Alıntı
cambebek adlı kullanıcıdan alıntı Arkadaşlar benimde bir sorum olcak, daha yeni üyeyim bu başlık uygun göründü anlatmama şimdi ben birini silmişsem ve karşımdakinin de gizlilik sekmesi altında üstüne geldiğimde sil tuşu aktifse oda beni silmiştir bunu biliyorum.sorum şu ben bu kişiyi eklersem ona uyarı gidermi?yada hangi durumlarda gider?gizlilik sekmesi altından sil tuşu aktif ordanda sildiğsemi uyarı gidiyor yani bunu bilmeme imkan yok...uyarı gidip gitmeyeceğini anlayabileceğim bişey var mı?
Windows Live Messenger 2009 öncesinde sistem şöyle çalışıyordu:
Bir A kişisi B kişisini eklediğinde A, B'nin "Sizi ekleyenler" listesine ekleniyordu. B bu eklenme zamanından sonra oturum açtığında B'nin "Sizi ekleyenler" listesi ile yine B'nin "İzinli ve Engelliler listeleri" karşılaştırılıyordu. Bu karşılaştırma sonucunda A ne İzinli ne de Engelli listesinde bulunduğunda Messenger, B'ye "A sizi ekledi. Ona izin vermek mi onu engellemek mi istersiniz?" diye soruyordu ki "Sizi ekledi" diye bahsettiğimiz uyarının aslı bu. Eğer A, B oturum açtığında zaten B'nin mesela İzinli listesindeyse yahut B kendisini ekleyen kişiler için bildirim almamayı seçtiyse B'ye herhangi bir soru sorulmuyordu.
WLM 2009 sürümlerinde bu tam böyle çalışmamaya başladı:
Yani mesela A, B'yi önceden eklemiş olsa ama B, A'yı eklemese üstelik bir de engellese sonra da bir yardımcı programla A'yı engelli listesinden de silse (normal Messenger'la silinemeyeceğini biliyorsunuz), daha sonra oturum açtığında A, B'nin "Sizi ekleyenler" listesinde olup ne İzinli ne de Engelli listesinde bulunduğu halde WLM 2009 B'ye A ile ilgili tekrar soru sormuyor. Ama A da B'yi silmiş olsa, bir süre sonra ise tekrar eklese (aynı sizin yapmak istediğiniz şey) eğer A, B'nin İzinli&Engelli listesinde değilse B'ye "A sizi ekledi. İzin vermek mi engellemek mi istersiniz?" diye yine sorulur. Bu son örnekte A sizsiniz, B ise sizin eklemek istediğiniz kişi.
Yukarıdaki açıklamalar ışığında sizin, o arkadaşınızın İzinli ya da Engelli listesinde bulunduğunuzla ilgili elinizde hiçbir ipucu olmadığı için siz onu eklediğinizde ona uyarı gidip gitmeyeceği konusunda hiçbir şey söylenemez.