Arama

Messenger Programını Yasaklama

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 11 Aralık 2010 Gösterim: 8.417 Cevap: 5
hellboy726 - avatarı
hellboy726
Ziyaretçi
9 Mart 2008       Mesaj #1
hellboy726 - avatarı
Ziyaretçi
logomsnblockel9

Sponsorlu Bağlantılar

Mesenger programın XP içinde gömme geleni için bir sürü yol vardı.Ama Live Mesenger durumu farklıdır.Live bir port manyağıdır ki,bir sürü port kullanarak Oturumu bir şekilde ve illaki açar.Yani TCP den port kapasan bir başka porta yönlenir ve bunuda başarır.Ama buna gerek yok biz şöyle yapıcaz.Kullanıcı Mesenger programı çalıştıramayacak ,tıkladığında uyarı metni alıcak ve yeniden kursada çalışmayacak.Çok mu acımasız olduk ne Msn Tongue

Başlat>Çalıştır>mmc : (Nedir bu elbette konsol kök yönetimi)
Dosya>Ek Bileşen Ekle/Kaldır
Ekle>Grup İlke Nesnesi Düzenleyicisi ( burada Yerel Bilgisayar olucak) ekle diyoruz.Kapat diyoruz

Şimdi Konsol Kökünde Yerel Bilgisayar gözüktüğünüde gördük

Birinci İşlem :
Yerel Bilgisayar / Bilgisayar Yapılandırması / Windows Bilgisayar / Windows Mesenger / Windows Mesenger Çalıştırılmasın Devre dışı
Bu işlemle Xp de gelen msn i ve çalışacak olan güncel msn yi ilk kısımda engelledik

İkinci İşlem :
Yerel Bilgisayar / Kullanıcı Yapılandırması / Yönetim Şablonları / Sistem
Burda şöyle bir seçenek var : Belirlenen Windows Uygulamalarını Çalıştırma -
Etkin > Göster > msnmsgr.exe yazıp Ekliyoruz.
Tamam deyip kapatalım isterseniz bu kökü Konsol 1 diye kayıtta edebilirsiniz.

Makine Restart edildiğinde Mesenger bu ayarın yapıldığı makinede çalışmaz.İptali içinde aynı yolu izlerseniz izin vermiş olursunuz.
ErçinKaptan - avatarı
ErçinKaptan
Ziyaretçi
13 Ekim 2008       Mesaj #2
ErçinKaptan - avatarı
Ziyaretçi
Kaptan Yazılım adresini kontrol etmenizi öneririm. Programın içinde yasaklama veya kısıtlamayla ilgili çok şey var. Mesela MSN oturum açacak kişileri veya kimlerle yazışabileceğini belirleyebiliyorsunuz. Bu çok işinize yarayabilir. Sadece kendi adresinizi verirsiniz. Başka hiç kimse oturum açamaz. Programda Web sayfalarını veya herhangi bir programı da engelleyebiliyorsunuz. Bu şekilde webmsn'i de engeleyebilirsiniz. Aynı zamanda bir ajan program. İsterseniz yazışmaları gizli olarakta takip edebilirsiniz. Ayarları biraz karışık ama özelliklerini düşününce incelemeye deyeceğini düşünüyorum. Detrayları aşağıda...

Sponsorlu Bağlantılar
Bloker 1 600

KAPTAN BLOKER ÖZELLİKLERİ
* MSN Messenger Kontrolleri *
- Msn Messenger'in çalıştırılması tamamen engellenebilir.
- Belirleyeceğiniz liste haricinde oturum açılması engellenebilir.
- Sadece belirlenen kişilerle sohbet yapılması sağlanabilir.
- Msn ve benzeri sohbet (chat) programlarının yazışmaları (chatlogger) takip edilebilir.

* Geçmiş Kayıtları ve Keylogger *
- Keylogger özelliği ile klavye girişlerini kaydeder.
- Messenger,yahoo veya e-mail şifrelerini kaydedebilir.
- Ekran görüntülerini kaydeder.
- Internet, Windows Gezgini, Uygulama ve Pencere Geçmiş kayıtları tutulur.

* Gizli İzleyebilme *
- Kaptan BLOKER bir ajan programıdır.
- Tamamen gizli çalışarak bilgisayarda yapılan bütün işlemleri kayıt eder.
- Topladığı bilgileri istenen bir e-mail veya ftp adresine gönderebilir.

* İnternet Kontrolleri *
- Aile Koruması modülünü içerir. (Ebeveyn Kontrolü)
- Internet TV ve Internet Radyo site girişlerini kısıtlayabilir.
- Sadece belirlenen internet sitelerine giriş sağlanabilir.
- Kullanıcının Kara Liste olarak belirlediği sitelere girişi engelleyebilir.
- Hangi saatlerde internet kullanılabileceği belirlenebilir.

* Uygulama Kısıtlamaları *
- Herhangi bir programın bilgisayara yüklenmesi veya çalıştırılmasını engelleyerek,bilgisayarın virüslerden korumasına yardımcı olur.

* Çalışma Zamanlamaları *
- Bilgisayar kullanım saatleri belirlenebilir.
- Limitli bilgisayar kullanımı sağlanabilir. (Günlük 3 saat gibi...)
- İnternet, oyunlar, msn veya herhangi bir programın kullanılabileceği saatler belirlenebilir.
- 7/24/30 dakika, zamanlama ayarlaması yapılabilir.

www.kaptansoft.com adresinde daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
lamassu - avatarı
lamassu
Ziyaretçi
21 Ekim 2008       Mesaj #3
lamassu - avatarı
Ziyaretçi
YÜKLEMEYİ YAPTIM AMA YÖNETİCİ ŞİFRE TANIMALAMASI YAPIYORUM TEKRARDAN TANIMLA DİYE AYNI SAYFA KARŞIMA ÇIKIYOR ŞİFRE TANIMLAMA YAPAMADIĞIM İÇİN DE PROGRAMA GİRİŞ YAPAMIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN BU PROGRAMA İHTİYACIM VAR
ErçinKaptan - avatarı
ErçinKaptan
Ziyaretçi
23 Ekim 2008       Mesaj #4
ErçinKaptan - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba.
Eski şifrenizi girin (varsa), Yeni Şifre ve Yeni Şifre (Terar) bölümünre aynı şifreleri yazın. "Tamam" tuşuna bastığınızda "Kullanıcı Seçimi" ekranına geri döneceksiniz. Bu ekranla "İşlem" başlığı altındaki seçeneği değiştirmeden "Tamam" tuşuna basarsanız tekrar "Şİfre Tanıtımı" ekranına yeniden girersiniz. "İşlem" başlığındaki seçeneğinizi mutlaka değiştirin.

Bu şekilde olmuyorsa muhtemelen Vista kullanıcısısınız. Denetim masası/Kullanıcı Hesapları bölümünden "Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC)i kapatın. Daha sonra şifrenizi yeniden girmeyi deneyin. Diğer program ayarlarını yaptıktan sonra bu ayarı yeniden açabilirsiniz.

"Görünür olma Şifresi" ile "Yönetici Şifresi"ni karıştırıyor da olabilirsiniz. Buna dikkat edin. Tam koşullarınızı bilemediğim için daha fazla yardım edemiyorum.

destek@kaptansoft.com (msn) adresinden bana ulaşırsanız yardımcı olurum. Ben programın yazarıyım.
ArdaBey - avatarı
ArdaBey
Ziyaretçi
2 Ocak 2009       Mesaj #5
ArdaBey - avatarı
Ziyaretçi
1. işlemde windows mesenger zaten kımse kullanmıyo artık live mesenger kullanıyor herkes
2. işlemde ise kullanıcı exe nin adını değişirse rahatlıkla msn i çalıştırabiir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ofiste kullandığım bilgisayarda, aynı mantıkta çalışan bir programla nasıl başedebilirim acaba??