Arama

Bahri Tanrıkulu

Güncelleme: 24 Ocak 2014 Gösterim: 6.807 Cevap: 2
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
22 Ağustos 2008       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Bahri Tanrıkulu

Sponsorlu Bağlantılar
Bahri Tanrıkulu (d. 16 Mart 1980, Muğla, Türkiye), Olimpiyat ikincisi ve Dünya şampiyonu Türktekvandocudur. Aynı zamanda, Türk millî tekvandocu Azize Tanrıkulu'nun ağabeyidir. millî
Kariyerinde birçok başarı bulunan sporcu, 2004 Yaz Olimpiyatları'nda tekvando 80 kg'da finale kadar yükseldi. Ancak finaldeki ABD'ki rakibi Steven Lopez'e yenilip Olimpiyat ikincisi oldu. Ayrıca Bahri Tanrıkulu 1997 İtalya Turnuvası'nda Büyük Erkeklerde ikinci, 1998 yılında Hollanda'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında üçüncü, İspanya'da yapılan İspanya Turnuvasında ikinci (genç) büyüklerde üçüncü, 1999 Kanada'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 2. (büyükler) 2000 yılında Yunanistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda birinci, Kore'de yapılan Kore Turnuvası'nda birinci, 2001 Dünya Şampiyonu, 2002 Avrupa Şampiyonu ve Dünya Kupası ikincisi oldu. 2007'de Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda erkekler 84 kiloda dünya şampiyonu oldu. Bahri Tanrıkulu spor hayatını halen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da devam etmektedir. Bahri Tanrıkulu ayrıca 2007'de Çin Pekin'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda 84 kg'da dünya şampiyonluğunu elde etmiştir. Pek çok maça sakat çıkıp kazanmıştır.


vikipedi

.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 20 Ekim 2008 21:38
Biyografi Konusu: Bahri Tanrıkulu nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
24 Ocak 2014       Mesaj #2
Just fly - avatarı
VIP Beşer
830ea724 b0ff 44ea 9a7c 0fec6662a058

Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da yapılan dünya tekvando şampiyonasında altın madalya kazanarak bu alandra kırılması güç bir rekora imza atan ve üçüncü dünya şampiyonluğuna erişen Bahri Tanrıkulu ve eşi Tina, soluğu Atatürk'ün huzuru Anıtkabir'de aldı. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine armağan ettiğini hatırlatan Tanrıkulu, "Atatürk gibi büyük bir lidere sahip olduğumuz için kendimizi şanslı saymalıyız. Atatürk gençliği olarak elde ettiğim bu başarıdan sonra ulu önderi ziyaret ederek minnettarlığımı bildirmek istedim" dedi.
Sponsorlu Bağlantılar

Amatör sporcuların çok zorlu evrelerden geçerek Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonlukları elde iettiğini ifade eden Bahri Tanrıkulu, "Elde ettiğimiz büyük başarılara rağmen yazılı ve görsel medyada yer almamamız bizlerin moralini bozuyor. Sıradan futbol haberleri gazetelerin manşetlerini süslerken, benim elde ettiğim dünya şampiyonluğu öte yandan bin haber olarak değerlendiriliyor. Bu olmamalı. Medya mutlaka amatör sporun ve sporcusunun yanında olmalı. Eğer böyle olursa o zaman amatöer sporlara yönelen genç sayısı daha da artar" diye konuştu.

TEKVANDOYA BAŞLAMASI ÇOK İLGİNÇ

Üçüncü defa dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Bahri Tanrıkulu'nun spora başlaması da çok ilginç olmuş. Doğduğunda çelimsiz ve zayıf bir çoçuk olduğunu ve sürekli olarak hastalandığını belirten Tanrıkulu, "Anmem beni sürekli olarak doktora götürüp ilaçlar flr;tuya. Bir gün doktor anneme, "Eğer bu çocuğun iyileşmesini istiyorsan ona spor yaptır" dedi. Annem de evimizin yakınında bir salonuna beni götürerek tekvandoya başlattı. Başlayış o başlayış. Bugün dünyanın zirvesindeyim" diye konuştu.

ANKARA'DA DOĞDU, DİYARBAKIRLI, ANTALYA'DA YAŞIYOR KULÜBÜ KOCAELİ'NDE

1980 yılında Ankara'da dünyaya gözlerini açan Bahri Tanrıkulu, çocukluğundaki ilginç spor başlangıcının hikayesini yaşamının değişik evrelerinde yine yaşamış. Şöyle ki; Ankara'da doğmuş. Ancak babası Diyarbakırlı olduğu için kendisini Diyarbakırlı olarak görüyor. Fakat amcaları ve yakın akrabaları Antalya'da ikamet ettiklerinden o da Antalya'ya göç etmiş ve orada yaşıyor. Kulübü ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye'de spor hayatına devam eden milli sporcu, yeni kulübü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği müthiş destekten de söz etmekten kendini alamıyor.

TİCARET YAPTI SONUNDA BATTI

Tekvando'da üç dünya şampiyonluğunun yanı sıra sayısız Avrupa şampiyonlukları kazanan Bahri Tanrıkulu, 2004 Atina Olimpiyatları'nda ise gümüş madalya kazandı. Spordan kazandıklarıyla iş hayatına atılmak isteyen ve bir tekstil firması kuran milli sporcu, spordaki başarısını ticaret hayatında gösterememiş. "Bir Avrupa ve dünya şampiyonluğunun parasını ticarette kaybettim" diyen Bahri Tanrıkulu, "Bundan sonra ticaret mi, asla" diyerek canının çok yandığını ifade ediyor.

EŞİ TINA ÇOK UZAKLARDAN

yasamic

Dedik ya Bahri Tanrıkulu sıra dışı bir sporcu. Spora başlaması, nereli olduğu kadar evlendiği kişi de çok uzak yerlerden. 2005 yılında İspanya'da yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası'nda gönlünü güzeller güzeli Tina'ya kaptırmış Bahri. İspanya'da başlayan aşk, daha sonra İzmir'deki 2005 Üniversite Yaz Oyunları'nda alevlenmiş. Akabinde Bahri'nin Avustralya'ya gidişi ve eşinin ailesiyle tanışma faslı bittikten sonra 2009 yılının Ocak ayında evlenmişler.

BAŞBAKAN'I DİNLEYECEĞİM

Eşi Tina ile çok mutlu olduğunu ifade eden Bahri Tanrıkulu, en az üç çocuk istediğini de belirtmeden geçemiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "en az üç çocuk" temennisine destek veren Bahri Tanrıkulu, bu konuda eşinden de olur almış. Zira Tina, "Bahri üç defa dünya şampiyonu olduğu için herhalde onun için üç çocuk istiyor" diyerek takılıyor.

TÜRKİYE HARİKA BİR YER

Türkiye'de bulunmaktan ve Bahri Tanrıkulu ile evlenmekten dolayı mutluluğunu dile getiren ve 2006 yılında Avustralya adına tekvandoda dünya şampiyonu olan Tina, "Türkiye muhteşem bir ülke. Bahri müthiş bir profesyonel. Üç defa dünya şampiyonu olmak kolay iş değil. Şampiyon olmak zor ama orada sürekli kalmak daha zor. Bundan dolayı Bahri'ye çok saygı duyuyorum" diyor

Bahri'nin en son dünya şampiyonasındaki maçını heyecandan izleyemediğini ifade eden Tina, "Hakemin kararına bakamadım" dedi. Tina, Türk yemeklerinin ise enfes olduğunu belirtiyor.

BAYRAĞI ÇAĞRI'YA TESLİM EDECEĞİM

Tekvando'da her türlü başarıyı tattığını 2004 yılındaki Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazandığını ifade eden Bahri Tanrıkulu, "Spor yaşantımı bir olimpiyat şampiyonluğu ile taçlandırmak istiyorum. Bunun için 2012 Londra Olimpiyatları'nı iple çekiyorum. Orada altın madalya alıp aktif spor yaşantıma nokta koymak istiyorum" diyen Bahri, kendisinden sonra kardeşi Çağrı Tanrıkulu'nun bu bayrağı devralacağını belirtiyor. Milli takımda bulunan kardeşi Çağrı'nın gelecekte çok iyi bir sporcu olacağına inandığını belirten Bahri Tanrıkulu, "Sporu bıraksam da gözüm arkada kalmayacak çünkü Çağrı var" diyor.

AKGÜL'ÜN ÇAĞRISI HARİKA

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün şampiyon sporcuların aktif spor yaşantıları sonrası spor teşkilatında görevlendirme projesinin çok doğru bir karar olduğunu ifade eden Bahri Tanrıkulu, "Sayın genel müdürümüzün bu tesbiti harika. Ben de aktif spor yaşantım sonrası spor teşkilatında yer alarak Türk sporuna hizmet etmek isterim. Çünkü sporun çilesini ve problemlerini bilen birisiyim" diye konuştu.

ŞAHİN BİR ŞANS

Federasyon Başkanı Metin Şahin'in tekvando için bulunmaz bir şans olduğunu ve kendisinin başarısında çok büyük bir paya sahip olduğunu dile getiren Bahri Tanrıkulu, "Sayın başkanımız sosyal bir insan. Herkes ile çok iyi diyalog kuruyor. Bu özelliğinden dolayı Dünya Tekvando Federasyonu'nun yönetim kurulu üyeliğini seçildi. Metin başkanın böyle önemli bir yere gelmesi, Türk tekvandosu açısından muhteşem bir sonuç. Çünkü siz ringde ne kadar güçlü olursanız olun masa desteği olmadan kürsüye çıkarmazlar" diye konuştu.

MOTOSİKLET EN BÜYÜK TUTKUM

En büyük zevklerinden birisinin motosiklete binmek ve hız yapmak olduğunu belirten Bahri Tanrıkulu, "Ayrıca sinemaya gitmek ve seyahat etmekten çok hoşlanırım. Artık motosıklet ile artık hız yapamıyorum çünkü eşim izin vermiyor" şeklinde yakınıyor.

AVUSTRALYA'DAN MÜTHİŞ TEKLİF

Eşinin Avustralya'da psikoloji eğitimi aldığını ve maçlardan önce kendisini motive ettiğini anlatan milli sporcu, "Eşim Tina çok iyi bir psikolog. Birçok zorlu maç öncesi beni motive ederek maçlardan galip çıkmamı sağladı. Ayrıca tekvandoyu bilmesi ise benim açımdan çok yararlı. Zaman zaman devre aralarında bile bana taktik verdiği oluyor" diyen Bahri Tanrıkulu, Avustralya'dan aylık 20 bin dolara kendisine antrenörlük teklifi yapıldığını ancak faal spora devam ettiği için bu teklifli kabul etmediğini de sözlerine ekliyor.

bahri tanrikulu finali son saniyede kacirdi CHA 757894 3 t

3.KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
2000 Avrupa Şampiyonu
1999 Dünya İkincisi
1998 Avrupa üçüncüsü
2001 Dünya Şampiyonu
2002 Avrupa Şampiyonu
2003 Dünya üçüncüsü
2004 Atina Olimpiyatları ikincisi
2007 Dünya Şampiyonu
2009 Dünya Şampiyonu


All Alone
muronoloji - avatarı
muronoloji
Ziyaretçi
24 Ocak 2014       Mesaj #3
muronoloji - avatarı
Ziyaretçi
images?qtbnANd9GcTOZ47StBT6RhbqBUyjdQGbnSrvXZOfVZxL0QmRk5UeMljOSCU4

Benzer Konular

22 Ağustos 2008 / Kral_Aslan Spor tr
19 Temmuz 2015 / Safi Müzik tr
24 Eylül 2015 / Safi Siyaset tr
19 Temmuz 2015 / Safi Müzik tr
13 Şubat 2016 / Baturalp X-Sözlük