused

Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Cevabınızı bununla ilgili konuya taşıyorum. Windows Live Hotmail'de zaman zaman oluşan geçici sorunlardan kaynaklanıyor muhtemelen. Windows Live Messenger'da E-Posta Bildirimleri Sorunu Bunu tartışmaya ilgili konu altından devam edelim.

Son düzenleyen ahmetgns; 23 Mayıs 2009 00:53 Sebep: Bu mesaj başka bir konudan buraya taşınmış, o konuda verdiğim cevabın bir kopyası bu mesaja eklenmiştir.