Arama

Batuhan Karadeniz

Güncelleme: 12 Ağustos 2011 Gösterim: 15.797 Cevap: 0
Sivoy - avatarı
Sivoy
Ziyaretçi
7 Mart 2009       Mesaj #1
Sivoy - avatarı
Ziyaretçi
Batuhan Karadeniz

Sponsorlu Bağlantılar
batuhan1

Batuhan Karadeniz, (d. 24 Nisan 1991, İstanbul), Santrafor mevkiinde görev yapan BatugolTürk futbolcu.
lakaplı Kariyeri

Değeri

  • 2.200.000 € (Euro)
Futbol Kariyeri

Aslen Trabzonlu olan Batuhan, 11 yaşında başladığı futbol kariyerine inanılmaz olaylar sığdırmayı başardı. Yeteneği içerenköy idman yurdu'nda farkedildi. Beşiktaş PAF takımında 89 maçta 226 gol atmıştır.
Babasi eski futbolcu, Beşiktaş'ın eski kalecilerinden Orhan Karadeniz Genç yaşına rağmen sahip olduğu iri fiziğiyle rakip defans oyuncularına sıkıntılı anlar yaşatabilen Batuhan, gol yollarındaki becerileri, soğukkanlılığı ve özgüveni ile geleceğin en önemli oyuncularından biri olacağının sinyallerini vermektedir.
Genç yeteneğin yıldızı 2007'de yapılan Karadeniz Oyunları'nda iyice parladı. Özellikle GürcistanBatuhan 'ı Manchester City istese de 15'lik Beşiktaşlı Gence Manchester'dan Siyah Beyazlılar teklifleri reddetti ve Batuhan Karadeniz 'i Manchester City'e Vermedi. Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilmesiyle A takıma çıkarıldı ve dostluk maçlarında sergilediği performans ile beğeni topladı. maçında attığı 4 golle kupanın gol krallığında da iddialı olduğunu gösteren
Hakan Şükür'ün veliahtı olarak gösterilen Batuhan, 2007-2008 Sezonu 3. haftasında Gaziantepspor'a 90+5'te attığı bir golle Beşiktaş'a 3 puanı getirirken Turkcell Süper Lig'deki ilk golünü de kaydetmiş oldu. 16 yaşındaki Batuhan bu golle, Süper Lig'in 50 yıllık tarihinde gol atan en genç futbolcusu oldu.
Kendine aşırı güveni olan Batuhan , 2007-2008 sezonunda Turkcell Süper Lig'de FenerbahçeHiguain'e vermediği pas konusundaki soruyu, ile ilk yarıda yapılan maçta
"Kral olacaksın. Kimseyi kral yapmayacaksın."
yanıtını vermiştir. Genç yaşta birçok rekor kıran Batuhan rekorların çocuğu olduğunu ifade etmiş ve
"Rekorların çocuğuyum. Megolaman değilim, ama iyi futbolcuyum. İngiltere’ye alt yapıdan davet edilen ilk genç oyuncuyum. 50 yıldan bu yana Süper Lig’de gol atan en genç futbolcuyum. En çok milli olan genç futbolcuyum. Süper Lig’de 90+6’da Gaziantep’te gol atarak yeni bir rekor kırdım. Benim için şımarık ve terbiyesiz diyorlar. Futbol yaşamım boyunca bugüne kadar kırmızı kart görmedim. İnanılmaz çalışıyorum. Kıskanılacak çocuğum. Ülkemizde sivrilen iyi futbolcu olursan ya dininle ya da gezdiğin insanlar nedeniyle eleştirirler. Ben de iyi olmanın ve sivrilmenin kurbanıyım. Futbolumu eleştirenlere saygı duyuyorum ama özel yaşantıma girenlere üzülüyorum."
şeklinde konuşmuştur.
2007-2008 sezonunun ilk yarsında teknik direktörü Christoph Daum’un çalıştırdığı Köln’e kiralık verdi, fakat FIFA kurallarına göre 17 yaşını doldurmamış bir futbolcunun yurtdışına kiralanması ya da satılması mümkün olmadığı için Batuhan, Daum'un takımına gidemedi.
2008'de Antalya’da UEFA tarafından düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda da, Türk Milli Takımı yarı finalinde, normal süresi 1-1 biten maçta Fransa’ya penaltı atışları sırasında, kaleciye şutu atacağı köşeyi göstermiş ve penaltıyı kaçırmıştır. Penaltı atışları sonunda Türkiye 4-3 yenilerek şampiyonaya yarı finalde veda etmişti.
Türkiye Ümit Milli Takım teknik direktörü Hami Mandıralı Batuhan için yaptığı açıklamada;
Henüz 17 yaşında olmasına karşın Batuhan eleştiriliyor. Bu futbolcu gerçekten sorunlu mu? Batuhan'ı kazanmak istiyoruz. Türk futboluna çok büyük hizmetler vereceğini düşünüyoruz. Batuhan bizim istediğimizden daha çok istemeli. Farklı şeylerden kendini arıtmalı. Ona güvenenleri, ondan beklentisi olanları mahcup etmemeli. Bunları başarırsa Avrupa'ya kısa sürede gider. 1.92 boyundaki Batuhan'ın hava hakimiyetinin dışında tekniği, sıçrama ve topa vuruşları da çok iyi. Batuhan davranışlarıyla ilgili sorunları aşarsa üst düzey futbolcu olur. 17 yaşında olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca Batuhan'ın kökleri Trabzon'a dayanıyor. Hiperaktif bir çocuk ve yerinde duramıyor, her dakika konuşuyor. Ancak sürekli kendisine uyarılar yapıyoruz. Mesleği futbolculuk ve buradan geçinen bir insan işine dört elle sarılmalı. Bunu yaparsa hem kendisini hem ailesini kurtarır. Fatih Terim bir oyuncu için devreye giriyorsa, o futbolcunun diğerlerinden daha çok istemesi lazım.
Beşiktaş, geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen genç golcüsü Batuhan’in olan sözleşmesini 2008-2009 sezonunda 2 yıl (2011-2012 sezonu sonuna kadar) uzattı.Batuhan 2008-2009 sezonundaki ilk golünü Hacettepe atmıştır. Bu maçta genç BatuhanErtuğrul Sağlam’a hediye etmiştir. Batuhan ayrıca Hacettepe maçında, maçın yıldızı olmuştur ve Fatih Terim tarafından ilk defa A Milli takıma Genç attığı golü ona ilk onbirde şans veren çağrılmıştır.
11 Ekim 2008 tarihinde Bosna-Hersek macında ilk onbirde saha çıktı ve A Milli oldu. BatuhanBosna-Hersek maçının 38. dakikasından sakatlanarak oyundan çıktı. Hemen hastaneye kaldırılan Batuhan'ın kolunun çıktığı anlaşıldı ve Estonya macı kadrosundan çıkarıldı. Genç yıldızı telefonla arayan ilk isim ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
2008 Aralık ayında İngiliz World Soccer Dergisi, geleceğin 3 yıldız futbolcusu arasında Batuhan’ı da gösterdi.
2008-2009 sezonu ikinci yarısında Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor'a sezon sonuna kadar kiralık olarak verilmiştir. Batuhan, Eskişehirspor'da gol kralı olacağını söyledi. Eskişehirspor'un ilk idmanına çıkan Batuhan, antrenman sonrası yaptığı açıklamada,
"Bu iş Mustafa Denizli’nin isteği doğrultusunda olmadı. Zaten bana ‘Git’ diyemez. Böyle bir hakkının olmadığını düşünüyorum. Ancak benim oynamam lazımdı. Rıza hoca olduğu için de Eskişehir’i tercih ettim."
şeklinde konuştu. Eskişehirspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Batuhan’ı kadrolarına katarak iyi bir takviye yaptıklarını söyledi. Tecrübeli hoca, “Batuhan çok genç olmasına rağmen, kendisini ispatlamış bir futbolcu, takıma olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum. Ligin ikinci yarısı için hazırlıklarımız sürüyor. Hedefimiz, ilk yarıdaki performansımızın üzerine çıkmak” dedi.
Batuhan, Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu ve bunun için de Avrupa'ya transferinin gerçekleşmediğini söyledi. Batuhan, Almanya ve İspanya'daki bazı kulüplerden teklif aldığını belirti. Eskişehirspor'un iyi bir takım olduğunu kaydeden Batuhan, "Eskişehirspor'a alışmamak elde değil. Buradaki takım arkadaşlarım ve teknik heyet çok sıcak insanlar. İyi bir takıma geldiğimi düşünüyorum. Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaparak, ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Eskişehirspor'un üç büyüklerden farkı yok, fakat Türkiye'de devamlı üç büyükler konuşuluyor" dedi.

Milli Takım Kariyeri

2 kez Türkiye U-15, 26 kez Türkiye U-16, 28 kez Türkiye U-17, 1 kez Türkiye U-21 1 kez de Türkiye A Milli olmak üzere toplam 58 kez miili takım forması giymiş, bu maçlarda 45 gol atmıştır.
11 Ekim ve 15 Ekim 2008 tarihlerinde 2010 FIFA Dünya Kupası Elemeleri grup maçlarında Bosna-Hersek ve Estonya maçları A Milli takım aday kadrosuna çağrıdı.
Başarıları

Bireysel
  • 2007-2008 Türkiye Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu. (16 Yaşında)
  • 2008 İngiliz World Soccer Dergisi geleceğin 3 yıldız futbolcusu arasında Batuhan’ı da gösterdi.
vikipedi
Son düzenleyen asla_asla_deme; 12 Ağustos 2011 14:18 Sebep: Sayfa Düzeni
Biyografi Konusu: Batuhan Karadeniz nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

24 Eylül 2012 / Jumong Türkiye'den
4 Temmuz 2012 / Efulim Felsefe tr
25 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr
14 Ekim 2015 / Jumong Sinema tr
24 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr