Arama

Facebook Mobil - Hatalar ve Bilinen Sorunlar

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 21 Haziran 2013 Gösterim: 27.724 Cevap: 1
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012       Mesaj #1
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Mobil Hatalar Nelerdir?
Facebook Mobil Hatalar

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Mobil cihazınızda Facebook'u kullanmaya çalıştığınızda bir şeyler ters gidiyorsa doğru yerdesiniz. Şu anda bildiğimiz yaygın sorunların bir listesi işte burada. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz ancak bize daha fazla ayrıntı vermek için aşağıdaki şikayet bağlantılarını kullanabilirsiniz.

Hatalar ve Bilinen Sorunlar
Şu anda bildiğimiz yaygın sorunların bir listesini burada görebilirsiniz. Bu sorunları gidermeye çalışıyoruz ancak bize daha detaylı bilgi vermek için aşağıdaki bağlantıları kullanarak bildirimde bulunabilirsiniz.

Facebook Mobil Uygulamalar (iPhone, Android vb..)

iOS için Facebook uygulamasında çalışmayan bir özellik var.
iOS için Facebook uygulamasında çalışmayan bir özellik varsa, öncelikle uygulamanın en güncel sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. Bunun için:
  • iPhone'unuzda App Store'a gidin ve uygulamayı güncelleyin. Facebook uygulamasının sizde olmayan yeni bir sürümü varsa, indirmeniz için orada listelenecektir.
Bu işlem sorununuzu gidermezse, lütfen Mobil Yardım Merkezi'nden bir şikayette bulunun. Mobil Yardım Merkezi'ne erişmek için:
  1. iOS için Facebook uygulamasını açın
  2. Tüm sayfaların sol üst köşesinde bulunan Facebook Mobil - Hatalar ve Bilinen Sorunlar simgesine dokunun
  3. Aşağı inip Yardım Merkezi'ni seçin ve sorununuza en yakın olan bilgileri bulun
Android için Facebook uygulaması ile ilgili sorun yaşıyorum.
Öncelikle, Android için Facebook uygulamasının en güncel sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. Google Play Store > Facebook > Güncelle'ye gidin. Facebook uygulamasının sizde olmayan yeni bir sürümü varsa, indirmeniz için orada listelenecektir.
Uygulamayla ilgili zorluk yaşamaya devam ederseniz, bilinen sorunlar ve yeni yapılardaki en son güncellemeler için Android için Facebook Sayfasına göz atın.

Genel Mobil Sorunlar

Bir cep telefonu numarası kullanarak kaydolurken sorun yaşıyorum.
Cep telefonu numaranızla kaydolurken sorun yaşıyorsanız:
  • E-posta adresi kullanmayı deneyin (kayıt sayfasında bulunan E-postanı kullanarak kaydol bağlantısını seçin)
  • Bir bilgisayardan kaydolmayı deneyin
Not: Cep telefonu numarasıyla kaydolmak için kısa mesaj alabiliyor olmanız gerekir.
Sorununuz yine çözümlenmezse, bize bildirin.

Hesabıma bir cep telefonu numarası eklemeyi denedim, ancak Facebook numaramın başka bir hesapta kayıtlı olduğunu söylüyor.
Facebook hesabınıza eklemeye çalıştığınız cep telefonu numaranızın önceden kayıtlı olduğuna dair bir hata alıyorsanız, bize bildirin. Bildiriminizde, cep telefonu numaranızı ülke koduyla birlikte verdiğinizden emin olun. Daha önce sizin telefon numaranıza sahip olan biri, hesabından bu eski numarayı kaldırmamış olabilir.

Facebook Mobil Kısa Mesajlar (Kısa Mesajlarla Bildirimler ve Durum Güncellemeleri)

Facebook Kısa Mesajlar'a kaydoldum ama kısa mesajlarım son derece yavaş veya gecikiyor.
Ne yazık ki bu sorun, cep telefonu operatörünüzün yaşadığı teknik sorunlarla ilgilidir. Sorunun mümkün olduğunca çabuk çözülmesine yardımcı olmak için operatörlerle yakın bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz.

Durum güncellemelerim ve gönderdiğim diğer kısa mesajlar Facebook'a iletilmiyor.
İlk olarak, Facebook kısa mesajlarını açtığınızdan emin olun. Kısa mesaj alıyor ancak gönderirken sorun yaşıyorsanız lütfen sorununuzu gidermek için aşağıdaki kuralları okuyun:
  • Kısa mesajlarınızı doğru numaraya gönderip göndermediğinizi kontrol edin. Bu numarayı Facebook Kısa Mesajlar sayfasında bulabilirsiniz.
  • Telefonunuzun kısa mesajlarınızın sonuna imza eklemediğinden emin olun. Bu, Facebook mobil iletişimini etkileyebilir.
  • Gönderilen kısa mesajların halen hizmet planınıza dahil olduğundan emin olun.
  • Kısa mesajınızı göndermeyi denediğinizde hata mesajı alıyorsanız, bunun nedeni cep telefonu servis sağlayıcınızla ilgili bir sorun olabilir. Yardım için lütfen servis sağlayıcınızla bağlantı kurmayı deneyin.
Yukarıdaki bilgilerin hiçbiri sorununuzu çözmüyorsa, sorununuzla ilgili şikayetinizi iletmek için buraya tıklayın.

Mobil Kısa Mesajları etkinleştirmek için onay kodu almadım.
Önce, operatörünüzün desteklenip desteklenmediğine dair daha fazla bilgi için Mobil sayfasına bakın. Konumunuzu ve telefon numaranızı girmek için Facebook Kısa Mesajlarına Kaydol'a tıkladığınızda beliren açılır menüyü kullanın. Kırmızı bir hata mesajı alıyorsanız, operatörünüz desteklenmiyor olabilir.
Operatörünüz desteklenmiyorsa, operatörünüzü bu hizmetle ilgilendiğiniz konusunda bilgilendirmenizi tavsiye ederiz. Yeterli sayıda kişinin ilgi göstermesi durumunda, Mobil Kısa Mesajlar özelliğimizi desteklemeye karar verebilirler. Şimdilik, Facebook Mobil Sitesini (m.facebook.com) kullanarak da hesabınıza erişebiliyor olmalısınız.
Operatörünüz destekleniyorsa, lütfen sorununuzu gidermek için aşağıdaki talimatları okuyun:
  • Kısa mesajınızı operatörünüze yönelik doğru numaraya gönderdiğinizden emin olun.
  • Telefonunuzun kısa mesajlarınızın sonuna imza eklemediğinden emin olun. Bu, Facebook Mobil iletişimini etkileyebilir.
  • Kodunuzu almak için f yerine On veya Fb yazıp göndermeyi deneyin.
  • Yakın zamanda numaranızı farklı bir operatörden taşıdıysanız, onay kodunu alamayabilirsiniz. Bu sorunun farkındayız ve en kısa zamanda çözmeyi umuyoruz.
Sorununuz yine de çözülmediyse, lütfen bize bildirin.

Hesabınızı Doğrulama

Hesabımı doğrulamak için gereken kod gelmedi.
Hesabınızı doğrulamak için gereken kod gelmediyse, yeni bir kod isteyebilirsiniz. Bunu yapmanın iki yolu vardır.
  • Arkadaşlık isteği gönderirken gördüğünüz sınama metni alanının (kutu içindeki sözcükler) altındaki Doğrula bağlantısına tıklayın.
  • Mobil onay sayfanızda cep telefonu numaranızı girin. Ülke kodunuzu girin, ardından numarayı özel karakterler (+ veya -) ve başındaki sıfırlar olmadan girin.
Not: Kod sınırına ulaştığınızı bildiren bir mesaj görürseniz lütfen birkaç gün bekleyip tekrar deneyin. Bu iki seçeneği de denediyseniz ve hala bir kod alamıyorsanız, bize bildirin.

Onay kodu aldım ancak nereye girileceğini göremiyorum.
Onay kodunuzu buraya girebilirsiniz.
Kaynak: Facebook / Edit:BySeuS

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 21 Haziran 2013 09:45 Sebep: Güncellendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Profilini gezdiğim birine arkadaşlık istegi yollamis, karsı taraf kabul etti bildirimi görüyorum, fakat ben göndermedim, karsı tarafın profilinde hala istek gönder modunda gözüküyor. Hata hangi kısımda acaba?

Yanlışlıklar basmış olabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar