Alıntı
mrd adlı kullanıcıdan alıntı ya arkadaşlar bn msn 9.0 kullanıyorum ve bilgisayarımda msnpluslive yüklü.günlüklerimi şifrelemiştim ve bir ay çok düzgün gitti herşey ancak dün günlüklerime ulaşmaya çalışırken girdiğim şifre doğru olmasına rağmen "şifre çözme başarısız, lütfen başka bir parola ile yeniden deneyin" yazdı. defalarca doğru şifreyi kabul etmedi ve bnde msnpluslive ın tercihlerinden şifreyi değiştirdim. dün dosyaları açtı ancak bgn gene o son şifreyi kabul etmiyor gene "şifre çözme başarısız, lütfen başka bir parola ile yeniden deneyin" yazdı. bgn yine dün yaptığım gibi şifreyi değiştirdim ancak hiçbir düzelme yok. msnpluslive ı kaldırıp tekrar yükledim ancak durum gene aynı. bu sorun neden kaynaklanıyordur acaba? şifre doğru olmasına rağmen saçmalayıp duruyor.
Tercihlerden parolayı değiştirdikten sonra dosyaları artık açabilmenizin sebebi, sizin eski günlükleri değil de parolayı değiştirdikten sonra oluşturulan yeni günlükleri açmanızdır. Çünkü Tercihlerden parola değiştirildikten sonra eski dosyaların parolaları değiştirilmez ve onların devamına yazılmaz, fakat artık o parolayı kullanan yeni dosyalar oluşturulur. Yani parola değiştirildikten sonra eski günlükleri yine açamazsınız.
Niye açılmadığına gelirsek, o konuda pek bir bilgim yok. Dosyalar bir şekilde zarar görüyor olabilir (biri dosyayı basit bir metin düzenleme programı mesela Not Defteri ile açıp içindeki bir harfi dahi silip kaydetse dosyanın parolası çözülmez duruma
gelebilir) yahut Günlük Görüntüleyici programı doğru çalışmıyor olabilir ki bu ikinci ihtimal siz parolayı değiştirdikten sonraki yeni günlük dosyalarını açabildiğinizi söylediğiniz için zayıflamış durumda.
Açılmayan günlük dosylarını MsgPlus! Live'ın yüklü olduğu başka bir bilgisayara taşıyıp orada açmayı deneyin. Ayrıca bu konunun ilk gönderisinde anlatılan yöntemlerle
/Partial anahtarını kullanıp dosyaları kurtarmayı da deneyebilirsiniz. Ancak doğru parola girilmeksizin dosyaları kurtarma şansınız hiçbir şekilde yok.