Ziyaretçi
BÜLENT KORKMAZ
O doğuştan Cengaver.. O Doğuştan Cesur..
Gerçekten adı ile doğmuş, adı ile özdeşleşmiş.
Adını futbolunun karakteri yapmış..
Taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever O'nun CESUR futbolu karşısında O'na "Cesur", "Cengaver" adını, birer "Nişane" olarak takmışlar..
Kafası yarılsa da, kolu çıksa da, kaşı patlasa da, yüzünden kanlar aksa da O savaşına devam ederek, "cesaretin" sembolü olmuş..
Evet o doğuştan "Cesur" doğmuş..
Baba Osman Korkmaz ve Anne Nevin Korkmaz ikinci erkek evlatlarının adını "Cesur" olarak koymuşlar..
Evet Bülent Korkmaz olarak bildiğimiz Bülent'in gerçek adının "Cesur" olduğunu, doğuştan ona "Cesur" adının verildiğini ve bunun nüfus kağıdı alırken nüfus memuru tarafından "Bülent" olarak yazılarak değiştirildiğini eminiz çoğunuz bilmiyordunuz.
..Evet o "Cesur" doğdu.. Adını yazarken nüfus memuru değiştirdi ama futbol karakteri ile milyonlar adını O'na geri verdi hem de adının doğuştan cesur olduğunu bilmeden..
Sonra bir erkek kardeşi daha doğdu. Baba Osman Korkmaz ve anne Nevin Korkmaz ona da MERT adını verdiler. Ama bu defa Mert'in adını kütüğüne kaydettirdiler..
Onlar doğuştan CESUR ve MERT kardeşlerdi...
Yıllar geçti futbol karakterleri isimleri ile özdeşleşti..
Cesur, Cengaver ve Büyük kaptan Türk futbolunun simge ismi oldu. Gururu oldu..
İŞTE BÜLENT İN ÖZGEÇMİŞİ
24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdum.
Aslen Malatya Doğanyol Gevheruşağı köyündeniz..
Üç erkek kardeşiz. Abim Recep Korkmaz, kardeşim Mert Korkmaz.. Mert memleketimizin takımı Malatyaspor'un oyuncusu.. Gerçekten başarılı ve çok iyi bir futbolcu..
Annem Nevin Korkmaz, babam Osman Korkmaz doğduğumda adımı CESUR olarak koymuşlar ancak nüfusa yazılırken Bülent olarak değiştirmiş memur.. Çocukluğum Fatih Edirnekapı'da geçti. İlkokulu bugünkü Vefa Stadı'nın arkasında bulunan Hattat Rakım İlkokulunu bitirdim. İlkokul sıralarında okul bahçesinde ve semtimizdeki arsalarda top oynuyorduk..
Edirnekapı'dan Florya'ya taşındık.
Evimiz Galatasaray'ın bugünkü tesislerinin karşısındaydı. ancak o zaman böylesine modern değildi.
Hayatımın her dakikasında "Çocukluğumun aşkı" Galatasaray takımı tam karşımdaydı.
"Galatasaray formasını bir gün giyeceğim" diyordum. Ama daha 11 yaşında giyeceğimi rüyamda görsem inanamazdım.
Bir gün yine her zamanki gibi evimizin önündeki arsada top oynarken, Galatasaray altyapısından Allah rahmet eylesin Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç hocalarımız beni izlemişler beğenmişler, bana "Gel seni Galatasaray'a alalım, gelir misin" dediler..
İşte o an Galatasaray maceram başladı
O gece sabaha kadar uyuyamadım..
11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım.
Ertesi günü iple çektim. Tuttuğum takımın, her gün uzaktan baktığım Galatasaray kulübünün içindeydim artık.
Altyapıda oynarken Şenlikköy orta okulunu bitirdim.
Ahmet Keskinkılıç hocamızla beraber Yıldızlar İstanbul şampiyonu olduk. 14-16 yaş seçildim 14-16 da oynarken Bülent Ünder hocamız, beni genç takıma davet etti. "Artık genç takımla idmanlara çıkacaksın" dedi. Oynadığım her kategoride aynı hırs ve heyecanımla basamakları teker teker çıkmaya başlamıştım. Genç takımla antrenmanlara çıkmaya başladım. Gençler Türkiye şampiyonluğunu yaşadım. Bülent Ünder Hoca'mdan çok şey öğrendim. Sonra U21 Türkiye şampiyonu olduk. O sırada ben hem genç takım, u21 yani PAF takım, amatör ligde, 3.ligde her takımda oynuyordum devamlı maç yapıyordum haftanın üç günü değişik kategorilerde Galatasaray forması altında oynuyordum.
Bülent Ünder hocamla genç takımlar Türkiye şampiyonu olunca, Bülent Ünder Hocam beni, ihsan, Hüseyin ve Tugay'ı A takıma teklif etti. Bu mutlulukların en büyüğüydü. Basamakların en üstüydü. Derwall ve Mustafa Denizli hocalarımız döneminde A takımla idmanlara çıkmaya başladık. İnanılmaz bir duyguydu A takım idmanlarına çıkmak.. Mustafa Denizli Hocam bana güvenerek, lig maçlarından ziyade Avrupa kupalarında görevler verdi. Sanıyorum verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için verdiğim mücadele takdir gördü ki A takım formasını daha sık giymeye başladım..
iLKLERi
İlk Takımı : Galatasaray
İlk Hocası : Salih Bulgurlu - Ahmet Keskinkılıç
İlk Forma No'su : 3
İlk Arabası : Renault 11
İlk Golü : Adanaspor
İlk Avrupa Kupası Maçı : Rapid Wien
İlk Kırmızı Kartı : Antalya Maçı (Mustafa Çulcu)
İlk A Takım Şampiyonluğu : Denizli-Derwall 1987-88
İlk Profesyonel Sözleşmesi : 1987
EN'LERi
İyi Huyu : Yardımsever oluşu
Kötü Huyu : Sahadaki sinirli oluşu
Büyük Başarısı : UEFA Kupasının kazanılması
Heyecanlandığı an : Arsenal maçının son anları
Korktuğu şey : Sevdiklerine zarar gelmesi
Önemli icat(tarihteki) : Ampulün bulunması
Tarihte sevdiği kişi : Mustafa Kemal Atatürk
Beğendiği siyasetçi : Atatürk, Turgut Özal
Beğendiği şarkıcılar : Tarkan, Nilüfer, Sertap Erener
Hoşlandığı müzik türü : Her tür müzik
Son okuduğu kitap : Kızılnehir
Son seyrettiği film : Yüzüklerin efendisi
Beğendiği kaleci : Taffarel, Mondragon
Kendi mevkisinde beğendiği futbolcu : Emre Aşık ve De Zoly (Chelsea)
Beğendiği hakem : Metin Tokat, Kuddusi Özdemir
Beğendiği yabancı hakem : Collina (İtalyan)
Sevdiği yemek : Eşinin yaptığı her yemek
Yapmak istediği : Yurt dışında oynamak - ihtiyacı olan herkese yardım edebilmek
Beğendiği komedyen : Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Beyaz
Son seyahati : Maldiv adaları
Beğendiği dış ülke : İsviçre
Futbol dışı sevdiği spor : Formula1
Korktuğu şey : İftira
KiMLiK
Adı : Bülent
Soyadı : KORKMAZ
Doğum Tarihi : 24.11.1968
Doğum Yeri : İstanbul
Burcu : Yay
Medeni Hali : Evli (Banu KORKMAZ)
Evlilik Tarihi : 15 Haziran
Kızları : Selen (9), Ezgi (4)
Boy : 1.81 Kilo: 80
Otomobil : Mercedes Jeep
İdeali : Sürekli futbolun içinde olmak
Uğuru yada inancı : Dua etmek
Sponsorlu Bağlantılar
Gerçekten adı ile doğmuş, adı ile özdeşleşmiş.
Adını futbolunun karakteri yapmış..
Taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever O'nun CESUR futbolu karşısında O'na "Cesur", "Cengaver" adını, birer "Nişane" olarak takmışlar..
Kafası yarılsa da, kolu çıksa da, kaşı patlasa da, yüzünden kanlar aksa da O savaşına devam ederek, "cesaretin" sembolü olmuş..
Evet o doğuştan "Cesur" doğmuş..
Baba Osman Korkmaz ve Anne Nevin Korkmaz ikinci erkek evlatlarının adını "Cesur" olarak koymuşlar..
Evet Bülent Korkmaz olarak bildiğimiz Bülent'in gerçek adının "Cesur" olduğunu, doğuştan ona "Cesur" adının verildiğini ve bunun nüfus kağıdı alırken nüfus memuru tarafından "Bülent" olarak yazılarak değiştirildiğini eminiz çoğunuz bilmiyordunuz.
..Evet o "Cesur" doğdu.. Adını yazarken nüfus memuru değiştirdi ama futbol karakteri ile milyonlar adını O'na geri verdi hem de adının doğuştan cesur olduğunu bilmeden..
Sonra bir erkek kardeşi daha doğdu. Baba Osman Korkmaz ve anne Nevin Korkmaz ona da MERT adını verdiler. Ama bu defa Mert'in adını kütüğüne kaydettirdiler..
Onlar doğuştan CESUR ve MERT kardeşlerdi...
Yıllar geçti futbol karakterleri isimleri ile özdeşleşti..
Cesur, Cengaver ve Büyük kaptan Türk futbolunun simge ismi oldu. Gururu oldu..
İŞTE BÜLENT İN ÖZGEÇMİŞİ
24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdum.
Aslen Malatya Doğanyol Gevheruşağı köyündeniz..
Üç erkek kardeşiz. Abim Recep Korkmaz, kardeşim Mert Korkmaz.. Mert memleketimizin takımı Malatyaspor'un oyuncusu.. Gerçekten başarılı ve çok iyi bir futbolcu..
Annem Nevin Korkmaz, babam Osman Korkmaz doğduğumda adımı CESUR olarak koymuşlar ancak nüfusa yazılırken Bülent olarak değiştirmiş memur.. Çocukluğum Fatih Edirnekapı'da geçti. İlkokulu bugünkü Vefa Stadı'nın arkasında bulunan Hattat Rakım İlkokulunu bitirdim. İlkokul sıralarında okul bahçesinde ve semtimizdeki arsalarda top oynuyorduk..
Edirnekapı'dan Florya'ya taşındık.
Evimiz Galatasaray'ın bugünkü tesislerinin karşısındaydı. ancak o zaman böylesine modern değildi.
Hayatımın her dakikasında "Çocukluğumun aşkı" Galatasaray takımı tam karşımdaydı.
"Galatasaray formasını bir gün giyeceğim" diyordum. Ama daha 11 yaşında giyeceğimi rüyamda görsem inanamazdım.
Bir gün yine her zamanki gibi evimizin önündeki arsada top oynarken, Galatasaray altyapısından Allah rahmet eylesin Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç hocalarımız beni izlemişler beğenmişler, bana "Gel seni Galatasaray'a alalım, gelir misin" dediler..
İşte o an Galatasaray maceram başladı
O gece sabaha kadar uyuyamadım..
11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım.
Ertesi günü iple çektim. Tuttuğum takımın, her gün uzaktan baktığım Galatasaray kulübünün içindeydim artık.
Altyapıda oynarken Şenlikköy orta okulunu bitirdim.
Ahmet Keskinkılıç hocamızla beraber Yıldızlar İstanbul şampiyonu olduk. 14-16 yaş seçildim 14-16 da oynarken Bülent Ünder hocamız, beni genç takıma davet etti. "Artık genç takımla idmanlara çıkacaksın" dedi. Oynadığım her kategoride aynı hırs ve heyecanımla basamakları teker teker çıkmaya başlamıştım. Genç takımla antrenmanlara çıkmaya başladım. Gençler Türkiye şampiyonluğunu yaşadım. Bülent Ünder Hoca'mdan çok şey öğrendim. Sonra U21 Türkiye şampiyonu olduk. O sırada ben hem genç takım, u21 yani PAF takım, amatör ligde, 3.ligde her takımda oynuyordum devamlı maç yapıyordum haftanın üç günü değişik kategorilerde Galatasaray forması altında oynuyordum.
Bülent Ünder hocamla genç takımlar Türkiye şampiyonu olunca, Bülent Ünder Hocam beni, ihsan, Hüseyin ve Tugay'ı A takıma teklif etti. Bu mutlulukların en büyüğüydü. Basamakların en üstüydü. Derwall ve Mustafa Denizli hocalarımız döneminde A takımla idmanlara çıkmaya başladık. İnanılmaz bir duyguydu A takım idmanlarına çıkmak.. Mustafa Denizli Hocam bana güvenerek, lig maçlarından ziyade Avrupa kupalarında görevler verdi. Sanıyorum verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için verdiğim mücadele takdir gördü ki A takım formasını daha sık giymeye başladım..
iLKLERi
İlk Takımı : Galatasaray
İlk Hocası : Salih Bulgurlu - Ahmet Keskinkılıç
İlk Forma No'su : 3
İlk Arabası : Renault 11
İlk Golü : Adanaspor
İlk Avrupa Kupası Maçı : Rapid Wien
İlk Kırmızı Kartı : Antalya Maçı (Mustafa Çulcu)
İlk A Takım Şampiyonluğu : Denizli-Derwall 1987-88
İlk Profesyonel Sözleşmesi : 1987
EN'LERi
İyi Huyu : Yardımsever oluşu
Kötü Huyu : Sahadaki sinirli oluşu
Büyük Başarısı : UEFA Kupasının kazanılması
Heyecanlandığı an : Arsenal maçının son anları
Korktuğu şey : Sevdiklerine zarar gelmesi
Önemli icat(tarihteki) : Ampulün bulunması
Tarihte sevdiği kişi : Mustafa Kemal Atatürk
Beğendiği siyasetçi : Atatürk, Turgut Özal
Beğendiği şarkıcılar : Tarkan, Nilüfer, Sertap Erener
Hoşlandığı müzik türü : Her tür müzik
Son okuduğu kitap : Kızılnehir
Son seyrettiği film : Yüzüklerin efendisi
Beğendiği kaleci : Taffarel, Mondragon
Kendi mevkisinde beğendiği futbolcu : Emre Aşık ve De Zoly (Chelsea)
Beğendiği hakem : Metin Tokat, Kuddusi Özdemir
Beğendiği yabancı hakem : Collina (İtalyan)
Sevdiği yemek : Eşinin yaptığı her yemek
Yapmak istediği : Yurt dışında oynamak - ihtiyacı olan herkese yardım edebilmek
Beğendiği komedyen : Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Beyaz
Son seyahati : Maldiv adaları
Beğendiği dış ülke : İsviçre
Futbol dışı sevdiği spor : Formula1
Korktuğu şey : İftira
KiMLiK
Adı : Bülent
Soyadı : KORKMAZ
Doğum Tarihi : 24.11.1968
Doğum Yeri : İstanbul
Burcu : Yay
Medeni Hali : Evli (Banu KORKMAZ)
Evlilik Tarihi : 15 Haziran
Kızları : Selen (9), Ezgi (4)
Boy : 1.81 Kilo: 80
Otomobil : Mercedes Jeep
İdeali : Sürekli futbolun içinde olmak
Uğuru yada inancı : Dua etmek
Biyografi Konusu: Bülent Korkmaz nereli hayatı kimdir.