Arama

FAO - Gıda ve Tarım Örgütü

Güncelleme: 7 Temmuz 2011 Gösterim: 3.921 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Temmuz 2011       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)
Sponsorlu Bağlantılar

Birleşmiş Milletler'in Gıda ve Tarım Örgütü
Food and Agriculture Organization of the United Nations

Latince sloganı Fiat Panis ("Ekmek Olsun") ile FAO amblemi
Ad:  226px-FAO_logo.svg.png
Gösterim: 293
Boyut:  24.6 KB

Türü: Uzman kuruluşu
Kısaltmaları:
FAO
Başkanı
: 22px Flag of Senegalsvg Jacques Diouf
Durumu:
etkin
Kuruluşu:
16 Ekim 1945
Merkezi:
22px Flag of Italysvg Roma, İtalya
Web sitesi:
www.fao.org
Ana kuruluşu:
ECOSOC

Gıda ve Tarım Örgütü (GTÖ; Food and Agriculture Organisation, FAO), açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943'te kurulan ve 1946'da Birleşmiş Milletler'in uzmanlık kuruluşu haline gelen bir örgüttür.

FAO, Birleşmiş Milletler'e bağlı bir uzmanlık kurulu olarak 1945'te kurulmuş olan Gıda ve Tarım Örgütü'nün (Food and Agriculture Organization) kısa adıdır. Merkezi Roma'dadır. Dünyadaki insanların beslenme olanaklarını iyileştirmeyi ve tarım verimini artırmayı amaçlar; bu doğrultuda çalışan yönetimleri destekler. Türkiye de, 1949 yılında FAO'ya katılmıştır.

Açlığa karşı mücadelede çok yönlü etkinlikleri vardır. Hükümet ve teknik kuruluşların tarımı, ormancılığı ve balıkçılığı geliştirme projelerine aracı ve yardımcı olur. Bu tip konularda ülkeler düzeyinde teknik yardımlar sağlar. Eğitsel projeler geliştirerek, araştırmalar yapar ve seminerler verir. Dünyadaki tarımsal ürünlerin üretimi, tüketimi, ticareti ve depolanması, tabii kaynakların geliştirilmesi, ağaçlandırma gibi konularda danışmanlık yapar. İstatistikler tutarak bültenler yayınlar.
GTÖ'nün merkezi Roma'dadır. Buna bağlı olarak dünyada yayılmış çok sayıda büroları mevcuttur. 1960'lardan sonra çalışmalarını, daha çok tarım ürünlerinin geliştirilmesi ve protein eksikliğinin giderilmesi konularında yoğunlaştırmıştır. BM ülkelerinin çoğu GTÖ'nün üyesidir.

Vikipedi
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi



Benzer Konular

9 Haziran 2012 / Misafir Ziraat
2 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
20 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL Kimya