Arama

WLM Alan Adını Web Modülüyle Tanıtma

Güncelleme: 18 Nisan 2010 Gösterim: 1.862 Cevap: 0
LaDy - avatarı
LaDy
Ziyaretçi
18 Nisan 2010       Mesaj #1
LaDy - avatarı
Ziyaretçi
Alan adınızı bir Web modülüyle nasıl tanıtabilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar
Konunun açıklaması:

Bir alan adı (domain name) yöneticisi (administrator) olarak, açık üyelik özelliğini devreye sokabilirsiniz ve ardından, kullanıcıların sizin alanınızı (domain) kullanan bir e-posta hesabı için kaydolmalarına olanak sağlayan, isteğinize uyarlanmış bir kaydolma modülü oluşturabilirsiniz. İsteğinize uyarlanmış bir kaydolma modülü oluşturmanızın ardından, modülün HTML'sini açık üyelik sayfasından kopyalayıp web sayfanızın HTML'sine veya bir e-posta mesajı içine yerleştirebilirsiniz. Bu, alanınızın tanıtımı için güzel bir tercih olabilir.

Destek Akışı:

Alanınızı tanıtmak üzere bir Web modülü oluşturup bu modülü isteğinize göre uyarlayabilirsiniz ve insanların sizin alanınızda bir e-posta hesabı almak için kaydolmalarına olanak sağlayabilirsiniz. WindowsLiveAdminCenter, kopyalayıp kendi web sitenize yapıştırabileceğiniz bir HTML modülü oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bu Web modülü, mevcut kullanıcıların e-postalarına bakmalarına ve yeni kullanıcıların sizin alanınızda bir e-posta almak için kaydolmalarına imkân veren bağlantılar içerir.

Aşağıdaki URL'yi açarak, isteğe uyarlanmış bir Web modülü örneği görebilirsiniz: www.elmhighsoccer.com
Bir Web modülü oluşturmak için:
1. WindowsLiveAdminCenter'da https://domains.live.com/ adresinde, Windows Live ID'nizle oturum açın.
2. Alanlarınız (Your domains) altında, ilgili alanı seçin.
3. Açık üyelik (Open membership) sekmesinde, “Ayarlar'ı (Settings) tıklayın.
4. Kullanıcılara sizin alanınızda kendi hesaplarını oluşturma izni vermek için, “Açık üyeliği devreye sok (Turn open membership on) seçeneğini etkinleştirin. Admin Center Eklerini (Addendum) gözden geçirmek için, “Program Koşulları”nı (Program Terms) tıklayın ve ardından “İsteğe Uyarlanmış Alanlar/Admin Center”ı (Custom Domains/Admin Center) tıklayın.
5. Kayıt modülü (Sign-up module) sekmesinde, E-posta kayıt modülü oluştur (Create your e-mail sign-up module) kısmında, istediğiniz ayarları seçin. Değişiklikleriniz, sayfada gösterilen önizlemeye yansıtılır.
· Kayıt modülünüzü kullanın: Web siteniz için isteğinize uyarlayabileceğiniz bir modül oluşturmak için,Web sitenizde'yi (On your web site) seçin. Bir e-posta daveti oluşturmak için, E-posta davetlerinde'yi (In e-mail invitations) seçin.
· Mesaj metni (Message text): Web modülünüzde görünmesini istediğiniz metni yazın.
· Mesaj yazıtipi boyutu (Message font size): Web modülünüzdeki metin için bir boyut seçin.
· Modül boyutları (Module size): Web modülünüzün boyutlarını seçin.
· Bağlantılar nerede açılsın (Launch links in): Bir kullanıcı Web modülünüzdeki bağlantıları tıkladığında yeni bir tarayıcı penceresi açılıp açılmaması ile ilgili seçim yapın.
6. Web sitenizde'yi (On your web site) seçtiyseniz, metin kutusunda gösterilen HTML kodlarını kopyalayın ve web modülünün görünmesi için web sitenize yapıştırın.
E-posta davetlerinde'yi (In e-mail invitations) seçtiyseniz, davet metnini kopyalayıp olası kullanıcılara göndereceğiniz bir e-posta iletisine yapıştırın.
Notlar:
· Mevcut kullanıcılar e-postalarına, Web modülündeki E-postana bak'ı (Check e-mail) tıklayarak erişebilirler.
· Yeni kullanıcılar, Web modülündeki Kaydol'u (Sign up) tıklayarak, alanınızdan bir e-posta için kaydolabilirler.

Benzer Konular

11 Eylül 2012 / NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular
19 Kasım 2014 / cliaweb Taslak Konular
18 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük