Arama

MSN'de Sizi Kişi Listesinden Silenler ve Engelleyenler (Msn Engelleyenler) - Sayfa 13

Güncelleme: 14 Eylül 2012 Gösterim: 1.226.654 Cevap: 380
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
1 Şubat 2008       Mesaj #121
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Windows Live Spaces ve Profil sayfalarına erişim izinlerinden kaynaklanıyor. Normalde Messenger görünümü izni için Messenger izinli listesini kaldıramıyorsunuz ama Spaces izinlerinde bunu da kaldırabiliyorsunuz. Ve Messenger görünümü izinlerinde normalde Messenger kişilerinin profili görmelerini engelleyemezken, Spaces izinlerinde engellediğinizde ve Messenger görünümü izinlerin için "Spaces ile aynı izinleri kullan"ı seçtiğinizde, Messenger kişilerinin de Messenger görünümünü görmelerini engelleyebilirsiniz. Bu durumda Messenger görünümünü görememek, illa engelli olmayı göstermeyebilir. %1 ihtimal diyorum çünkü çoğu kimse bunu bu şekilde ayarlamaz, zannetmiyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
gülmek - avatarı
gülmek
Ziyaretçi
1 Şubat 2008       Mesaj #122
gülmek - avatarı
Ziyaretçi
Anlattığınız için teşekkür ederim.İki farklı oturum açıp denediğimizde oluyor.Böyle doğruluğunu test edebiliriz.Yoksa yanlış bir yöntem mi?
Sponsorlu Bağlantılar
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
1 Şubat 2008       Mesaj #123
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
gülmek adlı kullanıcıdan alıntı

Anlattığınız için teşekkür ederim.İki farklı oturum açıp denediğimizde oluyor.Böyle doğruluğunu test edebiliriz.Yoksa yanlış bir yöntem mi?

Yanlış mı? Ne yanlış bir yöntem mi? Anlattım işte, yanlış dediğiniz şey ne?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2008       Mesaj #124
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Msn'de Engelleyenlerieri Görme Diye Çıkan Saçma Sapan Programlara ve Sitelere Son Diyorum Evet evet son yanlış duymadınız Msn de Engelleyenleri görmek Programsız olarak bu kadar basit bi yöntemle Oluyor....
Örneğin: Msn Kişi Listenizden Birine Sağ Tıklayıp Görünümden Profile Girin Sonra Solda Profil Ayrıntılarına Girin
Eğer Açılan Sayfada Web Görünümü İle Messenger Görünümü Varsa Kişi Sizi Engellememiştir.
Eğer Sadece Web Görünümü Varsa Kişi Sizi Engellemiştir %100 Denendi : )
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
19 Şubat 2008       Mesaj #125
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

Msn'de Engelleyenlerieri Görme Diye Çıkan Saçma Sapan Programlara ve Sitelere Son Diyorum Evet evet son yanlış duymadınız Msn de Engelleyenleri görmek Programsız olarak bu kadar basit bi yöntemle Oluyor....
Örneğin: Msn Kişi Listenizden Birine Sağ Tıklayıp Görünümden Profile Girin Sonra Solda Profil Ayrıntılarına Girin
Eğer Açılan Sayfada Web Görünümü İle Messenger Görünümü Varsa Kişi Sizi Engellememiştir.

Bu durumda kesin engellememiştir denemez. Engellemiş de olabilir engellememiş de...
Alıntı

%100 engellemiştir denemez, %1 kadar engellememiş olma ihtimali mevcuttur. Konunun ayrıntılarıyla ilgileniyorsanız, geriye doğru mesajları okuyun, bu yöntem daha önce gönülçelen tarafından gündeme getirilmiş ve benim tarafımdan da iyice irdelenmişti.
asikshakespear - avatarı
asikshakespear
Ziyaretçi
23 Şubat 2008       Mesaj #126
asikshakespear - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba öncelikle ,
bu silinenlerle ilgili değil yazacağım o zaten bilenen basit birşey .
ENGELLEYENLERİ BİLME ÖĞRENME : işin aslı ne vardır bilememde engelleyini öğrensen nolur öğrenmesen . sonuçta karşındakinin msn ve kişisel alanı birçok nedenden engellemiş olabilir. msn de özel alana müdahalenin yanlış olduğunu düşünüyorum öncelikle belirtmekte yarar görüyorum. ama bu engelleme geyiği kendimi bildim bileli vardır. NEYSE NETİCEYE GELEYİM.
sanırım ben bunun yolunu buldum . ancak belirtmek isterim belirli şartların gerçekleşmesi gerekiyor. şöyle ki,
Bir kişi sizi engellemişse bilginiz gibi msn listenizde resmi, ismi ve ismin altındaki iletisi ne şekilde kaldıysa değişmiyor. sizin için hep çevrimdışı göründüğünden (engelli olduğunuzdan yani)
Ancak şunu gözlemledim. Eğer kişi sizi engellemişse ve resmini(avantar)veya isimini veya ismin altındaki iletisini değiştirmişse ve siz o kişinin profiline bakmaya yetkili kılınmış iseniz, kişinin space na girip profil detaylarına bakarsanız. msn görüntüsü , ismi ve iletisi en son hangi haldeyse o şekilde göründüğünden değişiklik varsa haaaa bu vatandaş beni engellemiş diyebilirsiniz. çünkü, bu kişi çevrim içi olduğunda resim , isim ve iletisi değişmektedir.
ama dediğim gibi bunun için bir çok koşul bir anda gerçekleşmesi gerekir.
1-engelleyen kişi sizi profilinin detaylarını göstermek için yetki vermeli,
2-engelleyen kişi çevrim içine geçtiğinde sizi engelemeden önceki resim , isim veya iletisinde değişiklik yapmalı (müzik parçaları hariç tabi ki)
bu şartlar birlikte gerçekleşmeli size kalan sadece sizin listenizdeki en son hali ile engellediğini düşündüğünüz kişinin msn space daki profilde msn görüntüsü arasında karşılaştırma yapmaya kalıyor.
AMA TEKRAR EDİYORUM. KARDEŞİM SENİ ENGELLESE N'LUR ENGELLEMESE .
YALAN SÖYLEDİ VAR SAYALIM , NE FARK EDER BIRAKIN ARTIK BU NET PARANOYASINI
valla ben buldum telif hakkını isterim ona göre haaa ....
yeri gelmişken her zaman diyorum güzel bir site burayı beğeniyorum.
emekleriniz için teşekkür ederim.
Saygı ve sevgilerimle , sağlıcakla kalın....

Asik Shakespeare

özür bir konuyu unuttum . şöyle bir durum var . diyelim ki bir kişi engellemedi .ancak bu kişi çevrim içi olduğu sırada siz ç.dışı iseniz ve bu anda avantar isim ve ileti bilgilerini değiştirirse o zaman, kum balığı gibi atlamayın . çünkü garibimin suçu yoktur. işte diyorum ya net paranoyası gereksiz yere kalbini kırarsınız belki arkadaşınızın.
Unutmayın dostluklar saygı ve güvenle başlar , bunlarla kemikleşir.İnanın değmez böyle bir paranoya için kalp kırmaya ...
Asik Shakespeare

Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

ya kusura bakma, yanlış da anlama çok şekermiş mesajının altındaki resim nereden buldun Msn Happy
Son düzenleyen asikshakespear; 23 Şubat 2008 05:19 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
23 Şubat 2008       Mesaj #127
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Engelleyeni öğrenmenin çok da önemli olmadığı konusunda asikshakespear'e katılıyorum. Hatta ben bunun çok gizlenmesi gereken birşey olduğunu da düşünmüyorum. Ben insanları engellerken çoğunlukla açık açık söylüyorum, seni siliyorum ve engelliyorum diye. Ben bunu iyi niyetle yapıyorum, en azından aylarca çevrimiçi görmemelerinin sebebi hiç oturum açmıyor olmam değil, onları engellemiş olmam, bunu bilsinler istiyorum, bu sefer de düşman sahibi oluyorum iyi mi Msn Grin Ben birine e-posta bile göndermiştim, demiştim ki sen beni listende tutuyorsun ama ben seni ne ekledim ne de sana bir an bile izin verdim. Yıllardır beni çevrimiçi görmediğin halde neden hala silmiyorsun dedim, adam hakaret filan etti, silmeyeceğim işte dedi. Bu insanlar da bir garip.
dryucu - avatarı
dryucu
Ziyaretçi
12 Mart 2008       Mesaj #128
dryucu - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar,
msn de kişi ekleme/silme geçmişim biryerde saklanır mı? kimi ne zaman eklediğime nasıl bakabilirim? bunu yapan bir script var mı?
kasparov108 - avatarı
kasparov108
Ziyaretçi
12 Nisan 2008       Mesaj #129
kasparov108 - avatarı
Ziyaretçi
kişi listesine sağ tıklıyorum. görünüm ordan da profile tıklıyorum. açılan sayfada ols köşede profil ayrıntılarona tıkla diyorum. açılan sayfada web görünüm ve messenger görünüm olur. engellemişse messenger görünüm yoktur. bunu deneyin ben doğru olduğuna inanıyorum:s
tilki1 - avatarı
tilki1
Ziyaretçi
26 Nisan 2008       Mesaj #130
tilki1 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Tigin adlı kullanıcıdan alıntı

Yukarıda Neutralizer sizi silenleri nasıl bulacağınız konusunda yeterli bilgiyi zaten vermiş durumda. Ben başka bir konuya değineceğim : Sizi engelleyenleri nasıl görebilirsiniz ? Bu mümkün mü? Bu sorunun basit , tek kelimelik bir cevabı var : HAYIR

Bu konuyla ilgili Mess with MSN Messenger sitesinin 21 Nisan 2006 da yaptığı İngilizce açıklama aşağıdaki gibi :

Die block-checker, die: the horror of MSN Block Checkers

dwergs says:
*Sigh* Some people still don't know although our FAQ about it was already viewed by almost 2 million Messers. But here we go again:

MSN BLOCK CHECKERS DO NOT WORK!

ENGELLEYENLERİ GÖSTERDİĞİNİ İDDİA EDEN PROGRAMLAR KESİNLİKLE ÇALIŞMAMAKTADIR

They used to, but then Microsoft got smarter and fixed the glitch. To this day a lot of sites, crammed with ads and even trojans, still try to make you believe it's possible to check the real status of one of your MSN Messenger contacts. But no can do.

(linki aşağıda verilen bu makalenin Türkçe özetini lütfen okuyun)

MSN Messenger FAQ : Can you see who blocked you on MSN Messenger?

Trust me, it'll save you from a lot of IM spam and unpaid helpdesk work later!

Kısaca özetlersek :

mess.be modlarından dwerg diyor ki : en çok cevaplamam istenen konulardan biri msn'de birinin beni engelleyip engellemediğini nasıl öğrenirim ?Benim diyor , üç kuruşluk cevabım şu : Öncelikle sizi engellediklerini düşündüğünüz kişileri engelleme noktasına getirmeyin.

Engelelnip engellenmediğinizi öğrenmek için internette bin türlü öneri ve yol bulabilirsiniz.Bazıları MacGuyver usulü karmaşık , bazıları da bir mouse tıklaması kadar basit olabilir.Bununla beraber Microsoft gizliliği koruma konusundaki bir bug'ı ( hatayı) gidermek için gerekli güncelleştirmeyi yaptığı için ENGELLENİP ENGELLENMEDİĞİNİZİ ORTAYA ÇIKARACAK HİÇ BİR YOL BULUNMAMAKTADIR.Blok kontrol aletleri , hangisini denerseniz deneyin listenizdekileri kontrol ettiğiniz zaman sadece çevrimdışı veya sizi engellemiş olarak tanımlamaktadırlar.

Dahası Online Block Checker'ları KULLANMAMANIZ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR , bu siteler mail adresinizi ticari amaçlı reklam mail listeleri oluşturmak için hazırlanmış tuzak listelerdir.Tek amaçları SPAM mail yollamaktır.

Engellenip engellenmediğinizi öğrenmek için en uygun yol sosyal ilişkilerinizi kullanmak olabilir. Ailenizden biri , yakın bir arkadaş vb. gibi sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi listesinde bulunduran birine sormanız en uygun yöntemdir.Size kapalı gözükürken onda çevrim içi veya çevrim dışı olmadığını sorarak doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

Netice olarak ENGELLENİP ENGELLENMEDİĞİNİZİ GÖSTERECEK HERHANGİ BİR PROGRAM MEVCUT DEĞİL.Ne herhangi bir siteye mail adresinizi ve şifrenizi girin , ne de bu tür programlar kullanarak makinenize potansiyel virüs , trojan almayın.

Yetkili Güncellemesi: Sizi engelleyenler hakkında bilgi alıp alamayacağınızı öğrenmek için tıklayınız.

yazınızı dikkatlice okudum ve yeterince yardımınız dokundu tşkrler.. çunku herkes bişeyler soyluyor engelleyeni bulmakla ilgili ama yazınız yeterince açık
zaten bencede bulamamak daha iyi olur kişinin özel yasamına mudahale olur bu tarz olaylar.. sizi engellememelerini
istiyorsanız onları o seviyeye getirmemek yateli olur tşkrler