Arama

Messenger Plus! Sohbet Günlüklerini Şifreleme, Şifrelerini Çözme - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 12 Kasım 2011 Gösterim: 118.938 Cevap: 65
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2008       Mesaj #11
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
zossia adlı kullanıcıdan alıntı

benim sorunum ple uzantılı olan günlük dosyasının şifresini giriyorum fakat açamıyorum sürekli (dosyanızın şifresini çözmeye çalışırken bir hata oluştu lütfen yeniden başlatın veya başka bir bilgisayarda deneyin ) hatasını veriyor aslında diğer dosyalara bunu yapmıyor sadece ebatı büyük olan iki dosya için yapıyor ne denediysem açamadım.
Ben msg live 8,5 ve plus 4,6 kullanıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Görünüşe bakılırsa dosyalarınız bozulmuş. Başka bir bilgisayarda da aynı hatayı veriyorsa korkarım yapabileceğiniz bir şey yok, üzgünüm.
Sponsorlu Bağlantılar

Düzenleme: Bu konunun ilk iletisinde anlatılan komut satırından şifre çözme yöntemini "/Partial" anahtarıyla kullanmanızı öneririm. Böylece dosyadan mümkün olan herşeyi şifresinin çözülmesini sağlayabilme şansınız olabilir.
Son düzenleyen ahmetgns; 5 Temmuz 2008 14:40 Sebep: Partial anahtarıyla ilgili bilgi eklendi.
zossia - avatarı
zossia
Ziyaretçi
6 Temmuz 2008       Mesaj #12
zossia - avatarı
Ziyaretçi
partialı denedim ama pek başrılı olamadım. bu konuda bana daha detaylı bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim. iyi çalışmlar
Sponsorlu Bağlantılar
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
7 Temmuz 2008       Mesaj #13
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
zossia adlı kullanıcıdan alıntı

partialı denedim ama pek başrılı olamadım. bu konuda bana daha detaylı bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim. iyi çalışmlar

Komutu düzgün bir şekilde yazdığınız halde bir sonuç elde edemediyseniz ben de bu konuda pek yardımcı olamam. Ancak komutu yanlış yazma ihtimaline karşı komutun nasıl yazılmasını gerektiğini yazayım:

Kod:
"C:Program Files\Messenger Plus! Live\Log Viewer.exe" /Decrypt="C:\Documents and Settings\zossia\Belgelerim\Sohbet Günlüklerim\eposta@adresi.com.ple" /Partial
Yukarıdaki konumları örnek olması açısından yazdım. Sizin bilgisayarınızda Log Viewer.exe'nin olduğu konum, sohbet günlüğünüzün bulunduğu konum farklı olabilir. Ona göre onları kendiniz düzeltin. Bu komutu girdiğinizde sizden dosyanın parolasını isteyen bir pencere açılmalı, açılmazsa kodda ya da kodun başvurduğu konumlarda bir sorun var demektir. Parolayı girdikten sonra şifresi çözülmüş dosya için asıl şifreli dosyanın olduğu konuma bakmalısınız. Orada da hiçbir şey yoksa korkarım işlem başarısız olmuş demektir Msn Sad

Komutu bir konuşma penceresinde /run komutunu kullanarak da girebilirsiniz. Messenger Plus! Live komutları hakkında daha fazla bilgi için burayı inceleyebilirsiniz.
Mc Nero - avatarı
Mc Nero
Ziyaretçi
16 Temmuz 2008       Mesaj #14
Mc Nero - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ozamanolur adlı kullanıcıdan alıntı

Bunlar maalesef çözüm olmuyor arkadaşlar.. İğnenin deliğinde ipi atıpta sokabildiğimiz bir devirde şu dandirik ple uzantısının ne bileyim bi dönüştürücüsü, şifresiz açılması için bir yolu hâlâ bulunamadı.. Günlerdir araştırıyorum, bakmadığım yer kullanmadığım program kalmadı. Amacıma ulaşamadım, lâkin bir şekilde bir yerlerde çözümü olduğundan eminim..

katılıyorum benim için de çok önemli bunu açmam lazım, iş yerinde bi hırsızlık olayı oldu bunu kanıtlamam lazım ama emin olmam lazım tam isimden o yüzden önce kendim uğraşıyorum, lütfen kesin bi çözüm bulan varsa yardım etsin
HaCeTTePeLi - avatarı
HaCeTTePeLi
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #15
HaCeTTePeLi - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benim sorunum şöyle ki normal günlüğü görüntüle diyorum ve şifresini giriyorum. Şifreyi normal çözüyor ama günlüğü açmıyor. Herşey açılıyor ama yazılar yok konuşmalarım olmasına rağmen. Anlamadım gitti.
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
20 Eylül 2008       Mesaj #16
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
HaCeTTePeLi adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar benim sorunum şöyle ki normal günlüğü görüntüle diyorum ve şifresini giriyorum. Şifreyi normal çözüyor ama günlüğü açmıyor. Herşey açılıyor ama yazılar yok konuşmalarım olmasına rağmen. Anlamadım gitti.

Messenger Plus!'ı onarmakla (Program Ekle veya Kaldır>Messenger Plus! Live) sorun gitmiyorsa muhtemelen kolay bir çözümü yok. Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılar da duydum ve onlara da bir çözüm söylememiştim. Messenger Plus! forumlarında da bir çözüm söylenemedi bu soruna. Ama benim şahsi kanaatim, sorunun Internet Explorer'la ilgili bir şeyden kaynaklandığı yönünde.

Yapabileceğiniz şey, okumak istediğiniz günlük dosyasının şifresini çözdükten sonra kendi klasöründe oluşturulan tmp####### adlı dosyayı açarak okumak. Günlük Görüntüleyici'deki sorun nedeniyle, hiçbir dosya, şifreli ya da şifresiz, orada görüntülenemeyecektir.

Dosyaların şifreli olmasının özel bir nedeni yoksa, bu konunun ilk gönderisindeki yöntemle bütün dosyaların şifrelerini çözüp, okumak için Günlük Görüntüleyici dışındaki programları kullanmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca, bunu yaparsanız, Messenger içinden günlüğü açmaya çalıştığınızda da Günlük Görüntüleyici'nin kullanılmaması için https://www.msxlabs.org/forum/messenger-plus/138152-messenger-plus-icin-ek-secenekler-kayit-defteri-ayarlari.html konusunda anlatılan şekilde "ChatLogOpenWithViewer" ayarını değiştirebilirsiniz.
HaCeTTePeLi - avatarı
HaCeTTePeLi
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #17
HaCeTTePeLi - avatarı
Ziyaretçi
Teşekkürler cevap için. Sen diyince aklıma geldi Explorer'ı kaldırıp eski sürümünü kurmuştum. Belki o yüzden olabilir. Kolay gelsin.
_-meLek-_ - avatarı
_-meLek-_
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #18
_-meLek-_ - avatarı
Ziyaretçi
Şifre kırmayı anladımda benim şifre kırmam değil şifreyi bulmam lazım acaba böyle birşey mümkünmü ?
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
12 Aralık 2008       Mesaj #19
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
_-meLek-_ adlı kullanıcıdan alıntı

Şifre kırmayı anladımda benim şifre kırmam değil şifreyi bulmam lazım acaba böyle birşey mümkünmü ?

Bu konudaki daha önceki bir yazımın alıntısı:
Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Parolayı kırmak mümkün değil, hatırlamaya çalışın. Ve bundan sonrakiler için Messenger Plus! Live Tercihlerinden "Günlük Şifreleme" sekmesinden bir parola ipucu oluşturun (İpucu oluşturabilmek için Messenger Plus!'ın en az 4.50 numaralı sürümüne sahip olmalısınız)

Matyas - avatarı
Matyas
Ziyaretçi
3 Ocak 2009       Mesaj #20
Matyas - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benim şöyle bi sorunum var,günlüklerin şifresini biliyorum,düzgünce açabiliyorum ama onları eskisi gibi şifresiz hale getirmek istiyorum.Çünkü şifreyi çözmesi vs.. biraz vakit alıyo üstelik uğraşmakta istemiyorum her seferinde şifre yazmakla...Şifreli olan sohbet günlüklerini şifresiz hale getirebilme imkanım varmı acaba?